ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός: Η πρωταπριλιά του Γκριρ και η απορία της Euroleague

Με μπροστάρη έναν εκπληκτικό Μπράντον Πολ, ο Ολυμπιακός καθήλωσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην 'Megasport Arena' και επικράτησε με σκορ 79-84, εξέλιξη που έκανε ακόμη και την Euroleague να απορεί. Τελευταία φορά οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν επικρατήσει στην Ρωσία την πρωταπριλιά του 2008 με το καλάθι του Γκριρ.

Ο Μπράντον Πολ με 20 πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην 'Megasport Arena' (79-84) για την 5η αγωνιστική της Euroleague (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ο Μπράντον Πολ με 20 πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην 'Megasport Arena' (79-84) για την 5η αγωνιστική της Euroleague (30/10/2019) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής και ειδήμων των advanced statistics, Χρήστος Μαρμαρινός, σχολιάζει στο Contra.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ρωσία, για την 5η αγωνιστική της Euroleague, όπου οι ' ερυθρόλευκοι' μετά από εξαιρετική εμφάνιση επικράτησαν με σκορ 79-84.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διαφορετική πεντάδα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και έδειξε διάθεση να επιτεθεί πάνω στην μπάλα, κυρίως με pick 'n' roll και δευτερευόντως με ποστ των Κουζμίνσκας και Μιλουτίνοβ. Είχε πρόθεση να παίξει άμυνα με έξτρα πίεση τον Τζέιμς και αυτό οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε μερικές επιπόλαιες επιθέσεις.

Προϊόντος του χρόνου έχασε την κινητικότητα του στην επίθεση και θα μπορούσε να έχει καλύτερη άμυνα από αυτή που φανερώνουν τα 7/8 δίποντα που είχε η ΤΣΣΚΑ σε αυτό το διάστημα. Ο Τζέιμς πήγε πολύ επιθετικά στον Κόνιαρη, που δεν μπορούσε να τον ελέγξει. Οι Ρώσοι έτσι κέρδισαν το δεκάλεπτο με επί μέρους σκορ 24-18.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο συνέχισε με hedge out άμυνα που έδωσαε όμως ελεύθερα σουτ, καθώς έπρεπε να υπάρχουν καλύτερες περιστροφές στην αδύνατη πλευρά. Όσο περνούσε χρόνος ο Ολυμπιακός βελτίωσε αυτή την αδυναμία, έπαιξε πολύ καλή άμυνα και έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι. Προς το τέλος του δεκαλέπτου είδαμε πολύ παιχνίδι 'ένας εναντίον ενός' εκατέρωθεν στην επίθεση. Η ρουλέτα αυτή κύλησε υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο με 39-43, παίρνοντας το δεκάλεπτο με 15-25 και την ΤΣΣΚΑ να έχει προηγηθεί με +11 (29-18).

Ήταν επιτυχία των 'ερυθρόλευκων' ποπυ κράτησαν την ΤΣΣΚΑ πολύ χαμηλά στις ασίστ -μόλις 7- αλλά την ίδια στιγμή έμενε να αποδειχθεί αν θα μπορούσε να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κεμζούρα, που πήρε τις 5 ασίστ του πρώτου ημιχρόνου στο τρανζίσιον και όχι σε σετ παιχνίδι.

Εξαιρετικά επιθετικός στο 'ένας εναντίον ενός' ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο, ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Πήρε το καλύτερο που μπορούσε από πολλούς παίκτες, βγάζοντας ενέργεια και δύναμη, κάτι που εκνεύρισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε τα ριμπάουντ, με την ρωσική ομάδα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πληθωρική παρουσία του Χάινς στην ρακέτα (17 πόντους στο 30'), αλλά δίχως να έχει συνολικά συνέπεια στην επίθεση της. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε καθαρό μυαλό, βλέποντας τον Ολυμπιακό πολύ πιο επιθετικό από όσο θα περίμενε πριν το παιχνίδι.

O Ολυμπιακός ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο μουδιασμένα, με μέτρια άμυνα στη μπάλα και αργή επίθεση. Ωστόσο η ΤΣΣΚΑ συνέχισε να μην έχει καθαρό μυαλό για να γυρίσει το ματς. Προσπαθούσε με ένα μις-ματς με τον Κουρμπάνοβ και κάποια σουτ από περιστροφές. Όμως η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή με τους Πάντερ και Σπανούλη, βρίσκοντας μεγάλα σουτ. Στη μονομαχία 'ένας εναντίον ενός' που εξελίχθηκε η αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε καλύτερος, καθώς είχε περισσότερους παίκτες να παίξουν αυτό το παιχνίδι σε αντίθεση με τον έναν της ΤΣΣΚΑ, τον Τζέιμς, που δεν μπόρεσε μόνος του να τραβήξει όλη την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε πως μπορείς να κερδίσεις δίχως να έχεις ιδιαίτερα καλά ποσοστά. Παίζοντας με ενέργεια, πηγαίνοντας στα αποφασιστικά στα ριμπάουντ και βγάζοντας την ΤΣΣΚΑ εκτός παιχνιδιού, παρά το γεγονός πως η ρωσική ομάδα είχε τρεις παίκτες όπως οι Τζέιμς (22π., 5ρ., 6ασ.), Χάινς (19π., 3ρ.) και Χίλιαρντ (17π.) σε διψήφια νούμερα,την έθεσε ουσιαστικά εκτός ρυθμού, αποτέλεσμα της καλής συνολικής δουλειάς που έκανε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, που ήταν απρόσμενα καλή. Χαρακτηριστική η απορία της Euroleague στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter.

Οι 'ερυθρόλευκοι' επικράτησαν στην έδρα της ρωσικής ομάδας για πρώτη φορά μετά την πρωταπριλιά του 2008, με εκείνο το buzzer beater καλάθι του Λιν Γκριρ. Έκτοτε ακολούθησαν δέκα σερί ήττες, μέχρι σήμερα όπου οι Πολ (20π., 6ρ., 3ασ.), Χάντερ (16 π., 4ρ.), Πρίντεζης (11π., 5ρ.) και Ρούμπιτ (8π., 7ρ.) ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της επικράτησης στην 'Megasport Arena', με τον Σπανούλη να πετυχαίνει το καθοριστικό τρίποντο στο 1.09' πριν το τέλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK