ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τα -ούτε 10- λεπτά του Γουέσλι Τζόνσον

Η απόδραση των 9 από το Καλίνιγκραντ. Ο Ρικ Πιτίνο έκλεισε πολύ το ροτέισον, αλλά όσοι -και όσο- επέλεξε να παίξουν έφεραν εις πέρας την αποστολή τους για το μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην κατά συνθήκη έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κομβικός ο Γουέσλι Τζόνσον που δεν είχε παίξει ως τα μισά της τέταρτης περιόδου.

Ο Ντίνος Μήτογλου και ο Ντεσόν Τόμας πανηγυρίζουν το μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ
Ο Ντίνος Μήτογλου και ο Ντεσόν Τόμας πανηγυρίζουν το μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντίνος Μήτογλου σμπαράλιασε το ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος του με 25 πόντους από 11/15 δίποντα, πασπαλίζοντας την -αλά Τσαρτσαρή- εμφάνισή του με 16 ριμπάουντ (career high επίσης), τα μισά επιθετικά. Ο Νικ Καλάθης 'σέρβιρε' 17 απίθανες ασίστ, μία λιγότερη από την κορυφαία επίδοση της καριέρας του στην Ποντγκόριτσα πριν από 9 μήνες και δύο λιγότερες απ' όσες όλη η ΤΣΣΚΑ μαζί! Ταυτόχρονα ο ομογενής πόιντ γκαρτντ είχε 22 πόντους από 3/8 τρίποντα, με το δεύτερο εύστοχο εκ των οποίων ισοφάρισε σε 89-89 και στα 7.2'' για τη λήξη έστειλε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στην παράταση.

Κρατήστε δε ότι αμέσως μετά υποχρέωσε σε βήματα των Μάικ Τζέιμς στερώντας του το δικαίωμα να εκτελέσει από το ύψος των βολών. Ο ΝτεΣόν Τόμας επανήλθε σε προ-Πιτίνο στάνταρντς με σωστές αποφάσεις απ' έξω προς τα μέσα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχασε μονάχα δύο από τα εννέα δίποντα που δοκίμασε, μαζεύοντας 6 ριμπάουντ, μοιράζοντας 3 τελικές και κλέβοντας 2 μπάλες, ενώ ο Τζίμερ Φριντέτ των 15 πόντων προσέφερε αυτοπεποίθηση στο ξεκίνημα και σιγουριά στο φινάλε με τις 2/2 βολές του.

Μεταξύ άλλων υπήρξαν και άμυνες του (ευάλωτου κατά τ' άλλα) Παπαγιάννη σαν κι αυτή. Λίγες, αλλά εξαίσιες.

Πάντως για το ηρωικό 106-102 του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο 'Παλάτι' του Καλίνιγκραντ, ένα αποτέλεσμα που έμοιαζε με απόδραση από τ' ανάκτορα ή ριφιφί με τον τρόπο που συνέβη, συνέβαλε ως άλλος Κλιντ Ίστγουντ που διέφυγε από το Αλκατράζ ο Γουέσλι Τζόνσον. Ο Ρικ Πιτίνο είχε σχεδιάσει αυτό το απαιτητικό ματς να το παλέψει με μόλις 8 παίκτες, εκ των οποίων οι 4 υπερέβησαν τα 30 λεπτά συμμετοχής ξοδεύοντας πολλή ενέργεια. Ο Τζόνσον ήταν εκ των τριών που δεν είχαν αγωνιστεί στιγμή (αφού ο Μπράουν χρησιμοποιήθηκε για 1'22'') ως το 35'19''. Στο σημείο που η ελληνική ομάδα έχανε με 82-77 κι αναζητούσε κάτι αλλιώτικο ο Αμερικανός μπήκε και, καθόλου συγκυριακά, η παρουσία του συνδυάστηκε μ' ένα επιμέρους 12-7 που οδήγησε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εξ αρχής γνωρίζαμε ότι ο βετεράνος φόργουορντ είναι ένας παίκτης για σπίτι. Ότι είχε να δώσει πολλά υπό προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα όμως ένας παίκτης με συγκεκριμένες δυνατότητες που συνδυαστικά με το ράθυμο στιλ του προκαλούσε προβληματισμό στον κόσμο για τη χρησιμότητά του στο 'πράσινο' ρόστερ. Ως την κερδισμένη μάχη επί ρωσικού εδάφους. Ο Τζόνσον αντικατέστησε τον Φριντέτ και στην πρώτη εμπλοκή του πήρε αμυντικό ριμπάουντ. Ακολούθως ένα δεύτερο, στη συνέχεια έκοψε τον Τζέιμς σε λέι απ, προτού μ' ένα μεγάλο σουτ από το φτερό φέρει το 'τριφύλλι' στο -3 (87-84), όταν οι ελπίδες για το διπλό έμοιαζε να χάνονται, παρόλο που είχε καταφέρει να ξεφύγει με 11 πόντους (60-49)!

Αφού οι 'πράσινοι' πρόφτασαν να ισοφαρίσουν χάρη στην ευστοχία του Καλάθη, ο Αμερικανός παρέμεινε ενεργός στην αρένα με τα θηρία και ανεκτίμητος στην αίσια έκβασή της έτσι ώστε να υπηρετηθεί το χαμηλό σχήμα που είχε επιλεγεί με τον 'αδάμαστο' Ντίνο Μήτογλου στο '5'. Διότι το δεύτερο εύστοχο τρίποντο του διαμόρφωσε το 92-89, αλλά κυρίως υπηρέτησε την αμυντική αποστολή του ύστερα από τις αλλαγές στα σκριν των γηπεδούχων και την προσπάθεια του Τζέιμς να 'χτυπήσει', χωρίς αποτέλεσμα, τα πόδια του. Ο πρώην γκαρντ της ελληνικής ομάδας και ο Χάκετ ήταν οι μόνοι που απειλούσαν με συνέπεια, αλλά στο φινάλε εξουθενώθηκαν και κατέρρευσαν.

Αντιθέτως ο Τζόνσον ήταν φρέσκος και άντεξε ως το τέλος καταλήγοντας να παίξει 9'41'' με μια αναπνοή. "Είναι δύσκολο να είσαι 36 λεπτά στον πάγκο, πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και να βλέπεις πώς κυλάει ο αγώνας. Αλλά εγώ ήμουν έτοιμος να μπω γιατί είμαι επαγγελματίας", δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη. Αυτό δεν του αφαιρεί κανένας, παρά τους μόλισ 3.5 πόντους μέχρις εδώ στη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK