Βαλένθια: Με το Νο21 ο Ντικούδης

Βαλένθια: Με το Νο21 ο Ντικούδης

Η υπόθεση μετακίνησής του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Παμέσα Βαλένθια αποτέλεσε ένα από τα σίριαλ του καλοκαιριού αλλά την επομένη του θριάμβου της Εθνικής Ελλάδας στο Βελιγράδι, ο Δήμος Ντικούδης έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τους Ισπανούς και την Δευτέρα (03/10) έγινε η επίσημη παρουσιάσή του.

Κρατώντας τη φανέλα με το όνομά του και το νούμερο 21, ο Ελληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στην περασμένη του θητεία στο σύλλογο της Βαλένθιας:

"Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι θα γυρίσω τόσο σύντομα, πάντα διατηρούσα επαφή με τους ανθρώπους της Βαλένθια. Αν και έφυγα τον Σεπτέμβριο του 2004, ποτέ δεν σταμάτησα να σκέφτομαι την Πάμεσα και το ισπανικό πρωτάθλημα . Αυτός ήταν ο λόγος που επέστρεψα μετά από έναν χρόνο στην ΤΣΣΚΑ.

Έφυγα από την ΤΣΣΚΑ γιατί η περσυνή χρονιά δεν ήταν καλή για μένα. Ήξερα ότι δεν θα έχω αρκετό χρόνο συμμετοχής, μίλησα μαζί τους και αποφάσισα ότι το καλύτερο θα ήταν να φύγω. Είχα προτάσεις από άλλες ομάδες της Ευρωλίγκα, αλλά η Πάμεσα με υποστήριξε στο παρελθόν και ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα να γυρίσω, γιατί τη νιώθω σαν οικογένειά μου. Φέτος δεν θα παίξουμε στην Ευρωλίγκα, όμως πιστεύω ότι θα παίξουμε την επόμενη σεζόν.

Στην καριέρα μου είχα μακροχρόνια συμβόλαια και μετά από κάποιες καταστάσεις που έζησα, απέκτησα την φιλοσοφία να μπορώ να παίρνω μόνος μου κάποιες αποφάσεις. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι κακό για την Βαλένθια το μονοετές συμβόλαιο, γιατί ξέρω πως έχει η κατάσταση στην ομάδα".

Ο Ντικούδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Βαγγέλη Σκλάβο ο οποίος δοκιμάζεται εδώ και ημέρες από την Παμέσα: "Ο Σκλάβος είναι καλός παίκτης, με εμπειρία. Πιστεύω ότι έχει πιθανότητες να παίξει εδώ. Δεν είναι σούπερ σταρ, αλλά μπορεί να κάνει καλή δουλειά".

Με κολακευτικά λόγια για τον Δήμο Ντικούδη μίλησε ο γενικός διευθυντής της Βαλένθια, Τζόνι Ρότζερς ο οποίος πριν από λίγα χρόνια φορούσε τη φανέλα, αρχικά, του Ολυμπιακού και στη συνέχεια του Παναθηναϊκού: "Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε τον Ντικούδη, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί ως τώρα, γιατί έρχεται αποφασισμένος. Είναι ένας καλός παίκτης. Ήδη θεωρείται ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Σκεφτήκαμε να πάρουμε έναν Αμερικανό, αλλά δεν βρήκαμε κανένα τόσο καλό όσο είναι ο Ντικούδης".

News 24/7

24MEDIA NETWORK