Ζήσης στο Contra.gr: "Υπάρχουν 6 ομάδες για τίτλο".

Ζήσης στο Contra.gr: "Υπάρχουν 6 ομάδες για τίτλο".
Αυτό το καλοκαίρι θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του Νίκου Ζήση. Η μεταγραφή του στην Μπένετον Τρεβίζο, η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης με την Εθνική ομάδα στο Βελιγράδι αλλά και η ενσωμάτωσή στη νέα ομάδα του, ασφαλώς κρύβουν πολλές και σημαντικές εμπειρίες. Ο πρώην παίκτης εξηγεί στο Contra.gr γιατί θα απολαύσει το Ιταλικό πρωτάθλημα που αρχίζει το Σάββατο.

Νίκο, στο λίγο χρόνο της παραμονής σου στην Ιταλία, εντόπισες τις διαφορές σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Κατά κάποιο τρόπο,ναι. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι οι Ιταλοί θέλουν το γρήγορο παιχνίδι, το θεαματικό, αυτό δηλαδή που αρέσει στον κόσμο. Οι διαιτητές ακόμα σφυρίζουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Αφήνουν να εξελιχθεί το γρήγορο μπάσκετ και αυτό εμένα σαν παίκτη μου αρέσει πολύ. Μου ταιριάζει αυτού του είδους το μπάσκετ."

Φαντάζομαι τότε ότι η Α1 δεν θα σου λείψει. Τουλάχιστον εικόνες όπως αυτές των άδειων εξεδρών στο Γαλάτσι.

"Σίγουρα από αυτήν την άποψη δε θα μου λείψει και πολύ. Ετσι και αλλιώς τώρα βρίσκομαι στο Τρεβίζο, έχουμε μία ομάδα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να φτάσει ψηλά και είμαι ευχαριστημένος. Το παν βέβαια είναι να έχουμε υγεία."

Ποιες ομάδες θεωρείς φαβορί για τον τίτλο φέτος;

"Υπάρχουν 5-6 ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Σίγουρα μία από αυτές είναι η Μπένετον. Άλλη μία είναι η Κλιμάμιο. Το Μιλάνο και η Ρόμα έχουν επίσης πολύ καλές ομάδες, η Σιένα θα παρουσιάσει ένα καινούργιο σύνολο και θέλει προσοχή. Ακόμα υπάρχουν οι Καντού και Νάπολι, δύο πολύ αξιόμαχες ομάδες. Καμία δεν μπορείς να κερδίσεις εύκολα, κυρίως εκτός έδρας. Αυτό είναι το πιο θετικό στοιχείο του Ιταλικού πρωταθλήματος."

Aπό πλευράς εγκαταστάσεων πως βλέπεις τα πράγματα στην Ιταλία;

"Tρομερά είναι τα πράγματα εδώ. Τα γήπεδα είναι πολύ ωραία. Αυτό που παίξαμε τον αγώνα του Super Cup στην Μπολόνια είναι φανταστικό. Κυκλικό γήπεδο, με καυτή ατμόσφαιρα. Τυχερός ο Νέστορας που θα παίζει εκεί.Μπροστά του το Αλεξάνδρειο δεν είναι τίποτα. Και το δικό μας στο Τρεβίζο είναι πολύ ωραίο, αν και δεν έχω προλάβει να το παρατηρήσω καλά. Μία στο Ούντινε για φιλικά, μία στην Μπολόνια για το παιχνίδι με την Κλιμάμιο, μια-δυο προπονήσεις έκανα στο δικό μας. Γενικά οι Ιταλοί δεν παίζονται σε αυτά."

Πως είναι το Τρεβίζο; Καμία σχέση με την Αθήνα φαντάζομαι.

"Μικρό αλλά ωραίο. Εχει και ωραίο κέντρο. Το περίμενα κάπως έτσι αφού οι άνθρωποι της ομάδας με είχαν ενημερώσει. Δεν με πειράζει. Δεν ήρθα έτσι και αλλιώς για τη μεγάλη ζωή στην Ιταλία. Για μπάσκετ ήρθα. Τις μετακομίσεις τις έχω συνηθίσει. Από την Θεσσαλονίκη βρέθηκα πολύ μικρός στην Αθήνα."

News 24/7

24MEDIA NETWORK