Βασιλακόπουλος: "Μάλλον ξένος ο νέος ομοσπονδιακός"

Στην αποκάλυψη πως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα είναι πιθανότατα ξένος προχώρησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: "Μάλλον ξένος ο νέος ομοσπονδιακός"
Ο πρόεδρος της FIBA Europe και ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ σημείωσε πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου ο διάδοχος του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο της εθνικής θα έχει βρεθεί, θα έχει συμφωνήσει και θα έχει ανακοινωθεί, καθώς έχουν ήδη γίνει οι πρώτες διερευνητικές επαφές με υποψηφίους.

" Όταν θα υπάρξει συμφωνία θα το ανακοινώσουμε. Κάνουμε κάποιες δοκιμαστικές κινήσεις και θα δούμε τι θα συμβεί. Μάλλον δεν θα είναι Έλληνας. Πάντως μέσα στον Γενάρη πιθανότατα θα έχει τελειώσει το θέμα ", είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθλητικό Metropolis", ο Γ.Βασιλακόπουλος.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ζώνης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, σχολίασε με λόγια σκληρά την απόφαση του ΠΣΑΚ να αναγγείλει απεργία και τις βολές που ο Σύνδεσμος εξαπέλυσε κατά της ΕΟΚ. " Κάποιοι επιδιώκουν την ανωμαλία στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν πάει άλλο. Την ώρα που υπήρχε συνάντηση της γραμματείας με τους νομικούς εκπροσώπους των φορέων, βγήκε η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ. Αυτό τι δείχνει; Ότι δεν θέλουν να υπάρχει διάλογος. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που λένε οι καλαθοσφαιριστές. Δυστυχώς κάποιοι ελάχιστοι κύριοι έχουν μπει σε κάποια σύνδρομα, κάποια προηγούμενα και κάποιοι κρύβονται από πίσω.

Δεν υπάρχει κάποιο επίσημο αίτημα. Ποια είναι για να χαρακτηριστούν και δίκαια. Αν δεν πάνε στο ΙΚΑ οι παίκτες της Α2 γιατί χρειάζεται μία μεγάλη ασφαλιστική ρύθμιση, υπάρχουν και οι ιδιωτικές ασφαλίσεις που υπάρχουν. Ένας παίκτης της Α2 δηλαδή δεν μπορεί να εργάζεται; Μας βάζουν μπροστά την Α2 για να δημιουργούν την ανωμαλία. Για να δικαιολογήσουν κάποιοι τους μισθούς τους δημιουργούν προβλήματα. Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά και ξάστερα.

Για το θέμα της μετακίνησης παικτών κατά την διάρκεια της περιόδου λύθηκε. Ο Ντικούδης είναι ένα παράδειγμα. Ένα άλλο θέμα που το έχω θέσει κατ' επανάληψη και το αποφεύγουν είναι να μην υπάρχουν ξένοι παίκτες στην Α2. Όμως είναι παιχνίδια των μάνατζερ. Από εκεί και πέρα έχουμε δεχθεί πολλά πράγματα. Πρέπει να κρατήσουμε κάποιες αξίες. Μην γινόμαστε παράλογοι. Δεν είναι μόνο καλαθοσφαιριστές. Αυτοί παρασύρονται από κάποιους άλλους. Να δούμε σε λίγο καιρό όμως ποιος θα αναδεικνύει αυτούς τους αθλητές.

Είναι δυνατόν να θέτουμε υπό αμφισβήτηση την αγάπη του Γιάννη Ιωαννίδη στον έλληνα αθλητή; Θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα και αυτά δεν τα καταλαβαίνουν ίσως κάποιοι. Θα χάσουμε χορηγούς. Θα έχουν πρόβλημα όλες οι ομάδες με τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Θα δημιουργηθούν προβλήματα σε σχέσεις ομάδων και παικτών





".

News 24/7

24MEDIA NETWORK