ULEB CUP: Στην Σαρλερουά ο τελικός

ULEB CUP: Στην Σαρλερουά ο τελικός
Στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στη Σαρλερουά θα διεξαχθεί ο τελικός του φετινού ULEB Cup, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια Αρχή. Στη δεύτερη χρονιά ύπαρξης της συγκεκριμένης διοργάνωσης οι δύο φιναλίστ θα διεκδικήσουν στις 13 Απριλίου τον τίτλο που πέρυσι κατέκτησε η Πάμεσα Βαλένθια στο νεόδμητο κλειστό «Σπίρουντομ Αρίνα› χωρητικότητας 6.500 θέσεων.

Η διαδικασία επιλογής της διοργανώτριας πόλης ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου. Η τελική απόφαση βασίστηκε σε κριτήρια, όπως οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του γηπέδου, η συνεχής προσπάθεια του βελγικού συλλόγου να προωθήσει το άθλημα στη χώρα και η μεγάλη συμμετοχή των φιλάθλων της πόλης, η οποία αποδεικνύεται από τις υψηλές πωλήσεις εισιτηρίων (5,570 θεατές μ.ο. ανά αγώνα).

Ο ισχυρός άνδρας της ULEB, Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε: « Η διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων παρέχει σε έναν σύλλογο κατά πρώτο εμπειρία και κατά δεύτερο αναγνώριση. Ο σύλλογος της Σαρλερουά εξελίσσεται διαρκώς και από την πρώτη στιγμή εξέφρασε έντονη επιθυμία να διοργανώσει τον τελικό. Το θετικό είναι πως οι αιτήσεις για τη διοργάνωση του τελικού ήταν πάρα πολλές, κάτι που αποδεικνύει πως υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές πόλεις που ενδιαφέρονται για το άθλημα.›

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βελγικού συλλόγου, Ερικ Σομ δήλωσε: «Δημιουργούνται εκπληκτικές ευκαιρίες για την πόλη, αλλά και το μπάσκετ στο Βέλγιο με τη διοργάνωση του τελικού του ULEB Cup.

News 24/7

24MEDIA NETWORK