Τζεβελέκης: "Αν έρθει κάποιος με χρήματα, φεύγω"

Ο Θανάσης Τζεβελέκης δεν αντιμετωπίζει ως "προσωπική ιδιοκτησία" την ΚΑΕ ούτε κρέμεται εξ αυτής. Ο ισχυρός άνδρας του Άρη, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM Θεσσαλονίκης, εξήγησε πως σε περίπτωση εμφάνισης ισχυρού επενδυτή, είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει, παραχωρώντας το ποσοστό των μετοχών που κατέχει.

Τζεβελέκης: "Αν έρθει κάποιος με χρήματα, φεύγω"
Παράλληλα, ο πρόεδρος των "κιτρίνων" δεν δίστασε να στρέψει τα βέλη του κατά προηγούμενων διοικήσεων, μίλησε για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Ιωαννίδη και τους εμπνευστές της ΓΕΝΕΣΙΣ, ενώ αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Γιαννάκη και τις συζητήσεις που είχαν γίνει. Εμφανίστηκε τέλος απαισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, απόρροια της οικονομικής ψαλίδας που χωρίζει τις ομάδες.

Οι κυριότερες ατάκες του Θ.Τζεβελέκη

-Αυτό που με κάνει να ανησυχώ είναι η γενικότερη κατάσταση στην χώρα. Εμείς ως Άρης είχαμε επιπτώσεις είχαμε παίξει σχεδόν σε άδειο γήπεδο.

-Οι αποτυχίες είναι μέσα στην ζωή. Δεν γίνεται γύρω από τις αποτυχίες να δημιουργείτε ένα δράμα. Δεν υποσχέθηκα ποτέ ότι θα κάνουμε τον Άρη όπως ήταν με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Για να είμαι χρήσιμος πρέπει να παράγω έργο. Πρέπει να αφήσω τον Άρη σε ψηλότερη θέση από αυτή που τον παρέλαβα.

-Δεν μπήκα στον χώρο του αθλητισμού για να αλλάξω ούτε τον χαρακτήρα μου ούτε τις αρχές μου. Όταν μιλάς για ελληνικό μπάσκετ στο εξωτερικό τρείς λέξεις ακούς «Άρης, Γκάλης, Θεσσαλονίκη».

-Όποιος βάζει έστω και ένα ευρώ στην ομάδα είναι αξιέπαινος. Τα παιδιά της ΓΕΝΕΣΙΣ βοήθησαν τα μέγιστα σε μια δύσκολη εποχή.

-Ο Άρης είναι ενιαίος. Υπάρχει μία παράλληλη πορεία με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη. Όταν ένα τμήμα του Άρη έχει ένα πρόβλημα όλοι μαζί προσπαθούμε να βοηθήσουμε για να επιλυθεί.

-Το μπάσκετ έχει πάει πολύ πίσω. Το κράτος δεν του συμπεριφέρεται με τη στοργή που πρέπει, έχει φέρει πολλούς τίτλους στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα της Α1 είναι κάθε χρόνο και χειρότερο. Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν 4-5 ομάδες. Δυστυχώς δεν έχει την λάμψη που έχει το ποδόσφαιρο, και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει του ιθύνοντες.

-Όποιος υπάρχει στην Θεσσαλονίκη και στον κόσμο που μπορεί να πάει τον Άρη ψηλότερα εγώ μετά χαράς θα του δώσω τις μετοχές της ΚΑΕ. Έχω μία πολιτική ανοιχτών θυρών και παραθύρων. Ο στόχος μου είναι να έρθει και κάποιος άλλος δίπλα μου στην ΚΑΕ, ενώ αν υπάρχει κάποιος με πολλά χρήματα και θέλει να συνεχίσει μόνος του εγώ θα φύγω. Αν έφευγα εγώ από την προεδρία, ο Άρης θα γυρνούσε πίσω, γιατί έβλεπα ότι δεν υπήρχε διάδοχος κατάσταση. Δεν πρέπει να υπάρξει διοικητικό κενό.

-Είμαι πραγματικά προβληματισμένος βλέποντας ότι τόσο μεγάλα σωματεία με πολύ κόσμο δυσκολεύονται να βρουν επενδυτές. Οι λόγοι είναι κοινωνικοί. Χορηγικά καμία εταιρία δεν μπορεί, ή απλά δεν στηρίζει, τις ομάδες και αυτό είναι πρόβλημα.

-Τα λεφτά που βάζει ο πρόεδρος και τα λεφτά από χορηγούς κρατάνε τους συλλόγους. Όταν μειώνεται το ένα πρέπει να αυξηθεί το άλλο, κάτι που δεν γίνεται.

-Οι άνθρωποι που βρίσκονται στις ομάδες μας παλεύουν μόνοι τους. Είμαστε πολύ πίσω από τις ομάδες τις Αθήνας. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και είμαι πολύ απαισιόδοξος.

-Ο κόσμος των ομάδων δεν είναι ώριμος ακόμα για να παρακολουθήσει παιχνίδια Άρη-ΠΑΟΚ μαζί. Τα παιδιά έχουν ένα φοβισμένο βλέμμα όταν τους λέω να πάμε να παρακολουθήσουμε μαζί ένα παιχνίδι Άρη-ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο γιατί πλέον ξέρουν ότι δεν μετακινούνται φίλαθλοι στα γήπεδα.

-Πήγα σε έναν αγώνα εκτός έδρας και αυτά που άκουσα δεν περιγράφονται. Στο Παλαί μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε πρόεδρος ομάδας της Α1 και να έχει εξαιρετική φιλοξενία.

-Όταν ο Άρης μεγαλουργούσε στο μπάσκετ οι άνθρωποι που τον διοικούσαν τότε έπρεπε να σκεφτούν να έχει το δικό του γήπεδο και να φροντίσουν να συνεχίσει την αυτοκρατορία του.

-Η προσπάθεια που κάνει ο Άρης για τα καινούργια γήπεδα του είναι το αύριο της ομάδας και είναι το κυρίαρχο θέμα που πρέπει να έχει ο σύλλογος από δω και πέρα. Θα το παλεύουμε συνεχώς το θέμα του γηπέδου γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει ο Άρης επίπεδο.

-Εγώ δεν είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι για τα λάθη μου φταίνε οι άλλοι. Για τα λάθη μου φταίω εγώ. Δεν θα είμαστε αιώνιοι πρόεδροι κανένας δεν θα είναι στην θέση του για πάντα.

-Η ιδέα της λέσχης ήταν καταπληκτική. Ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση. Η λέσχη δεν είναι κάτι που συνδέεται με την ΚΑΕ.

-Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ζήτησε αυτά που νόμιζε ότι έπρεπε να ζητήσει. Δεν θα μπορούσαμε εμείς να ξεφύγουμε από το μπάτζετ.

-Ο Τζεβελέκης κληρονόμησε μία υπόσχεση για φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης δεν είναι μόνο μακριά από τον Άρη είναι γενικότερα μακριά από το ελληνικό μπάσκετ.

-Αν ο προπονητής θελήσει μεταγραφή θα βρούμε τρόπο να την κάνουμε. Στα αγωνιστικά ακολουθώ εντολές, δεν είμαι από τους προέδρους επεμβαίνουν στο έργο των προπονητών. Στόχος μας είναι να προωθούμε νέα παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας. Ο κόσμος αυτούς θέλει να βλέπει.

-Δεν υπήρχε κανένας δάκτυλος Ιωαννίδη στην αποχώρηση της ΓΕΝΕΣΙΣ. Ο Ιωαννίδης είναι φίλος, συζητάμε συχνά και από μόνος του ενδιαφέρεται για το γήπεδο του Άρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK