Ζάλγκιρις-Ολυμπιακός: Η ιστορία μιας προβληματικής περιφέρειας στο repeat

Η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού δεν εμφανίστηκε ποτέ στην 'Zalgirio Arena' και η προσπάθεια των ψηλών δεν έφτανε για να αποφύγουν οι 'ερυθρόλευκοι' την βαριά ήττα με σκορ 94-69 από την Ζάλγκιρις, για την 23η αγ. της Euroleague.

O Νίκολα Μιλουτίνοβ με 8 πόντους και 13 ριμπάουντ κυριάρχησε στην μάχη της ρακέτας, αλλά με την περιφέρεια του... απούσα, ο Ολυμπιακός συνετρίβη στην Zalgirio Arena με σκορ 94-69 από την Ζάλγκιρις για την 23η αγ. της Euroleague. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
O Νίκολα Μιλουτίνοβ με 8 πόντους και 13 ριμπάουντ κυριάρχησε στην μάχη της ρακέτας, αλλά με την περιφέρεια του... απούσα, ο Ολυμπιακός συνετρίβη στην Zalgirio Arena με σκορ 94-69 από την Ζάλγκιρις για την 23η αγ. της Euroleague. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την συντριβή με σκορ 94-69 στην 'Zalgirio Arena' για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Σε μια βραδιά όπου η περιφερειακή γραμμή της Ζάλγκιρις έκανε σκόνη και θρύψαλα αυτή του Ολυμπιακού, που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις μια τέτοιας αναμέτρησης, ιδίως στην άμυνα. Μια ιστορία που η ομάδα του Πειραιά πληρώνει ξανά και ξανά τη φετινή σεζόν. Ο Μπαρτζώκας ανακάτεψε την τράπουλα όσο μπορούσε, αλλά τίποτα δεν του έβγαινε. Με τον Πρίντεζη τραυματία και τον Χαραμπόπουλο εκτός ως το τέλος της σεζόν, ο Ολυμπιακός πήγε με 10 παίκτες συν τον 17χρονο Νικολαΐδη στην Λιθουανία και έχασε και τον Σπανούλη στην τρίτη περίοδο. Μιλουτίνοβ, Βεζένκοβ και Ρούμπιτ το πάλεψαν στην γραμμή των ψηλών, αλλά δίχως περιφερειακή κάλυψη ήταν αδύνατον να αλλάξουν την μοίρα της ομάδας τους.

Οι επιθέσεις είχαν τον λόγο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς και οι δύο ομάδες ευστόχησαν στις τρεις πρώτες που εκδήλωσαν, για το 6-7 μετά από δύο λεπτά αγώνα. Η Ζάλγκιρις βρήκε το πρώτο προβάδισμα στο ματς με τρίποντο του Μιλάκνις για το 9-7, ο Ολυμπιακός έχασε γρήγορα τον ρυθμό του στην επίθεση και τα συνεχόμενα λάθη έφεραν το σερί των Λιθουανών στο 7-0 για το 13-7 στα μισά της περιόδου. Μπόλντουϊν και Ρούμπιτ έδωσαν λύσεις με προσπάθειες από μέση απόσταση,πριν ο Παπανικολάου και ο Ρούμπιτ μειώσουν σε 18-17 με δύο σερί τρίποντα στο 9'. Με 2/2 βολές του Λεντέι, η Ζάλγκιρις έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +5 (22-17).

Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν η αμυντική του συνέπεια, ωστόσο το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με αμαρκάριστο σουτ τριών πόντων του Ρίβερς που βρήκε στόχο. Στο 11' η Ζάλγκιρις είχε ένα λάθος και ο Ολυμπιακός έξι, στατιστικό που διαμόρφωνε τα δεδομένα στο παρκέ υπέρ των Λιθουανών.Το τρίποντο του Βεζένκοφ έμοιαζε με όαση, καθώς οι ερυθρόλευκοι' αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό, αστοχούσαν σε ελεύθερα σουτ και σταμάτησαν να παίζουν άμυνα, με αποτέλεσμα ο Μπαρτζώκας να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ βλέποντας τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν με +14 (34-20), 6'.28'' πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου. Ο Ολυμπιακός σταδιακά ισορρόπησε, κυρίως ακολουθώντας στο σκοράρισμα τους Λιθουανούς, αφού η άμυνα του παρέμενε ευάλωτη στις close out επιθέσεις. Με 2/2 βολές του Βεζένκοβ γράφτηκε το 46-37 του ημιχρόνου. Η Ζάλγκιρις μετά από 20 λεπτά αγώνα είχε 12/20 δίποντα (60%), 5/8 τρίποντα (62.5%), 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ και μόλις ένα (!) λάθος. Την ίδια στιγμή οι 'ερυθρόλευκοι' μετρούσαν 7/11 δίποντα (63.6%), 6/17 τρίποντα (35.3%), 13 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 6 λάθη.

Η τρίτη περίοδος φανέρωσε πως ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να διαχειριστεί τα προβλήματα του. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε γρήγορα στην επίθεση, 'κόλλαγε' και έφερνε βεβιασμένες επιλογές, ενώ στην άμυνα μόνο ο Μπόλντουϊν έβγαζε την αναγκαία ένταση. Στα μισά της διαδρομής του οκταλέπτου το σκορ ήταν στο 57-44 και η Ζάλγκιρις διατηρούσε τον έλεγχο στο παρκέ. Όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα γίνονταν χειρότερα για τους 'ερυθρόλευκους' που έμοιαζαν να μην έχουν κανέναν τρόπο αντίδρασης. Το 69-48 στο 30' αποτύπωνε την εικόνα της αναμέτρησης στην 'Zalgirio Arena'.

Ο Μιλουτίνοβ μπήκε δυναμικά και με σερί πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως η αδυναμία του Ολυμπιακού να μαρκάρει αποτελεσματικά στις θέσεις 1 ως 3, δεν του επέτρεπε να πλησιάσει περισσότερο. Δύο τρίποντα από Ρίβερς και Λεκαβίτσιους αποκατέστησαν άμεσα το +21 (75-54) στο 32'. Δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσε να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση, έχοντας την περιφέρεια του... απούσα, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ζάλγκιρις πήρε συνολικά 61(!) πόντους και 13 ασίστ από τους Γουόκαπ (12π., 5ασ.), Ρίβερς (12π., 4/5 τρ.), Λεκαβίτσιους (11π., 4/4δ., 1/1τρ.), Μιλάκνις (19π., 5/7τρ.) και Γιοκουμπάιτις (7π., 6ασ.), τους δικούς της περιφερειακούς... Το τελικό 94-69 ήρθε με 20/35 δίποντα (57%), 14/22 τρίποντα (63.6%), 23 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 6 κλεψίματα και 8 λάθη για τους Λιθουανούς, ενώ ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ένα απογοητευτικό 40λεπτο με 19/29 δίποντα (65.5%), 6/26 τρίποντα (23%), 27 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 5 κλεψίματα και 14 λάθη. Σε ένα βράδυ όπου έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague o 17χρονος Αλέξανδρος Νικολαΐδης, που συμμετέχει στην αναπτυξιακή ομάδα των 'ερυθρολεύκων' στην Α2.

Ο Μιλουτίνοβ ήταν συγκινητικός αλλά δεν έφτανε (8π., 13 ρ.), Βεζένκοβ (15π.) και Ρούμπιτ (10π.) το πάλεψαν, ο Μπόλντουϊν (9π., 3ασ., 3κλ.) ήταν ο μόνος που έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, ενώ ο Πολ (7π., 4ρ., 5ασ.) βοήθησε σε ριμπάουντ και δημιουργία. Πέραν τούτου ουδέν για τον Ολυμπιακό και ο Μπαρτζώκας ξέρει πως έχει να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη νέα σεζόν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK