Toυρκία-Λιθουανία 68-75
Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα η Λιθουανία επικράτησε της Τουρκίας με 75-68 και έπιασε την Ισπανία στην κορυφή του Α΄ ομίλου του Ευρωμπάσκετ.
Το ότι οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες το γνωρίζαμε και αποδείχθηκε ξανά στο παρκέ. Η πρώτη ομάδα στον κόσμο και η δεύτερη κατάφεραν να δώσουν παράσταση άκρως ενδιαφέρουσα με τη Λιθουανία πιο ψύχραιμη σε καίρια σημεία και δη στην τελευταία περίοδο να παίρνει τη νίκη. Μάλιστα, όταν το ματς πήγε στη γραμμή των βολών το συγκρότημα του Κεμζούρα δεν έχασε το ποσοστό ευστοχίας κάτι που έκρινε το ματς.
Τα δεκάλεπτα: 17-19, 35-32, 49-51, 68-75.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Ακιόλ, Γκιουλέρ, Πρέλντζιτς 7, Ονάν 10, Ιλιασόβα 20 (2), Τουρκιλμάζ, Τουντσερί 2, Σαβάς 2, Ασίκ 11 (13 ριμπάουντ), Αρσλάν 2, Καντέρ 5, Τούρκογλου 9 (1).
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καουκένας 11 (1), Καλνιέτις 9 (1), Ντελινικάιτις, Πόσιους 9, Γιανκούνας 7, Σονγκάιλα 12, Γιασάιτις 11 (2), Βαλανσιούνας, Λαβρίνοβιτς, Γιασικέβιτσιους 7 (1), Πετραβίτσιους 5, Γιαβτόκας 4.