Βιλερμπάν-Ολυμπιακός: Το 'believe it' που το άκουσε ο Σλούκας

Δεν αρκούσε η πίστη, αλλά και η ευστοχία του Κώστα Σλούκα για να φύγει ο Ολυμπιακός με το διπλό από τη Γαλλία, ύστερα από 45 λεπτά μάχης με τη Βιλερμπάν (101-93).

Ο Κώστας Σλούκας δεν είχε μονάχα το εύστοχο σουτ για την παράταση, αλλά και 23 πόντους, όντας ο ηγέτης του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Βιλερμπάν
Ο Κώστας Σλούκας δεν είχε μονάχα το εύστοχο σουτ για την παράταση, αλλά και 23 πόντους, όντας ο ηγέτης του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Βιλερμπάν EUROKINISSI SPORTS

Ένα σκριν. Καμία άλλη οδηγία δεν ακούστηκε να ζητάει ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν από τις βολές του Νόρις Κόουλ και την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τη Βιλερμπάν στο 'Αστρομπάλ'. "Πιστέψτε το, μπορούμε να τα καταφέρουμε", ήταν η παραίνεσή του, στα αγγλικά, πριν αφήσει τους παίκτες του να γυρίσουν στο παρκέ για τα τελευταία 9.9 δεύτερα. Το 89-86 από τις 2/2 του Αμερικάνου γκαρντ άφηνε περιθώριο μόνο για ένα σουτ. Τίποτ' άλλο. Το (ψευτο)σκριν το πήρε ο Κώστας Σλούκας, αφού οι παίκτες του Τι Τζέι Πάρκερ αφενός άλλαξαν αφετέρου δεν έδωσαν το (αναμενόμενο) φάουλ, και 'χορεύοντας' πρώτα τον Χέιζ έστειλε την μπάλα στο καλάθι και το ματς στην παράταση.

Το 15-7 στο επιπλέον πεντάλεπτο, που έφερε το 101-93 για την έβδομη 'ερυθρόλευκη' επιτυχία εκτός έδρας, ήρθε να χαρίσει οντότητα στο (άλλο ένα προσωπικό) buzzer beater, παρά το γεγονός πως για 1'40'' οι Πειραιώτες δεν είχαν βρει σκορ. "Δείξαμε πόσο σκληρή ομάδα είμαστε", ανέφερε ο Σλούκας. Ο παίκτης που όχι μόνο ευστόχησε στο μεγάλο σουτ, αλλά με άλλους 6 προσωπικούς πόντους στην παράταση έφτασε τους 23 στο σύνολο, πετυχαίνοντας για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε ματς τουλάχιστον 20. Μόνο την Παρασκευή είχε μείνει στους 2 και "ήμουν αναστατωμένος" συμπλήρωσε.

Όσους πόντους είχε ο ηγέτης του Ολυμπιακού άλλους τόσους πέτυχε ο Σακίλ ΜακΚίσικ σε μια βραδιά-ρεκόρ για τον ίδιο. Οι 21 ήταν περισσότεροι στη διοργάνωση για τον δυναμικό Αμερικανό, ο οποίος μολονότι άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με μόλις 6, βρήκε ακόμη 17 από το 22'55'' που επέστρεψε στο ματς έως το φινάλε. Άνευ διαλείμματος. "Αν το έχει ανάγκη η ομάδα μπορώ να το κάνω", δήλωσε ο 'Shaq Attaq' του Πειραιά, σουτάροντας με καλύτερα ποσοστά από την υπόλοιπη σεζόν σε δίποντα (5/7), τρίποντα (1/3), αλλά κυρίως σε βολές (10/13) που έπρεπε να 'ναι εύστοχες για να μείνει ο Ολυμπιακός στο ματς τη χρονική περίοδο που η Βιλερμπάν είχε 'χτίσει' μομέντουμ νίκης.

Οι γηπεδούχοι είχαν ξεφύγει δύο φορές με 6 πόντους και στο 79-73 είχαν 4'38'' για να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους και να καταφέρουν δεύτερο πλήγμα στον Ολυμπιακό, τέσσερις ημέρες μετά το μεγάλο διπλό στο ΣΕΦ. Η επιστροφή από το 13-23 και κυρίως το 37-46, διότι ο Κόουλ είχε 10 πόντους στην τρίτη περίοδο, τούς είχε χαρίσει την αυτοπεποίθηση για να απομακρύνθούν, έχοντας υπερβεί από νωρίς το μέσο όρο σκοραρίσματος, αλλά σταδιακά άρχισαν να χάνουν τη φρεσκάδα τους και να μπλέκουν σε καταστάσεις που δεν τους ευνοούσαν.

"Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν και δίνω τα credits στους παίκτες για την αντίδραση", παρατήρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καταλαβαίνοντας πόσο μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν όσοι αγωνίστηκαν, κυρίως στην άμυνα αφενός για να ελέγξουν τα ριμπάουντ αφετέρου να βγάλουν σημαντικές άμυνες που προκάλεσαν ασφυξία στη Βιλερμπάν. "Τα 9 μπλοκς που κάναμε πρέπει να 'ναι ρεκόρ, ιδίως απέναντι σε αυτήν την ομάδα, και δείχνουν το βαθμό που θέλαμε το παιχνίδι και την προσήλωση", συμπλήρωσε ο συνεργάτης του Γιώργος Μποζίκας, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στο ιατρικό τιμ, διότι Χάρισον και ΜακΚίσικ έπαιζαν με προβλήματα, ενώ ο Μάρτιν είχε πόνους.

Παρόλο πάντως που γύρισε τον αστράγαλό του στη δεύτερη περίοδο, δεν εγκατέλειψε τη μάχη και αφότου επέστρεψε οι δικές του κερδισμένες μάχες στη ρακέτα έδωσαν 15 πόντους (από 7/10 δίποντα) και 6 ριμπάουντ (τα 3 επιθετικά). "Δεν ήμουν στο 100% αλλά αρκετά καλά για να παίξω και να κάνω αυτό που έπρεπε για την ομάδα", ειπώθηκε από τον Αμερικάνο σέντερ που πρώτα είχε δει τον Έλις να βοηθάει με 8 πόντους χωρίς άστοχο σουτ. Απλώς δεν μπορούσε ν' ακολουθήσει με συνέπεια είτε τον Μπάκο είτε τον Χέις.

Επειδή πάντως η τύχη του αγώνα ορίστηκε από το τρίποντο του Σλούκα, "του χρωστάμε ένα δείπνο", όπως κατέληξε ο ΜακΚίσικ. Ίσως μετά το ματς στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις, την Παρασκευή (22/1, 20:00).


News 24/7

24MEDIA NETWORK