Βομβάρδισαν τη Σλοβενία τα "πάντσερ"

Βομβάρδισαν τη Σλοβενία τα "πάντσερ"
Γερμανία δεν είναι μόνο ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στον τρίτο προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, όπου η ομάδα του Ντίρκ Μπάουερμαν, εκμεταλλευόμενη την ευστοχία από την περιφέρεια και τον εκνευρισμό που επέφερε αυτή στη Σλοβενία, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Σαββάτου νικώντας με 76-62 και αποκλείοντας παράλληλα ένα από φαβορί, όπως είχε χριστεί, για την κατάκτηση ακόμα και της πρώτης θέσης. Μπορεί ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς να ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι το πρώτο βιολί των "πάντσερ" στην επίθεση, ωστόσο εκείνοι που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα ήταν Ρόλερ, Ντεμιρέλ και Γκριν, οι οποίοι με την απόδοσή τους αιφνιδίασαν την αντίπαλη άμυνα.

Από τα πρώτα άλλωστελεπτάφάνηκε πως η Γερμανία ήταν έτοιμη να πουληθεί πολύ ακριβά. Με πλουραλισμό στην επίθεση και ευστοχία από τη γραμμή των τριών πόντων, η ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν πήρε κεφάλι στο σκορ παγώνοντας τους 6.000 και πλέον φίλους των Σλοβένων που βρέθηκαν στο γήπεδο (4-13, 6-19).

Η παρουσία πάντως του Μπρέζετς κάτω από το καλάθι (αντικατέστησε στη δεύτερη περίοδο τον αρνητικό Νεστέροβιτς) άλλαξε τις ισορροπίες προσφέροντας με το... κορμί του εύκολους πόντους στην ομάδα. Η διαφορά με το πέρασμα του χρόνου ψαλιδιζόταν (14-21, 18-21) και με τρίποντο του Γιάκα Λάκοβιτς διαμορφώθηκε το 34-34 του ημιχρόνου.

Ο Νοβίτσκι και η παρέα του πάντως δεν πτοήθηκαν από την αγωνιστική άνοδο των αντιπάλων τους. Τα τρίποντα ήταν εκ νέου η λύση, αφού Ντεμιρέλ και Ρόλερ συνέχισαν να είναι το ίδιο εύστοχοι με το πρώτο ημίχρονο. Και αν το 47-52 του τρίτου δεκαλέπτου έδινε ελπίδες στους Βαλκάνιους, τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα (Ρόλερ-2, Γκάρετ και Νοβίτσκι) στις αρχές της τελευταίας περιόδου έκριναν το τελικό αποτέλεσμα, αφού το 49-66 ήταν πλέοναδιαπραγμάτευτο.

Οι παίκτες του Πίπαν είχαν χάσει την ψυχραιμία τους (τεχνικές ποινές, αντιαθλητικά φάουλ) και όσο και αν πάλεψαν να γυρίσουν το παιχνίδι δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα (62-72). Οπότε το τελικό 76-62 υπέρ των "πάντσερ" κρίνεται απόλυτα δίκαιο βάσει της εικόνας του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 34-34, 47-52, 62-76


Σλοβενία: Γιούρακ 2, Λάκοβιτς 12 (2), Μπετσίροβιτς 13 (2), Νεστέροβιτς 4, Νάχμπαρ 9 (1), Λόρμπεκ 6 (1), Μίλιτς 3, Μπρέζετς 13

Γερμανία: Ντεμιρέλ 15 (3), Γκάρετ 3 (1), Γκριν 10 (2), Βούχερερ 2, Ρόλερ 15 (3), Φέμερλινγκ 6, Νοβίτσκι 22 (2), Μάρας 3


News 24/7

24MEDIA NETWORK