Ζντοβτς: "Στόχος το Φάιναλ Φορ"

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς μίλησε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου και τόνισε πως στόχος της Ένωσης είναι η συμμετοχή στο Φάιναλ Φορ του Champions League.

Ζντοβτς: "Στόχος το Φάιναλ Φορ"
Ζντοβτς ΑΕΚ

Η μπασκετική ΑΕΚ βρίσκεται απ' την Παρασκευή (19/08) στο Κράνισκα Γκόρα, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο προπονητής της Ένωσης, Γιούρι Ζντοβτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, αμέσως μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης του Σαββάτου και ήταν ξεκάθαρος ως προς τους στόχους της νέας σεζόν.

"Δεν είναι μυστικό… Στόχος μας είναι η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης. Επομένως, είμαστε από τα φαβορί. Πρέπει όλοι μας στην ΑΕΚ, και οι παίκτες, να μάθουμε σ’ αυτή την πίεση και σ’ αυτό το δεδομένο".

Και συμπλήρωσε: "Θα συμμετάσχουμε σ’ έναν όμιλο με πολύ καλές ομάδες. Θα έλεγα ότι οι ομάδες είναι στα ίδια επίπεδα, και ενδεχομένως και καλύτερες, από τις ομάδες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στο Eurocup, με τη διαφορά ότι έχουμε καλύτερα ταξίδια. Είναι επιθετικές και δύσκολες ομάδες. Κάποιες απ’ αυτές έχουν σκληρές έδρες, όπως είναι η Μπεσίκτας, η Σάσαρι, η Ζιέλονα Γκόρα. Όλες οι ομάδες του ομίλου μας έχουν περίπου τις ίδιες δυνατότητες, αλλά ξεχωρίζω τη Μπεσίκτας, η οποία διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή (Ουφούκ Σαρίτσα) και μεγάλο μπάτζετ. Βέβαια, οι ομάδες δεν έχουν σχηματοποιηθεί ακόμα. Πιο καθαρή εικόνα θα έχουμε το επόμενο διάστημα".

Σχετικά με τη μετακίνηση της ομάδας στο Champions League: "Δεν υπάρχει κάποια διαφορά για μένα. Δεν άλλαξε κάτι σχετικά με τον προγραμματισμό μας. Από κει και πέρα, έχω ξαναπεί, ότι τα θέματα πολιτικής αφορούν στη διοίκηση. Εγώ είμαι προπονητής. Εμείς στην ομάδα είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε για το καλύτερο. Οι στόχοι της ΑΕΚ είναι παντού υψηλοί".