Βασιλακόπουλος: " Υποχρέωση να εφαρμοστεί ο νόμος"

Βαρύς θα είναι ο "πέλεκυς" που θα πέσει στους συλλόγους από την ομοσπονδία σε περίπτωση απουσίας παικτών από την Εθνική ομάδα, όπως προειδοποίησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: " Υποχρέωση να εφαρμοστεί ο νόμος"

Φωτογραφίζοντας... τιμωρία του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο "Arena Sports" για τις ποινές που θα επιβληθούν σε περίπτωση συνέχισης της αποχής των παικτών από την Εθνική ομάδα.

Μέχρι στιγμής οι παίκτες του Ολυμπιακού απέχουν ακόμη από την εθνική Νέων και είναι πιθανό το ίδιο να γίνει και με την Ανδρών.

Τι εξήγησε ο Βασιλακόπουλος:

"Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τον κανονισμό. Και για αυτούς που έρχονται είναι το δίκαιο. Άλλοι, δηλαδή, έρχονται βρέξει χιονίσει. Εδώ, μια που είστε και από τη Θεσσαλονίκη και ξέρετε καλά τις μεγάλες δόξες, ζήτησε ποτέ ο Άρης κι ο ΠΑΟΚ να ασφαλιστεί ο Γκάλης κι ο Γιαννάκης ή ο Φασούλας; Έπαιζαν αυτοί οι κολοσσοί τόσα χρόνια σερί χωρίς κανείς να πει τίποτα και τώρα ψάχνουμε να ασφαλίσουμε συμβόλαια; Αν δηλαδή κάποιος έχει 15 χρόνια συμβόλαια εμείς θα πρέπει να το ασφαλίσουμε; Και όμως, βλέπετε ότι οι παίκτες είναι ασφαλισμένοι σε μια μεγάλη εταιρεία, και καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει διαμαρτυρηθεί και δεν ήμασταν και υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Εμείς ασφαλίζουμε παίκτες, όχι συμβόλαια. Το ελληνικό μπάσκετ δε χρειάζεται να προκαλούνται τεχνητά και τεχνικά προβλήματα , χρειάζεται ενότητα για να παραμείνει σε πολύ επίπεδο".

Σε ερώτησή του αν πλήγεται το μπάσκετ είπε:

"Δε βάλλεται με την έννοια της καταστροφής, δε νιώθω κάτι τέτοιο, όμως εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το δίπολο, ο διπολισμός, κάνει κακό στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτά τα δίπολα δεν οδηγούν σε καλές καταστάσεις, ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια. Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται ευθύνη απ' όλους, είναι μια κατάσταση που θα ξεπεράσουμε, όμως είναι λάθος να μπαίνει στη μέση η Εθνική ομάδα.

Ακόμη κι αν κάποιος έχει κάπου δίκιο ή άδικο, είναι λάθος να χτυπάμε έτσι το ελληνικό μπάσκετ. Αυτά εξυπηρετούν μικροσυλλογικά συμφέροντα που δε βοηθούν σε τίποτα. Και δυστυχώς με αυτό το δίπολο, στρέφουν και μέρος του κόσμου κατά της Εθνικής ομάδας".

Απάντησε, τέλος, αν πιστεύει σε καλή πορεία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ:

"Θα πάμε καλά στην Ισπανία, αρκεί να μας αφήσουν ήσυχους. Να βάλουν όλοι στην άκρη τα πείσματα, δε χρειαζόμαστε νεύρα και μικροεγωισμούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ