Χειροδικία σε διαιτητή σε αγώνα μπάσκετ

Κωμικοτραγικές καταστάσεις έλαβαν χώρα σε αγώνα μπάσκετ της Α' ΕΣΚΑΣΕ, με τον πρόεδρο των γηπεδούχων να επιτίθεται στον διαιτητή της αναμέτρησης. Ένσταση από τους φιλοξενούμενους.

Χειροδικία σε διαιτητή σε αγώνα μπάσκετ

Στο κλειστό "Ερρίκος Χατζόπουλος" της Θήβας, ο τοπικός Άρης υποδέχθηκε τον Λοκρό Αταλάντης για το ντέρμπι της Α' ΕΣΚΑΣΕ. Οι γηπεδούχοι με πήραν τη νίκη με 82-79 χάρη σε γκολ-φάουλ στην εκπνοή του, με τους φιλοξενούμενους να δέχονται την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα. Το τελικό αποτέλεσμα όμως πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά τα κωμικοτραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο πρόεδρος των γηπεδούχων επιτέθηκε στον διαιτητή. Επιπλέον πατέρας αθλητή του Άρη εκτελούσε χρέη γραμματείας, αλλά δεν ήταν ορισμένος από την διοργανώτρια αρχή.

Όλα όσα υποστηρίζει ο Λοκρός Αταλάντης έχουν καταγραφεί και στο Φύλλο Αγώνα, ενώ έχει γίνει και ένσταση για τον χρονομέτρη, ο οποίος όπως αναφέρουν είναι γονέας αθλητή που αγωνιζόταν με την ομάδα του Άρη στο παιχνίδι και "κρατούσε" ή "έτρεχε" το χρόνο κατά το δοκούν σε πολλά σημεία του αγώνα παρά τις παρατηρήσεις της πρώτου διαιτητή. Ο συγκεκριμένος χρονομέτρης δεν έχει ούτε άδεια κριτή αγώνα μπάσκετ.

Οι διοικούντες του Λοκρού έχουν καταθέσει ένσταση και έτσι περιμένουν την τύχη της, καθώς εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση τους για το γεγονός.

Αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα τους αναφέρουν:

Κάναμε ένταση κατά της ομαλής τέλεσης του αγώνα, διότι έγινε κακή εφαρμογή των Κανονισμών από τον χρονομέτρη, της οποίας συνέπεια είναι η συγκεκριμένη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Το Φύλλο Αγώνα αναφέρει:

Ο Α.Σ Λοκρός ενίσταται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα διότι ο χρονομέτρης του αγώνα επανειλημμένως και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κρατούσε αντικανονικά τον χρόνο παρά τις υποδείξεις των διαιτητών και των υπολοίπων μελών της γραμματείας.

1:21' πριν τη λήξη του αγώνα σε επαναφορά από τον Α' διαιτητή έγινε επίθεση φτύνοντας και βρίζοντας τον. Προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Χειροδικία σε διαιτητή σε αγώνα μπάσκετ

News 24/7

24MEDIA NETWORK