Βαλένθια-Ολυμπιακός: Παράδεισος και κόλαση μαζί

Ο Ολυμπιακός ζει μια σεζόν που θα ήθελε ν' αφήσει πίσω, κρατώντας μόνο ορισμένα (πολύ) καλά κομμάτια της. Όπως τα πρώτα 30 λεπτά απέναντι στη Βαλένθια. Και πετώντας σίγουρα τα τελευταία 10.

Ο Κώστας Σλούκας είχε 11 ασίστ στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια
Ο Κώστας Σλούκας είχε 11 ασίστ στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 38 πόντους κατά την τελευταία περίοδο του παιχνιδιού στη Βαλένθια! Το δεκάλεπτο άρχισε με το τρίποντο του Σαν Εμετέριο και ολοκληρώθηκε με το δίποντο του Μαρίνκοβιτς. Ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι μέτρησαν άλλα 8/11 πίσω από τη γραμμή των 6μ75 και συνολικά τελείωσαν με 14, σουτάροντας με ποσοστό που υπερέβη το 42%, πολύ πάνω από το δικό τους 36.9%. Είχαν μοιράσει επίσης 10 ασίστ και αθροιστικά 21.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ελληνική ομάδα θα είχε υποστεί πανωλεθρία και θα πήγαινε στη Μαδρίτη με δεύτερη σερί ήττα και καταρρακωμένο ηθικό. Παρά το -24 σε αυτό το διάστημα του πλήρους αποσυντονισμού και της αγωνιστικής καθίζησης οι 'ερυθρόλευκοι' νίκησαν. Ούτε καν οριακά, αλλά ξεκάθαρα. Γιατί στην (εκάστοτε) έδρα δεν χάνουν ποτέ ανεξαρτήτως τροπής. Το 6/6, από τον Γενάρη του 2006 ως σήμερα, με το 88-79.

Με μπάσκετ υψηλού επιπέδου και επιβλητικότητα για 30 λεπτά. Με καλές άμυνες στο χαμηλό ποστ, σταθερό έλεγχο του αμυντικού ριμπάουντ, αψεγάδιαστες συνεργασίες μετά το πικ εν ρολ, ελάχιστα λάθη για να μην δοθούν αιφνιδιασμοί και αξιοπρεπή ποσοστά απ' έξω.

Ο Ολυμπιακός του 74-41 στο 30' ήταν ο Ολυμπιακός που υπολόγιζε ότι θα βλέπει σε σταθερή βάση ο Γιώργος Μπαρτζώκας μέσα στη χρονιά. Ενδεχομένως να 'ναι ο Ολυμπιακός από τα προσεχώς, μιας και η σεζόν τελειώνει την άλλη εβδομάδα στο ΣΕΦ.

Με τον (ηγετικό) Σλούκα να κουμαντάρει άψογα από το '1', τον (πιο βελτιωμένο απ' όλους) Βεζένκοφ να εκτελεί με συνέπεια, έχοντας γίνει το 3άρι που παίζει για Παπανικολάου-Χάρισον, τον (αξιόπιστο) Ζαν-Σαρλ να τελειώνει με ποικιλία όλες τις μπάλες από κοντά, μαζί με Έλις-Κουφό, τους (ανεκτίμητους) Πρίντεζη-Σπανούλη να χαρίσουν ποιοτικά λεπτά, τον (ακίνδυνο) Τζένκινς να κάθεται περισσότερο στον πάγκο από τον (θρασύ) Λαρεντζάκη, τον (αόρατο) Χάρισον εκτός (έστω και αναγκαστικά).

Το τι συνέβη από το 30'22'' ως το 38'58'', όταν το +33 έπεσε +7 χάρη σ' ένα επιμέρους 36-10, απαντά με σαφήνεια στο ερώτημα γιατί η ελληνική ομάδα απέτυχε όχι μόνο να προκριθεί, αλλά τουλάχιστον να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παρουσία της, στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Σαν να γύρισε ο διακόπτης και χάθηκε ο προσανατολισμός μέσα στο σκοτάδι που έφεραν τα κλειστά φώτα. Ναι ο ΜακΚίσικ έκανε δύο λάθη, ναι οι επιθετικές επιλογές δεν ήταν πλέον οι ορθότερες, αλλά τέτοια παλινωδία ήταν ανεξήγητη και ομολογουμένως αδικαιολόγητη. Παρόλο που μεσολάβησε ένα πολύ γρήγορο τάιμ άουτ, στο δίλεπτο, και μαζί η ευκαιρία να καθαρίσει το μυαλό όσων έπαιζαν. Βεβαίως η τρελό-Βαλένθια δεν πρόλαβε, ξοδεύοντας τις περισσότερες από τις ολοζώντανες πιθανότητες κατάληψης μιας θέσης στην 8άδα, αλλά αυτό το ήξερε παίζοντας εντός με τον Ολυμπιακό το πιο κομβικό ματς της σεζόν!


News 24/7

24MEDIA NETWORK