Τον Lillard δεν θα τον βρίζεις. Τον Lillard

Φίλαθλος των Magic είχε την ατυχή έμπνευση να βρίζει για δυο ημίχρονα (ασταμάτητα) τον Damian Lillard. Οι 7 πόντοι έγιναν 34 και τελικά 41 που ήταν ρεκόρ στην ιστορία των Blazers. Παρεμπιπτόντως, επέστρεψαν και στις νίκες.

Τον Lillard δεν θα τον βρίζεις. Τον Lillard

Μετά την πρώτη φετινή ήττα (από τους Wizards, στον πόντο), οι Trail Blazers έκαναν το πρώτο ταξίδι της σεζόν. Πήγαν στο Orlando. Μολονότι ο Damial Lillard δεν είχε κέφια. Για την ακρίβεια, είχε μόλις 7 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ξεκινώντας με άστοχο jumper και σύγκρουση με το τείχος των ψηλών των Magic σε κάθε απόπειρα για έφοδο. Εξ ου και άρχισε με 1/7 σουτ. Έχασε τα δυο πρώτα τρίποντα. Έχασε μέχρι και βολές.

Παρ' όλα αυτά το Portland έλεγχε τις εξελίξεις και ο λαός είχε επικεντρώσει στη μάχη των Jusuf Nurkic και Nikola Vucevic κάτω από τα καλάθια. Οι Blazers περνούσαν από τα χέρια του Bosian Beast την επίθεση τους (τελείωσε με 18π. και 10 ριμπάουντ) και οι Magic στο τέλος της ημέρας πήραν 24π και 11 ριμπάουντ από τον Σέρβο, σε 31' συμμετοχής.

Στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 10 πόντους. Στο ημίχρονο ο Lillard ενημέρωσε τον τύπο που τον έβριζε διαρκώς από τις εξέδρες πως δεν θα φταίει για ό,τι ακολουθήσει. Μια στάση εδώ: στο Amway Center υπήρχαν 15.114 φίλαθλοι που δεν ήταν ιδιαίτερα φασαριόζοι. Εξαιρουμένου... του λόγου που νίκησαν οι Blazers (128-114), ο οποίος καθόταν πίσω από τον πάγκο των Magic.

ε έκραζε διαρκώς. Έλεγε “ω, δεν θέλει να παίξει απόψε. Δεν είναι τόσο καλός. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν έβγαλε το σκασμό. Με κούρασε. Στην ανάπαυλα του είπα “κάτσε να δεις”. Πάλι δεν σταμάτησε. Ε, μετά είδε", εξήγησε μετά το τέλος ο 28χρονος All Star, ο οποίος μπήκε στην τρίτη περίοδο με 7 πόντους και βγήκε με 28 (είχε 11/15 σουτ, συμπεριλαμβανομένων των 5/8 τριπ.)

Τελείωσε με 41 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Αν κάνεις την αφαίρεση των πόντων, θα δεις ότι σκόραρε 34 στο δεύτερο μισό, αριθμός που είναι ρεκόρ στην ιστορία του οργανισμού (για σύνολο πόντων σε ένα ημίχρονο). Από μόνοι τους οι 41 πόντοι είναι οι περισσότεροι που 'χει βάλει Blazer, εναντίον του Orlando. Έριξε τον Rasheed Wallace των 37 πόντων, το 2001 στο Νο2 της λίστας. Σημειωτέον, αυτό ήταν το 17ο ματς που ο Lillard σκόραρε τουλάχιστον 40 πόντους και ισοφάρισε το ρεκόρ που κρατά χρόνια ο Clyde Drexler.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο άνθρωπος που με έβριζε δεν ακούστηκε ιδιαίτερα. Προς το τέλος της τρίτης περιόδου, γύρισα, τον κοίταξα και του έκανα νόημα ότι δεν τον ακούω. Πάλι δεν είπε τίποτα. Προφανώς, το θέμα του είχε τακτοποιηθεί. Στο τέλος, τον κοίταξα στα μάτια. Τον ρώτησα "τι έγινε;". Και πάλι δεν μίλησε.

Photo: AP Photo/Craig Mitchelldyer

News 24/7

24MEDIA NETWORK