Τον Ζάιον Γουίλιαμσον (οι κάμερες) τον έπιασαν στον ύπνο

Το πολυθρύλητο ντεμπούτο του Ζάιον Γουίλιαμσον έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Το Νο1 του ΝΒΑ draft κουράστηκε να περιμένει και σαν να πήρε έναν υπνάκο στον πάγκο των Πέλικανς.

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον είναι έτοιμος να παίξει ξανά για τους Πέλικανς
Ο Ζάιον Γουίλιαμσον είναι έτοιμος να παίξει ξανά για τους Πέλικανς AP PHOTO/DARREN ABATE

Η επαγγελματική πορεία του πολυδιαφημισμένου Γουίλιαμσον έχει περιοριστεί σε λίγα ανεπίσημα παιχνίδια της preseason. Το πρώτο ήταν με αντιπάλους τους Ατλάντα Χοκς, στη διάρκεια του οποίου είχε αφήσει το σημάδι του (στο νικηφόρο 133-108) με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και κυρίως με 3 θηριώδη καρφώματα. Εμφανίστηκε σε άλλα τρία (με Μπουλς, Τζαζ, Σπερς), αλλά έκτοτε μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε τον Ζάιον τον λεβέντη, χάνοντας καθένα από τα ραντεβού της κανονικής περιόδου.

Αρχικά είχε ειπωθεί πως το ζήτημα στο γόνατο ήταν ένας απλός ερεθισμός, μια αντιμετωπίσιμη κάκωση. Στην πορεία βέβαια προέκυψε μια ρήξη μηνίσκου, η οποία μετατράπηκε σε χειρουργική επέμβαση και μέχρι σήμερα έχει εμποδίσει την ενεργοποίηση του πρώην φοιτητή του Ντιουκ που στο draft του 2019 είχε ακούσει πρώτος το όνομά του από τον κομισάριο Σίλβερ, έχοντας από καιρό προσφωνηθεί ως ο παίκτης που θ' αλλάξει το μπάσκετ. Μοιραία οι 'πληγωμένοι' από τη σφοδρή απώλεια Πέλικανς (κατέχοντας με παθητικό 116.1 πόντων τη χειρότερη άμυνα της Δύσης και την τρίτη χειρότερη του ΝΒΑ) δεν έχουν κατορθώσει ν' ανταπεξέλθουν στο βαθμό που επιθυμούσαν προκειμένου ν' απλώσουν στο παρκέ το φιλόδοξο πρότζεκτ που είχαν στο μυαλό τους, την ημέρα εκείνη που αντάλλασσαν με τους Λέικερς τον Άντονι Ντέιβις για την τριανδρία των Λόνζο Μπολ - Μπράντον Ίνγκραμ - Τζος Χαρτ και τρία picks πρώτου γύρου.

Όλο αυτό το διάστημα, σχεδόν τρεις μήνες πια, η ομάδα από τη Νέα Ορλεάνη απέφευγε τεχνηέντως να δώσει το χρονοδιάγραμμα της επανόδου του 19χρονου αδάμαστου φόργουορντ γεννώντας ερωτηματικά με τη στάση της. Προ ωρών πάντως άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως, με σχετική βεβαιότητα μάλιστα, ότι ο Γουίλιαμσον θα πρωτοπαίξει στην τρέχουσα σεζόν την Πέμπτη, στον εντός έδρας αγώνα με τους Γιούτα Τζαζ, καθώς έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το μεγάλο κύκλο της αποθεραπείας του και έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια των γιατρών για να βγει από τη 'χειμερία νάρκη'.

Ο μικρός ήρωας των 'πελεκάνων' είχε πει προσφάτως πως θα είχε επανέλθει στη δράση, αν έπαιρνε τις αποφάσεις αυτοβούλως. Κουράστηκε να περιμένει ανενεργός. Σε τόσο έντονο βαθμό μάλιστα που στο ματς με τους Πίστονς στο Ντιτρόιτ εθεάθη να γλαρώνει, αδυνατώντας να συγκρατήσει ανοικτά τα βλέφαρά του! Έκανε δύο φορές προσπάθεια να ξυπνήσει, όπως σου 'χει συμβεί κάποιες φορές σε μεταμεσονύχτια προβολή, αλλά δεν ήταν εύκολο. Η virality του στιγμιότυπου ήταν αναπόφευκτη και τα αμερικανικά μέσα διχάστηκαν για το αν όντως ο Γουίλιαμσον αφέθηκε για 1-2 δεύτερα στην αγκαλιά του Μορφέα, αποκαμωμένος αδιάφορος για την εξέλιξη ενός αγώνα στον οποίο δεν συμμετείχε , ή ήταν τέτοια η γωνία λήψης που παραπλάνησε τους πάντες. Γέλιο προκάλεσε πάντως.

Σίγουρα πάντως, μέχρι την Πέμπτη που ο Γουίλιαμσον (έμαθε επιτέλους πως) θα φορέσει ξανά τα ρούχα της δουλειάς δεν θα κοιμηθεί σίγουρα. Από την ανυπομονησία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK