Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός: Ούτε αν έπαιζε ο Τόνι Πάρκερ θα δικαιολογούσε την κατάρρευση

Ο Τόνι Πάρκερ ήταν στην κερκίδα και όχι στο παρκέ. Μολαταύτα ο Παναθηναϊκός απέτυχε στην έδρα της Βιλερμπάν και ηττήθηκε 97-73, έχοντας δεχθεί 17 τρίποντα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος στο 'Αστρομπάλ' και δεν κατάφερε ν' ανταγωνιστεί τη Βιλερμπάν
Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος στο 'Αστρομπάλ' και δεν κατάφερε ν' ανταγωνιστεί τη Βιλερμπάν EUROKINISSI SPORTS

Με τους 71.75 πόντους στα μόλις 8 παιχνίδια της στην Euroleague, ως αποτέλεσμα των αναβολών που μεσολάβησαν, η Βιλερμπάν κατείχε την τελευταία θέση στον πίνακα παραγωγικότητας. Μόνο στις δύο λαμπρές βραδιές (επί Μιλάνο και Μπαρτσελόνα) είχε καταφέρει να υπερβεί το όριο των 75. Συνδυαστικά δε με την αρνητική πρωτιά στα λάθη (15.75), ήταν ξεκάθαρο πως με ενεργητική και ωφέλιμη προσπάθεια στην άμυνα, αντίστοιχη του νικηφόρου αγώνα με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα είχε πιθανότητες να ορίσει τη μοίρα του στο 'Αστρομπάλ'. Χωρίς τον Σέλβιν Μακ που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αφού δεν ανήκε στο ρόστερ τον Οκτώβριο.

Το συντριπτικό 97-73 κατέδειξε ότι το σχέδιο απέτυχε, η δουλειά ήταν ελλειμματική, αν όχι ελαττωματική, και η έβδομη ήττα σε δέκα ματς αποδείχθηκε αδύνατο ν' αποφευχθεί. Κι αν η πίεση του Καλαϊτζάκη στην μπάλα, που απέφερε προοδευτικά 4 λάθη από τη γαλλική ομάδα αλλά και 2 δικά του φάουλ, μαζί με το σκορ του Μήτογλου, δημιούργησαν την υπόνοια πως οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορούν να επιβάλουν το τέμπο τους, η σταθερή επιλογή της βοήθειας στη ρακέτα, για να αποκοπεί από το υπόλοιπο σύνολο ο θηριώδης Φολ, έφερε πολλά ελεύθερα τρίποντα που οι παίκτες του Τι Τζέι Πάρκερ δεν έχασαν. Σχεδόν ποτέ.

Την ώρα που οι 'πράσινοι' της Αθήνας είχαν 6/18 σουτ συνολικά, πετώντας λέι απ στο τρανζίσιον, οι γηπεδούχοι έβρισκαν 15 πόντους από τα περιφερειακά σουτ (5/8) και αποκτούσαν προοδευτικά ένα τέτοιο προβάδισμα (38-24) που -αδικαιολόγητα- προκάλεσε ταραχή και αποπροσανατολισμό στο σύνολο του Βόβορα. Ούτε τη φόρμουλα των φάουλ ενεργοποιούσαν οι παίκτες του Έλληνα κόουτς για να κερδίσουν χρόνο σε εις βάρος τους καταστάσεις (μόνο 5 σ' όλο το πρώτο ημίχρονο), με συνέπεια η κατάσταση να καταλήξει μη αναστρέψιμη από τη στιγμή που η αγωνιστική ανάταση του πρώτου δίλεπτου στην τρίτη περίοδο ήταν εντελώς παρωδική (44-35) και όχι διαρκείας. Που απαιτούσε η σκληρή συνθήκη (44-30 στο 20').

Η έλλειψη ψυχραιμίας και διαχείρισης, σε βατές καταστάσεις, είχαν μετατρέψει τη Βιλερμπάν σ' ένα τρομερό, αδιαφιλονίκητο, σύνολο που ούτε ο Τόνι Πάρκερ (από την εξέδρα) φανταζόταν, σ' αυτήν τη 'γεμάτη' 6ετία του ως μεγαλομέτοχος-πρόεδρος του κλαμπ, ότι είναι δυνατόν να εμφανιστεί στο παρκέ. Στο 95-66 του 38'02'' ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε με την πιο ευρεία ήττα του στη διοργάνωση. Ποτέ του δεν είχε χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των 31 πόντων κι αυτήν από την ΤΣΣΚΑ. Όχι φυσικά ότι το 2-7 ωραιοποίησε τη κακάσχημη και αποκρουστική βραδιά του στη Λιόν. Στη διάρκεια της οποίας δέχθηκε 17 (σχεδόν ελεύθερα) τρίποντα από τους γηπεδούχους σε 24 (σχεδόν ελεύθερες) προσπάθειες (71%). Κατάρρευση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK