Video Analysis Σερβία: Πεντάδα με 5 γκαρντ!

To Contra.gr αναλύει σε VIDEO την εθνική Σερβίας. Η ομάδα που παίζει με 5 γκαρντ όταν είναι στην πεντάδα ο Ραντούλιτσα, οι πάσες βόλεϊ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού και ο μεταλλαγμένος Τεόντοσιτς λόγω Τζόρτζεβιτς.

Video Analysis Σερβία: Πεντάδα με 5 γκαρντ!

Μετά την πρώτη φάση του τουρνουά η Σερβία είναι η πιο συγκροτημένη ομάδα, με το περισσότερο ταλέντο. Συνδυασμός που καθιστά την ομάδα του Τζόρτζεβιτς το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Όλοι οι παίκτες έχουν διακριτούς ρόλους, παίζουν ο ένας για τον άλλον και προπαντός χαίρονται το μπάσκετ που παίζουν, μπάσκετ προσαρμοσμένο στα χαρίσματά τους.

Το βασικότερο απ' όλα είναι πως όλοι σουτάρουν, όλοι πασάρουν, γεγονός που τις περισσότερες φορές κάνει την άμυνα ανήμπορη να αντιδράσει. Όλοι οι παίκτες κοιτούν το καλάθι, απ' τον Τεόντοσιτς ως τον Μιλισάβλεβιτς. Ο καλύτερος πασέρ μετά τον Μίλος είναι ο Ραντούλιτσα και οι Σέρβοι τρέχουν σαν δαιμονισμένοι στον αιφνιδιασμό.

Ο Μπιέλιτσα στη θέση 4 μπερδεύει όλες τις άμυνες, αφού παίζει pick n’ roll και σουτάρει από παντού. Χαμηλά ο Ραντούλιτσα είναι ανίκητος στο "ένας μ'έναν" και όταν ο αντίπαλος στείλει βοήθεια πάνω του, ο νέος σέντερ του Παναθηναϊκού βρίσκει πάντα με ευκολία τον ελεύθερο παίκτη, ενίοτε με πάσα... βόλεϊ. Όταν η μπάλα γυρίζει τόσο άνετα απ’όλους τους παίκτες, τότε η άμυνα είναι πραγματικά στο έλεος τους.

Παίκτης-κλειδί είναι ο Μάρκοβιτς, που ξεκινάει τα ματς δίπλα στον Τεόντοσιτς και σχεδόν πάντα τα τελειώνει μαζί με τον Μίλος. Κάνει ακριβώς αυτά που θέλει στο παρκέ ο προπονητής. Απ'τον πάγκο έρχονται οι Νέντοβιτς-Μπογκντάνοβιτς, οπότε η άμυνα ποιον να πιάσει και ποιον ν’αφήσει;

Όπως και πέρσι, ο Τεόντοσιτς βρήκε την Ιθάκη του στο πρόσωπο του Σάσα. Είναι ήρεμος και σίγουρος και καθοδηγεί την ομάδα. Ένας τελικός ανάμεσα στους Σέρβους και σ’εμάς θα είναι ένα σενάριο βγαλμένο απ’τα καλύτερά μας όνειρα, απ’τις κόντρες των δεκαετιών του 80 και του 90.

* Η ανάλυση και τα VIDEO έγιναν από τον προπονητή μπάσκετ, Μπάμπη Σκουζή.

Διαβάστε ακόμη:

Video Analysis Ραντούλιτσα: Πασάρει σαν τον Ντίβατς

Video Analysis Σπανούλης: Το "έγκλημα" του Τόμιτς

Video Analysis Σλούκας: Ο παίκτης-Ψυχολογία

News 24/7

24MEDIA NETWORK