Ύψιστη τιμή: ο Διαμαντίδης γίνεται ο πέμπτος θρύλος της Ευρωλίγκας

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα λάβει το βραβείο του θρύλου της Ευρωλίγκας, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Ύψιστη τιμή: ο Διαμαντίδης γίνεται ο πέμπτος θρύλος της Ευρωλίγκας
Διαμαντίδης Παναθηναϊκός

Η Ευρωλίγκα είχε ήδη ανακοινώσει πως θα βραβεύσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την προσφορά του στο μπάσκετ στο περιθώριο του εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα. Την Τρίτη ωστόσο έκανε γνωστό ότι ο αρχηγός του "τριφυλλιού" θα λάβει την ύψιστη τιμή, καθώς θ' ανακυρηχθεί σε θρύλο της διοργάνωσης.

Είναι ο μόλις πέμπτος παίκτης στην ιστορία στον οποίο και θ'' αποδοθεί ο συγκεκριμένος τίτλος. Ο δεύτερος Έλληνας δε μετά τον Θοδωρή Παπαλουκά. Οι άλλοι τρεις είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Ραμούνας Σισκάουσκας και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους - ούτε καν ο Νίκολα Βούισιτς.

Τα κατορθώματα του Διαμαντίδη στη 12ετή παρουσία του στην Ευρωλίγκα αποτυπώνουν το μεγαλείο του. Εκτός των τριών ευρωπαϊκών τίτλων με τον Παναθηναϊκό, ο Διαμαντίδης έχει ψηφιστεί δύο φορές MVP του Final-4 (2007, 2011) και μία ολόκληρης της διοργάνωσης (2011), έξι φορές καλύτερος αμυντικός, ενώ είναι πρώτος σε συμμετοχές στην αρχική πεντάδα, ασίστ, κλεψίματα και βαθμό αξιολόγησης, δεύτερος σε συνολικές συμμετοχές, έκτος σκόρερ και εύστοχα τρίποντα, καθώς επίσης πρώτος γκαρντ σε ριμπάουντ και κοψίματα.

Το VIDEO - αφιέρωμα στον Δημήτρη Διαμαντίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έλιοτ Γουίλιαμς: Πόσο... κοστίζει το μέλλον του;

News 24/7

24MEDIA NETWORK