Top-10 παίκτης του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο!

Το ESPN θεωρεί ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πια μέσα στους δέκα καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ. Και αν αυτό δεν συνιστά τιμή για τον ίδιο αλλά και το ελληνικό μπάσκετ, τι άλλο μπορεί να συνιστά; Διαβάστε τι γράφει στο σχετικό ρεπορτάζ και ποιοι είναι οι άλλοι εννιά.

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) reacts after hitting a three-point shot during the first half of an NBA basketball game against the Boston Celtics, Wednesday, March 29, 2017, in Boston. (AP Photo/Mary Schwalm)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) reacts after hitting a three-point shot during the first half of an NBA basketball game against the Boston Celtics, Wednesday, March 29, 2017, in Boston. (AP Photo/Mary Schwalm) AP

Μέλος ενός κλειστού κλαμπ στο οποίο ανήκουν μόνον οι καλύτεροι είναι πλέον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος τοποθετήθηκε στην 9η θέση της ειδικής κατάταξης του αμερικανικού site ESPN ενόψει της νέας σεζόν του ΝΒΑ. Τέσσερα χρόνια πριν βρισκόταν στη θέση Νο376…

Όχι πως δεν το περιμέναμε αλλά πλέον είναι γεγονός. Ο Greek Freak είναι μέλος της ελίτ του ΝΒΑ και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα σκαρφαλώσει την πρώτη πεντάδα, την πρώτη τριάδα γιατί όχι και στην Νο1 θέση.

Το ESPN από το 2011 και μετά κατατάσσει τους παίκτες με βάση την αξία τους, την επιρροή στην ομάδα τους αλλά και το μπάσκετ του ΝΒΑ γενικότερα, την δημοτικότητα αλλά και την προοπτική τους.

Ο Αντετοκούνμπο στη ρούκι του χρονιά ήταν προς το τέλος της τρίτης εκατοντάδας, το 2014 εκτοξεύθηκε στο Νο88, το 2015 μπήκε στην πρώτη 40αδα, το 2016 στην πρώτη 20αδα (19) και φέτος στο Top-10 πίσω από ΛεΜπρον Τζέιμς (1), Κέβιν Ντουράντ (2), Κουάι Λέοναρντ (3), Στέφεν Κάρι (4), Ράσελ Ουέστμπρουκ (5), Άντονι Ντέιβις (6), Κρις Πολ (7) και Τζέιμς Χαρντεν (8) και πάνω από τον Ντρέιμοντ Γκριν (10).

«Το 2011, σε ηλικία 16 ετών δεν βρισκόταν καν στα ραντάρ των ομάδων του ΝΒΑ» αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα για τον Giannis προσθέτοντας: «Πλέον κουβαλάει τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της λίγκας ενώ έγινε μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ».

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ του ESPN εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK