Ζακ Λαβίν: Ο Τζόρνταν των φτωχών αξίζει καλύτερο μέλλον

Ο Ζακ Λαβίν είναι ο ήρωας μιας μπερδεμένης, μέτριας ομάδας του NBA που δείχνει να βαδίζει χωρίς προορισμό. Του αξίζει μια διαφορετική, αρκετά πιο λαμπρή πορεία σε ομάδα με στόχους.

O Ζακ Λαβίν εφορμά προς το καλάθι των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ ο Κόλιν Σέξτον τον μαρκάρει
O Ζακ Λαβίν εφορμά προς το καλάθι των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ ο Κόλιν Σέξτον τον μαρκάρει AP PHOTO/RON SCHWANE

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο συγκινητικό στο σημερινό NBA από το να παρακολουθείς μέσα σε μια ομάδα παραδομένη στη μοίρα της, όπως οι Σικάγο Μπουλς, έναν παίκτη να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να πετύχουν κάποιες νίκες. Χθες, κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, χωρίς τη βοήθεια του τραυματία Λάουρι Μάρκανεν, ο Ζακ Λαβίν σημείωσε 44 πόντους και είχε και 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 118-106. 

Οι Μπουλς βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην 9η θέση της ανατολικής περιφέρειας, με ρεκόρ 18-30, με ομάδες όπως οι Μπρούκλιν Νετς (19-25) και οι Ορλάντο Μάτζικ (21-25) να τους κλείνουν το δρόμο για τα play-offs (με 4 και 2 λιγότερα παιχνίδια, αντιστοίχως), έχοντας σαφέστατα περισσότερο ατομικό ταλέντο κι η ιστορία έχει δείξει πως η ομάδα του Λαβίν δεν μπορεί να τους νικήσει.

Οι Μπουλς έχουν στον πάγκο τους έναν προπονητή (Τζίμι Μπόιλεν) που δεν εμπνέει καμία σιγουριά, παθαίνουν διαρκώς ναυτία στη διεκδίκηση του αμυντικού ριμπάουντ (χειρότερη ομάδα της λίγκας σε ποσοστό κερδισμένων ριμπάουντ ανά ματς) και χάνουν εύκολα παίκτες-κλειδιά με τραυματισμούς (Ουέντελ Κάρτερ Τζούνιορ, Ότο Πόρτερ, Μάρκανεν), κάτι που ενδεχομένως συνδέεται με τις σκληρότατες προπονήσεις που έχει επιβάλλει ο Μπόιλεν. Οι πρώτες φωνές για season tanking, μήπως έχουν κάποια καλή τύχη στο draft του καλοκαιριού, έχουν αρχίσει να ακούγονται.

Ίσως εκείνες οι φωνές που κάνουν λόγο για άμεση τοποθέτηση του Λαβίν στην trade list της ομάδας και πιθανή ανταλλαγή του με κάποιον άλλο ανερχόμενο star παίκτη (ή παίκτες;) όπως ο Κάιλ Κούζμα των Λος Άντζελες Λέικερς να πρέπει να ακουστούν πιο δυνατά. Είναι τουλάχιστον άδικο για έναν παίκτη όπως ο Λαβίν να χαρίζει στο κοινό του NBA... Τζορνταν-ικές εμφανίσεις, μέσα σε μια ομάδα που δεν μπορεί -ή δεν θέλει- να λάμψει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK