Τσαρτσαρής στο Ραδιόφωνο 24/7: "Έγινα επαγγελματίας χάρη στον Γκάλη"

Ο πρώην διεθνής άσος του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής με ειδίκευση στην ατομική βελτίωση μικρών παιδιών, Κώστας Τσαρτσαρής, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 και την εκπομπή "Νίκη στην Contra" για το μπάσκετ, τη νέα γενιά, τον Νίκο Γκάλη και τα όσα μας άφησε το 2017.

Τσαρτσαρής στο Ραδιόφωνο 24/7: "Έγινα επαγγελματίας χάρη στον Γκάλη"
Τσαρτσαρής EUROKININISSI

Στην εκπομπή "Νίκη στην Contra" στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 με τη Νίκη Μπάκουλη και τον Γιάννη Ζωιτό μίλησε ο Κώστας Τσαρτσαρής. Μεταξύ άλλων μίλησε για:

Την προπονητική: " Έχω να κάνω με παιδιά κάτω από 15 ετών. Δεν μπορείς να βάλεις τα παιδιά σε συγκεκριμένες θέσεις. Πρέπει να μάθουν να κάνουν διάφορα πράγματα. Μετά πιο πάνω ξέρουν περισσότερο. Τόσα χρόνια στο χώρο έχω γνωρίσει πάρα πολλά πράγματα".

Το σύγχρονο μπάσκετ: "Εμείς ήμασταν σε ένα κομβικό σημείο για το ευρωπαϊκό μπασκετ. Τώρα είναι πέντε παίκτες αθλητικοί στις ομάδες. Εγώ έχω μεγαλώσει σε διαφορετική γενιά και προπονητικό μοτίβο. Τότε οι προπονητές έκαναν πολύ καλά τα βασικά, στα οποία δεν δίνουν τόσο σημασία σήμερα οι ομάδες. Θέλω να βλέπω κάθε παιδί τι μπορεί να προσφέρει και να του δώσω τα κατάλληλα εφόδια για να προχωρήσει".

To λόγο που ασχολείται με την προπονητική: "Καταρχής ξεκίνησα να το κάνω γιατί ο κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Μου αρέσει η παραγωγική διαδικασία. Τα παιδάκια να μαθαίνουν πράγματα καινούργια. Δεν υπάρχει τόσο η πίεση και το άγχος της νίκης. Αυτό είναι το σημαντικότερο, να μπορείς να παράγεις και να μοιράζεις γνώση στα παιδιά".

Την επιρροή των γονέων: "Οι γονείς έχουν μπει πολύ περισσότερο μέσα στο γήπεδο. Συμμετέχουν στις προπονήσεις και τους αγώνες. Έχουν γνώμη για τα πάντα. Πρέπει να επιμορφωθούν λιγάκι σε αυτό το κομμάτι. Οι προπονητές έχουν εμπειρία και ξέρουν τι κάνουν. Δεν χρειάζεται να δημιουργούνται καταστάσεις και γκρίνιες. Δεν καταλαβαίνουν ότι το πρότυπο των παιδιών είναι οι ίδιοι οι γονείς".

Τις μπασκετικές στιγμές της χρονιάς: "Είδαμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρωλίγκα με το νέο σύστημα. Πολλά παιχνίδια υψηλού επιπέδου, δεν υπήρχε χαλαρό ματς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φυσικά έγινε ALL STAR. Η είσοδος του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame. Αυτό βέβαια ήταν το σημαντικότερο".

Τον Νίκο Γκάλη: "Έβαλε τις μπάλες του μπάσκετ στο σπίτι του καθενός, οι μπασκέτες υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα. Οφείλουμε πάρα πολλά σε εκείνον, που παίξαμε εμείς και γίναμε επαγγελματίες".

Τον Λούκα Ντόντσιτς της Ρεάλ: "Ο Ντόντσιτς είναι πραγματικά φαινόμενο. Είναι 18χρονος και παίζει σαν 30χρονος. Αυτή η ωριμότητα και η σκέψη που έχει στο παιχνίδι του είναι κάτι μοναδικό. Eμείς όλοι μας μετά τα 22 αρχίσαμε να δείχνουμε κάτι διαφορετικό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK