"Ζητάμε συγνώμη και ρωτάμε"

Από την διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για τα συμβάντα της Πέμπτης:

"Ζητάμε συγνώμη και ρωτάμε"

Από την διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για τα συμβάντα της Πέμπτης:

" Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θέλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη απ’ όλη τη φίλαθλη Ελλάδα για τα όσα παρακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Για τις εικόνες ντροπής που διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο και βλάπτουν ανεπανόρθωτα το άθλημα.
Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη απ’ όλους εκείνους που κινδύνεψαν και χτυπήθηκαν από τα κάθε λογής δολοφονικά αντικείμενα που εκσφενδόνιζαν ανεγκέφαλοι. Να ζητήσουμε συγνώμη από τους τρεις δημοσιογράφους που τραυματίστηκαν κι απ’ όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους που αναγκάστηκαν να γίνουν πολεμικοί ανταποκριτές.

Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας μας και τους επίσημους που βρέθηκαν στο γήπεδο κι έγιναν στόχος των «εκτοξευτών» από την κερκίδα των οπαδών του Παναθηναϊκού τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και στο ημίχρονο, όταν στο φουαγέ του γηπέδου, μια ομάδα 50 εξ αυτών επιτέθηκε στους επώνυμους φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο χώρο, χωρίς κανείς να κάνει το παραμικρό για να τους προστατέψει.

Μας γεννήθηκαν όμως και κάποιες απορίες; Ο κομισάριος του αγώνα κ. Δούκας, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο στις 17.55 όπως παραδέχεται στην Έκθεση του, δεν είδε τα όσα γίνονταν στην εξέδρα των οπαδών του Παναθηναϊκού; Δεν είδε τις σπασμένες πόρτες; Τους οπαδούς να κάνουν βόλτες μέσα στο γήπεδο; Τη μάνικα που ήταν στα χέρια τους και από την οποία πλημμύρισε ο περιβάλλων χώρος; Την βίαιη είσοδό τους στο χώρο των επισήμων; Την εκτόξευση αντικειμένων, φωτοβολίδων, πυροσβεστήρων και λοστών; Μάλλον δεν είχε καλή ορατότητα, γιατί το μόνο που σημείωσε ήταν ότι δημιουργήθηκαν κάποιες αναταραχές.

Οι τρεις διαιτητές του αγώνα, μόνο αυτά που έγραψαν στο φύλλο αγώνος είδαν; Στα ιπτάμενα αντικείμενα δεν έδωσαν καμία σημασία; Στη χρήση πιστολιού δεν νοιάστηκαν; Τι θα έλεγαν σήμερα αν θρηνούσαμε θύματα; Οι ευαισθησίες τους σταματούν μόνο στο αν τραυματιστούν οι ίδιοι;
Η Πολιτεία δεν έχει διαπιστώσει ακόμα την αδυναμία της αστυνομίας να επιβάλει την τάξη σ’ ένα παιχνίδι που τα εισιτήρια είναι μοιρασμένα στις δυο ομάδες ή δεν θέλει να το διαπιστώσει; Έλεγχος κατά την είσοδο των οπαδών του Παναθηναϊκού στο γήπεδο έγινε; Πως πέρασαν τα κομμάτια του μαρμάρου και το πιστόλι για τις φωτοβολίδες;

Η Ομοσπονδία γιατί επιμένει να γίνονται παιχνίδια με φιλάθλους κι από τις δυο ομάδες; Τρία χρόνια τώρα επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά κανείς δεν μας δίνει σημασία.

Πόσο μπορεί να αλλάξει τα πράγματα μια συγνώμη; Καθόλου. Έχουμε όμως την ανάγκη να το κάνουμε γιατί θέλουμε τα γήπεδα να είναι γεμάτα από φιλάθλους που αγαπούν τον αθλητισμό και χαίρονται το παιχνίδι. Δεν εξαιρούμε τους εαυτούς μας απ’ όλη αυτή τη διαδικασία. Ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης κι εμείς να ‘στε σίγουροι ότι γνωρίζουμε καλά το μερίδιο που μας αναλογεί. Δεν θέλουμε όμως να υποσχεθούμε πράγματα, αλλά να τα κάνουμε. Δεν θα αλλάξουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν καλύτερα και θα γίνουν"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK