Yπάρχει τρόπος να 'κλέψουν' οι Μπακς το δαχτυλίδι από τους Λέικερς

Oι virtual fans, η railcam και οι προβλέψεις για το πού θα καταλήξει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή της σεζόν 2019-20, μαζί με το λόγο που οι Λέικερς έχουν το πάνω χέρι έναντι των Μπακς και των Κλίπερς.

Yπάρχει τρόπος που 'βγάζει' τους Μπακς πρωταθλητές της περιόδου 2019-20 στο ΝΒΑ -αντί των Λέικερς. Είναι στο χέρι του κόουτς του Μιλγουόκι, Μάικ Μπουντενχόλζερ.
Yπάρχει τρόπος που 'βγάζει' τους Μπακς πρωταθλητές της περιόδου 2019-20 στο ΝΒΑ -αντί των Λέικερς. Είναι στο χέρι του κόουτς του Μιλγουόκι, Μάικ Μπουντενχόλζερ. AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Πριν τον κορονοϊό, το concept 'τρεις μήνες, εσώκλειστος στο ίδιο μέρος, να βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους, έως τις αποχωρήσεις που 'χει το πρόγραμμα' το λέγαμε Big Brother. Μετά την εμφάνιση του Covid-19 στον πλανήτη γη, το λένε ΝΒΑ 'bubble'. Που έχει αντικειμενικές δυσκολίες (σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο), έχει όμως, και ουκ ολίγες δραστηριότητες για να περνούν το χρόνο τους οι 'εσώκλειστοι' και να 'αδειάζει' το μυαλό τους.

Το ΝΒΑ πρόσφερε στις αποστολές των οργανισμών τη δυνατότητα να ακούσουν τις καλύτερες μουσικές, μέσω DJ πάρτι στις πισίνες του resort του Ορλάντο. Αποδείχθηκε πως αυτή δεν ήταν από τις καλύτερες εμπνεύσεις των υπευθύνων των 'εξωσχολικών' δραστηριοτήτων. Στην πρεμιέρα του event εμφανίστηκε μόνο ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Γιατί; Δεν υπήρχε ενημέρωση -μέσω προσκλήσεων ή emails. Ενδεχομένως να υπήρχε η πληροφορία στο app που έφτιαξε το ΝΒΑ μόνο για τους παίκτες. Μόνο που εκείνη την περίοδο δεν το 'χαν 'κατεβάσει' ούτε οι μισοί.

Άλλες 'υπηρεσίες' αποδείχθηκαν πολύ πιο δημοφιλείς, με τους ΝΒΑers να προσθέτουν και δικές τους. Για παράδειγμα πολλοί ασχολούνται με α) το γκολφ (φευ), β) το ψάρεμα, γ) με το UNO και τα χαρτιά, με το ΝΒΑ να έχει ζητήσει από τους παίκτες να πετούν κάθε τράπουλα μετά τη χρήση της,

δ) τα video games (κάθε ομάδα έχει το δικό της χώρο -ξεκάθαρα κάθε παίκτης έχει το δικό του εξοπλισμό, στο δωμάτιο του), στ) πινγκ πονγκ (οι Σπερς έκαναν το δικό τους τουρνουά -προ της πρώτης φοράς μετά 22 χρόνια που δεν θα βρεθούν στα playoffs),

ε) μπιτς βόλεϊ (o Μάρκους Σμαρτ έπαιξε με τον Τάκο Φολ και τον Ενές Καντέρ).

ζ) οι τσουλήθρες της Disney World (ο ΤζαΒέιλ ΜακΓκι έκανε την εμπειρία live στο Instagram) και

η) δημιουργία περιεχομένου (πολλοί αποφάσισαν να παρουσιάσουν στους φαν καθημερινές στιγμές τους, μέσω videos. Την αρχή είχε κάνει ο Ματίζ Θάιμπουλ).

Mια που είπα 'δημιουργία περιεχομένου'. Κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει για τον κόσμο που θα είναι στις εξέδρες. Ναι, θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

Όπως κάθε τεχνολογικός κολοσσός που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και η Microsoft παρουσίασε πλατφόρμα online ομαδικής δραστηριότητας (επικοινωνίας, συνεργασίας, αποθήκευσης αρχείων κλπ), την οποία ονόμασε Microsoft Team. Αυτό έγινε το Μάρτιο του 2017 και τη δημιουργία την ανέθεσε στον νικητή του εσωτερικού hackathon που έκανε η εταιρία, ονόματι Μπράιαν ΜακΝτόναλντ. Αν με ρωτάς -που δεν με ρωτάς, αλλά θα σου πω- το Zoom φάνηκε να είναι πιο έτοιμο όλων, την εποχή του lockdown, λόγω κορονοϊού. Και ο ανταγωνισμός προσπάθησε να αντεπιτεθεί, όταν ήταν πια αργά. Μόνο που η Microsoft δεν ασχολήθηκε καν, με την εξέλιξη του συγκεκριμένου μοντέλου. Στόχευσε αλλού: στο πώς θα φανεί χρήσιμη -με το αζημίωτο- στο ΝΒΑ, όπως θα είναι σε εξέλιξη η 'φούσκα' στη Disney World -δηλαδή, το φινάλε της σεζόν.

Info: Εν μέσω lockdown το ΝΒΑ υπέγραψε πολυετή συνεργασία με τη Microsoft,, με τον κολοσσό να γίνεται το επίσημο ΑΙ, cloud και πάροχος laptop της λίγκας. Στη συμφωνία ανήκει και η αποκλειστική χρήση της πλατφόρμας Azure, για τη live και on demand μετάδοση των αγώνων του ΝΒΑ.

Με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης εμφανίζει τους ανθρώπους της συνομιλίας, επικοινωνίας, συνεργασίας (κλπ), στον ίδιο -virtual- χώρο. Αυτός μπορεί να είναι το γραφείο, μια καφετέρια ή εν προκειμένω οι εξέδρες των γηπέδων του ESPN Wide World of Sports Complex του Ορλάντο. Ο καθένας εμφανίζεται έως το ύψος του στήθους και οι μετέχοντες μπορούν να χαιρετίσουν τους συνδαιτυμόνες, να τους κάνουν ένα pat pat στον ώμο ή ακόμα και να ανταλλάξουν high fives. Προφανώς, όλα αυτά γίνονται virtual. Αυτή η υπηρεσία παρουσιάστηκε στις αρχές του Ιουλίου και ονομάστηκε Together Mode for Teams. Just in time, για να τσεκάρει το ΝΒΑ τι θα ζήσει στη 'φούσκα'.

Η κορυφαία λίγκα μπάσκετ του πλανήτη πρόσθεσε στην εικόνα oθόνες LED 5 μέτρων, με τις οποίες γέμισε το γήπεδο περιμετρικά των γραμμών. Σε αυτές θα εμφανίζονται οι φαν, μαζί και οι αντιδράσεις τους σε πραγματικό χρόνο. Θα είναι τουλάχιστον 300. Κατ' αυτόν τον τρόπο και ο κόσμος μπορεί να νιώθει πως είναι στους αγώνες και οι παίκτες ότι δεν είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο σε ένα άδειο -άνευρο, αδιάφορο και πολλές άλλες λέξεις που αρχίζουν από το στερητικό 'άλφα'- γήπεδο. Εξυπακούεται πως το ΝΒΑ θα 'χει ανθρώπους να τσεκάρουν τις συμπεριφορές των virtual fans, ώστε να αποβάλουν πάραυτα όποιον τυχόν παρεκτραπεί.

Από το video που είδες λίγο πιο πάνω, οι υπεύθυνοι κατάλαβαν πως υπάρχει ένα θέμα διάσπασης προσοχής για τους παίκτες, όταν οι virtual fans (που 'χουν ένα μέτρο κεφάλια) κουνούν ασταμάτητα τα χέρια τους, στις τεράστιες οθόνες. Δηλαδή, μπερδεύουν τους παίκτες. Κυρίως, γιατί η απεικόνιση είναι τεράστια και δεν βοηθά ότι 'κάθονται' ο ένας κολλητά δίπλα στον άλλον. Η Microsoft είπε πως για αυτό γίνονται τώρα οι δοκιμές, ώστε στην πρεμιέρα να είναι όλα έτοιμα. Ξέχασα να σου πω: το ΝΒΑ έχει πετάξει το μπαλάκι στους οργανισμούς, για το πώς θα καλούν τους φαν τους (και ποιους φαν θα προτιμήσουν -θα πρέπει να έχουν webcam και μικρόφωνο, πρόχειρα), στα υποτιθέμενα εντός έδρας ματς.

Μεταξύ των 'προσαρμογών' που κάνουν όλοι στο Ορλάντο, ανήκει και αυτή των υπεύθυνων της παραγωγής των τηλεοπτικών μεταδόσεων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό του προσωπικού που απασχολείται, υπό νορμάλ συνθήκες. Και για αυτό επιστρατεύτηκε η rail cam, δηλαδή ο... σιδηρόδρομος έξω από την πλάγια γραμμή. Συνολικά, σε κάθε γήπεδο θα υπάρχουν περισσότερες από 30 κάμερες, συμπεριλαμβανομένων των ρομποτικών και μικρόφωνα παντού -ώστε να λαμβάνει ο θεατής και τον παραμικρό ήχο. Θα επιστρατευτούν και influencers που θα στρέφουν την προσοχή στο αντικείμενο τους, είτε είναι οι αναλύσεις όσων γίνονται στο παρκέ, οι αριθμοί, η μουσική ή η μόδα.

Φαβορί οι Λέικερς

Αν έφτασες έως εδώ, ήλθε η ώρα να σου πω τις προβλέψεις για το φετινό πρωταθλητή, όπως τις έδωσε το FiveThirtyEight.

Στο γράφημα θα είδες πως οι Μπακς δεν είναι το φαβορί για να φορέσουν το φετινό δαχτυλίδι. Θα θες να μάθεις το σκεπτικό των ειδικών που κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα -χωρίς να ξεχνάς ότι μιλάμε για προβλέψεις. Λοιπόν, ιδού.

"Οι Μπακς μπήκαν στη 'φούσκα' ως οι έχοντες την καλύτερη άμυνα της φετινής σεζόν και με παρόντα τον MVP τους, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει το repeat. Έχουν 6.5 παιχνίδια προβάδισμα στην Ανατολή, από τους δεύτερους Ράπτορς. 'Έχουν' και το Τορόντο, καθώς τους έχουν νικήσει στα δυο ματς που πρόλαβαν να γίνουν. Η διακοπή ωφέλησε το Μιλγουόκι, ώστε να διαχειριστούν τους τραυματισμούς και την κούραση ο Αντετοκούνμπο και ο Μίντλετον. Δυο παίκτες του rotation βρέθηκαν θετικοί στο τεστ για τον κορονοϊό, εν τούτοις δεν αλλάζει η απόσταση μεταξύ των Μπακς και του ανταγωνισμού στην περιφέρεια.

Το Μιλγουόκι έδειχνε να είναι η καλύτερη ομάδα της λίγκας, για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Οπότε οι ερωτήσεις που αφορούν τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου έχουν να κάνουν, κυρίως, με θέματα στρατηγικής. Θα αλλάξει τακτική ο κόουτς Μπούντενλχοζερ -ο οποίος δεν συνηθίζει να αλλάζει ρότες-, ώστε να αφήνει στο γήπεδο για περισσότερο ώρα τους stars του; Θα δοκιμάσει άλλα πράγματα από αυτά που έδειξαν οι παίκτες του, σε άμυνα και επίθεση, ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; Πέρυσι η απάντηση και στις δυο ερωτήσεις ήταν 'όχι'. Και στοίχισε στην ομάδα τους τελικούς. Οι προβλέψεις θέλουν τους Μπακς να είναι τα αουτσάιντερ σειράς με τις ομάδες του Λος Άντζελες, τις οποίες πρέπει να περάσουν στο δρόμο για το δαχτυλίδι. Η καλύτερη πιθανότητα που 'χουν είναι να χρησιμοποιήσουν περισσότερο τον Αντετοκούνμπο. Μένει να δούμε αν θα το δοκιμάσει αυτό ο κόουτς". Για την ιστορία, ο Greek Freak έχει πει πως 'το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από την πνευματική δύναμη' σε συνέντευξη που διάβασες στο Contra.

Για τους Λέικερς έγραψαν πως έχουν αβαντάζ 5.5 παιχνιδιών έναντι των Κλίπερς "και μολονότι έχουν το τρίτο πιο δύσκολο πρόγραμμα, προβλέπουμε πως θα κρατήσουν το Νο1 της Δύσης και ως εκ τούτου θα 'αντέξουν' το ματσάρισμα με τους 8ους ή με το νικητή του play-in round (του προγράμματος που θα 'βγάλει' την οριστική κατάταξη και άρα τα ζευγάρια της postseason) μεταξύ των 8ων και των 9ων της περιφέρειας. Περιττό να πούμε πως θα έχουν πιο εύκολη διαδρομή από το ματσάρισμα των Κλίπερς με το Ντάλας. Προβλέπουμε και ότι οι Λέικερς έχουν το πάνω χέρι στη σειρά με τους Μπακς, γιατί το ρόστερ τους αξιολογείται υψηλότερα από εκείνο του Μιλγουόκι, σε συνθήκη playoffs. Εν αντιθέσει με τους Μπακς και τους Κλίπερς, οι Λέικερς δεν έχουν παίκτες που είχαν βρεθεί θετικοί σε τεστ για Covid-19".

Και θα 'κλείσουμε' με τους Κλίπερς, για τους οποίους ανέφεραν πως "είναι 1.5 παιχνίδια πάνω από τους Νάγκετς, στη μάχη για τη δεύτερη θέση της Δύσης. Πριν το lockdown είχαν συναντηθεί δυο φορές και πήραν από μια νίκη. Όποιος κερδίσει το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 12/8, θα δείξει πράγματα. Δίνουμε 62% στους Κλίπερς να πάρουν αυτό το ματς.

Ο κύριως λόγος που δεν τους δίνουμε τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πως έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα από αυτό των Λέικερς. Επίσης, η έξοδος του Λου Ουίλιαμς από τη 'φούσκα' θα τον κρατήσει εκτός των δυο πρώτων ματς -στο πλαίσιο της 10μερης καραντίνας. Εκτός 'φούσκας' βρέθηκαν και οι Μπέβερλι και Χαρέλ (ο πρώτος για οικογενειακό θέμα και ο δεύτερος για προσωπικό θέμα), ως εκ τούτου αμφότεροι θα είναι εκτός της πρεμιέρας με τους Λέικερς".

News 24/7

24MEDIA NETWORK