ΜΠΑΣΚΕΤ

Τσίλντρες: “Φέτος είμαστε καλύτεροι”

Ο Τζος Τσίλντρες, ως πρώην NBAer, τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ κατά την παραμονή του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ για τα φιλικά ματς με τους Spurs και τους Cavaliers. Με δηλώσεις του στην αμερικανική ιστοσελίδα, Sportingnews,ο Αμερικανός forward εξέφρασε την άποψη ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος σε σχέση με πέρυσι και αποκάλυψε τις σκέψεις του για το μέλλον.

Τσίλντρες: “Φέτος είμαστε καλύτεροι”

“Πραγματικά είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι. Εχουμε μία καλή ομάδα, είμαστε μαζί εδώ και έναν χρόνο και προσθέσαμε κάποια νέα κομμάτια. Φαίνεται πώς είμαστε καλύτεροι. Πήραμε τον Λίνους Κλέιζα από τους Nuggets. Εχουμε τον Βον Ουέιφερ και τον Πάτρικ Μπέβερλι. Είμαι χαρούμενος που παίζω μαζί του. Ο Πάτρικ δίνει ενέργεια στην ομάδα. Είναι ένας σπουδαίος χαρακτήρας και πραγματικά θα μας βοηθήσει. Είναι ένας καλός παίκτης και θα γίνει ένας καλός point-guard για το ΝΒΑ”.

Από τη συζήτησή του με τον Αμερικανό δημοσιογράφο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Παναθηναϊκός και ο Τσίλντρες ήταν σαφής: “Είναι γεγονός ότι πέρυσι μας νίκησαν, αλλά φέτος θα τους νικήσουμε εμείς. Θα είμαστε καλύτεροι”.

Ο Τσιλντρες κατηγορήθηκε από τους ανθρώπους ομάδων του ΝΒΑ ότι ήρθε στην Ευρώπη μονάχα για τα 20 εκατομμύρια ευρώ που του προσέφερε ο Ολυμπιακός για τρία χρόνια. Ο Αμερικανός έδωσε την απάντησή του: “Τα χρήματα παίζουν ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά για μένα δεν έπαιξαν το σημαντικότερο. Ηταν μία ευκαιρία για μένα. Είχα δεχθεί προτάσεις από παντού αλλά κανείς δεν μπορούσε να μου πει ξεκάθαρα ποιος θα είναι ο ρόλος μου μέσα στην ομάδα του. Ετσι, επέλεξα να παραμείνω στην Ελλάδα. Ισως ο κόσμος να μη με πιστεύει αλλά δεν εξαρτώνται τα πάντα από τα χρήματα”.

Στο μυαλό του Τσίλντρες πάντοτε…τριγυρνά η σκέψη της επιστροφής στο ΝΒΑ: “Το περασμένο καλοκαίρι πολλές ομάδες του ΝΒΑ ενδιαφέρθηκαν για εμένα. Αλλά τελικά επέλεξα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Μου άρεσε η πρώτη σεζόν και ανυπομονώ για τη δεύτερη. Ισως στο τέλος αυτής να υπάρξει κάποια πρόταση που να με ικανοποιεί, ίσως και από τους Atlanta Hawks και να επιστρέψω στο ΝΒΑ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK