Βατούτιν: "Ο Μεσίνα απέτυχε"

Στον Έτορε Μεσίνα απέδωσε την ευθύνη για την αποτυχία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Final 4 του Μιλάνου ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας, Αντρέι Βατούτιν, ο οποίος προανήγγειλε αλλαγές.

Βατούτιν: "Ο Μεσίνα απέτυχε"
INTIME SPORTS

Η ΤΣΣΚΑ δεν τα κατάφερε σε ακόμη ένα Final 4 της Ευρωλίγκας, κατακτώντας την 4η θέση. Ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν, απέδωσε την ευθύνη στον προπονητή, Έτορε Μεσίνα, και επεσήμανε πως χρειάζονται αλλαγές. Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Sport - express:

"Ο προπονητής δεν κατάφερε να βρει μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας με την ομάδα και να επικεντρωθεί στο "χτίσιμό" της. Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες, αλλά το μπάσκετ αλλάζει. Στο ΝΒΑ αυτοί που καθορίζουν τις ομάδες είναι οι παίκτες και το ίδιο έχει αρχίσει να γίνεται στην Ευρώπη. Αν τους στερήσεις τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και είσαι υπερβολικά αυταρχικός, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Ο Μεσίνα για δύο χρόνια απέτυχε να φτιάξει μια ομάδα. Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, αλλά τώρα είναι η στιγμή για άλλους κόουτς με διαφορετικές προσεγγίσεις στο παιχνίδι και άλλη νοοτροπία".

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής ομάδας είπε: "Πριν από τον πέμπτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τον ημιτελικό με τη Μακάμπι έκανα κάποιες κινήσεις για να δώσω κίνητρο στην ομάδα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό σε κάθε παιχνίδι και δεν είναι η δουλειά μου. Αν δεν το κάνω, αποδεικνύεται πως οι παίκτες δεν έχουν μεγάλο κίνητρο".

Τέλος, επεσήμανε: "Είμαι σίγουρος πως με το υλικό που είχαμε μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα και περίμενα περισσότερα. Όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν κατόπιν εισήγησης του προπονητή και τον ικανοποίησαν απόλυτα. Δεν θέλω να κατηγορήσω τους παίκτες και τους είπα και μετά τον αγώνα πως πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Χρειαζόμαστε μια επανεκκίνηση. Δεν μιλάω μόνο σε πρόσωπα, αλλά και από άποψη ψυχολογίας και νοοτροπίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ