Τρίκαλα-Ολυμπιακός 77-111

Κόκκινος σίφουνας Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε το 2008 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με 111-77 από την έδρα των Τρικάλων πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εφετινές τους εμφανίσεις. Έξι παίκτες των φιλοξενούμενων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ξεχώρισε ο Μπουρούσης με 22. Από τους γηπεδούχους ο Νικολαϊδης σταμάτησε στους 25, αλλά είχαν υποστήριξη μόνο από τον Μάσι.

Τρίκαλα-Ολυμπιακός 77-111
Έτσι νίκησε

Η αμυντική διάθεση του Ολυμπιακού ήταν μία επανάληψη αυτής του αγώνα με την Τσιμπόνα, στην αρχή της αναμέτρησης. Τα Τρίκαλα το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και προηγήθηκαν με 15-12, έχοντας 5/5 σουτ εντός παιδιάς. Οι Θεσσαλοί διεύρυναν το προβάδισμα τους και πέρασαν ακόμα και με 25-18, με τον Νικολαϊδη να μετρά 11 πόντους.

Οι Πειραιώτες άρχισαν να αντιδρούν από τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (27-27) και με την είσοδο του Πελεκάνου βελτίωσαν την αμυντική τους εικόνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προηγηθούν με 42-53 στο πρώτο μέρος, με τον πρώην άσο του Περιστερίου να μετρά 11 πόντους. Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Γιάννης Μπορούσης έκανε ότι ήθελε στις δύο ρακέτες με 17 πόντους και στατιστικά για Όσκαρ.

Στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να επιστρέψουν στον αγώνα μειώνοντας σε 51-55. Για κακή τους τύχη οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν άμεσα και με ένα σερί 10-0 τελείωσαν την υπόθεση νίκη. To τελικό 77-111 οδήγησε τους Πειραιώτες σε μία εντυπωσιακή νίκη και έκλεισε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.

Το αστέρι

Ο Μιχάλης Πελεκάνος απέδειξε ότι η εμφάνιση του κόντρα στην Τσιμπόνα μπορούσε δίκαια να χαρακτηριστεί ελπιδοφόρα. Με την είσοδο του ο Ολυμπιακός άλλαξε την αμυντική του εικόνα και πήρε τη διαφορά που αναζητούσε για να κάνει τον αγώνα πιο εύκολο. Όχι πως πήγε πίσω επιθετικά, αφού τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και χωρίς να αστοχήσει σε καμία απολύτως προσπάθεια.

Απογοήτευση

Οι 42 πόντοι που δέχθηκε στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν θα άφησαν ικανοποιημένο τον Παναγιώτη Γιαννάκη ενόψει Τελ Αβίβ. Ο τεχνικός των Πειραιωτών γνωρίζει ότι ανάλογη αμυντική προσπάθεια θα στοιχίσει ακριβά στη «Νοkia Arena», αν και ο αγώνας του Ισραήλ απέχει αρκετά μακριά για την ομάδα του.

Σχόλιo

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του επί θεσσαλικού εδάφους ο Ολυμπιακός έκανε την πιο εντυπωσιακή του εμφάνιση. Η επιθετική συγκομιδή των 111πόντων ήταν αυτή που σίγουρα θα ήθελαν να βλέπουν σε κάθε αγώνα οι οπαδοί της ομάδας, ωστόσο θα έπειθε περισσότερο αν επιτυγχάνονταν κόντρα σε έναν πιο ανταγωνιστικό αντίπαλο. Τα Τρίκαλα σίγουρα ευχαριστήθηκαν τον αγώνα και μέχρι εκεί που μπόρεσαν «κόντραραν» τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, ο επόμενος αγώνας με το Αιγάλεω είναι η…μισή χρονιά για το συγκρότημα του Αγγέλου.

Τα δεκάλεπτα: 27-27, 42-53, 59-80, 77-111

Στατιστικά: GALANIS sports data



News 24/7

24MEDIA NETWORK