Τσαρτσαρής: "Ήταν επιτακτική ανάγκη να έρθει ο Καλάθης"

Ο Κώστας Τσαρτσαρής φιλοξενήθηκε στον Sport24Radio και στην εκπομπή "Τάπες και καρφώματα" με τους Στέφανο Τριαντάφυλλο και Νότη Ψιλόπουλο και μίλησε για την PAOBC Academy και τον δικό του ρόλο σε αυτή αλλά και για τον Νικ Καλάθη.

Τσαρτσαρής: "Ήταν επιτακτική ανάγκη να έρθει ο Καλάθης"
ΙΝΤΙΜΕ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την PAOBC Acedemy και τον δικό του ρόλο: "Έγιναν κάποια try outs και θα γίνονται, θα έχουμε και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Εγώ έχω αναλάβει το κομμάτι των ατομικών προπονήσεων. Στο γενικότερο πλαίσιο ξεκινάμε και στην πορεία θα πράξουμε ανάλογα. Πραγματικά είναι μια εξαιρετική προσπάθεια και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συμφωνήσουμε με ένα πολύ καλό φίλο όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Είναι ένα πολύ καλό πλάνο που αν υλοποιηθεί θα είναι κάτι ξεχωριστό όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και τα ευρωπαϊκά".

Για την υπομονή του με τα παιδιά και τους υπόλοιπους προπονητές: "Έχω πολύ υπομονή με τα παιδιά και μου αρέσει αυτό που κάνω. Σε όσες συναντήσεις κάναμε με τα παιδιά συμφωνήσαμε. Έχουμε πολλά κοινά σημεία και δεν ήταν δύσκολο να συμφωνήσουμε σε όσα ζητάμε".

Για τις απορίες των παιδιών: "Τα παιδιά δεν ρωτάνε απλά ακούν. Φυσικά τους προτρέπουμε να ρωτούν για να λύνουν τις απορίες τους. Δεν χρειάζεται να ανατρέχουμε στο παρελθόν και να τους λέμε ιστορίες δικές μας. Τα παιδιά έρχονται στον Παναθηναϊκό για να φορέσουν τη φανέλα με το τριφύλλι και αργότερα να προ οδεύσουν".

Για την απόκτηση του Νικ Καλάθη: "Όπως και την προηγούμενη φορά που ήρθε, μιλούσαμε για ένα τρομερό ταλέντο. Είναι ένας έξυπνος παίκτης και προσαρμόστηκε σε ένα ένα σύνολο υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με μεγάλες απαιτήσεις. Το μόνο ερώτημα που έχω είναι για το κίνητρο που θα έχει από το ΝΒΑ, κάθως όσοι παίκτες φεύγουν συνήθως είναι παραπονεμένοι. Φαντάζομαι όμως, πως θα έρθει απόλυτα συγκεντρωμένος στον Παναθηναϊκό για να δείξει την κλάση του".

Για τα δυνατά στοιχεία του Καλάθη: "Ξέρει να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του ανά πάσα στιγμή και να κρύβει τις αδυναμίες του. Είναι πάρα πολύ γρήγορος, ψηλός για τη θέση του και φυσικά γνωρίζει καλά τόσο την ευρωπαϊκή νοοτροπία όσο και εκείνη του Παναθηναϊκού. Θα είναι εύκολη η προσαρμογή του και επειδή είναι ένας νεαρός ταιριάζει με το πλάνο που έχει ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός και το οποίο θα συνεχίσει ο κόουτς Τζόρτζεβιτς".

Για την διαφορές που έχει αυτή η επιστροφή: "Έχει αποκτήσει σαφώς πιο πολλές εμπειρίες. Είναι έτοιμος παίκτης και οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Ήταν επιτακτική ανάγκη να έρθει ένα τέτοιος παίκτης για να δώσει αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός".

Πόσο σημαντικός είναι ο κορμός: "Ο κορμός έχει να κάνει πιο πολύ με τη ομοιογένεια και τον τρόπο σκέψης των παιδιών. Να πονούν τη φανέλα. Όταν υπάρχει ομόνοια στ” αποδυτήρια, έχει ανάλογο αποτέλεσμα στο παρκέ”.

Για τους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού: "Όλα αυτά τα παιδιά έχουν τεράστιο μέλλον, αρκεί να τα προσέξουν. Πρέπει να έχουν αγωνιστικό χρόνο, να κάνουν λάθη για να τα διορθώσουν και να φτιάξουν το σώμα τους. Λίγοι κατάφεραν να σταθούν στον χρόνο στον Παναθηναϊκό και ο ένας έγινε σημαία της ομάδας".

Για τον Γιώργο Παπαγιάννη: "Έχει μεγάλο ταλέντο και είναι σημαντικό πως για το ύψος του τρέχει καλά το γήπεδο. Χρησιμοποιεί και τα δύο χέρια πολύ καλά. Όπως καταλαβαίνεται για να σταθεί στο υψηλό επίπεδο όμως, πρέπει να βελτιώσει και άλλα στοιχεία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK