Η ΑΕΚ είχε πληρώσει για το 'δήμιό' της και τον άφησε να φύγει

Πριν από 2,5 χρόνια ο Τζέι Κόβαν Μπράουν ήταν στο 'κιτρινόμαυρο' ρόστερ, αλλά τον 'έκοβε' ο Ζντοβτς. Στην ανεπιτυχή πρεμιέρα της ΑΕΚ στο Champions League ο Αμερικανός ήταν αυτός που την πλήγωσε.

AEK - HAPOEL JERUSALEM / BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
AEK - HAPOEL JERUSALEM / BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η πρεμιέρα της μπασκετικής ΑΕΚ στον όμιλο του Champions League ήταν αντίστοιχη της ποδοσφαιρικής. Το πρόγραμμα είχε σκληρή ήττα. Το χειρότερο; Εντός έδρας μάλιστα από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ με 79-75 τη στιγμή που στο φινάλε του πρώτου μισού ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 42-31 υπέρ της κατόχου του τίτλου.

Η λαϊκή ρήση λέει πως 'η ήττα είναι ορφανή'. Στη προκειμένη περίπτωση είχε πατέρα. Έναν πρώην 'κιτρινόμαυρο', τον Τζέι Κόβαν Μπράουν, τον οποίο το καλοκαίρι του 2016 η Ένωση θα μπορούσε να κρατήσει στο δυναμικό της. Προτιμήθηκε να στηριχθεί ο Γιούρι Ζντοβτς και αυτός να 'χτίσει' από μηδενική βάση κάτι εντελώς δικό του. Έφυγε ως αποτυχημένος λίγους μήνες μετά.

Την Τετάρτη ο παίκτης που ο Σλοβένος κόουτς 'έκοψε' ως ανεπαρκή, έκανε το κομμάτι του στο παρκέ του ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας το 1/4 των πόντων της ομάδας του Όντεντ Κάτας. Οι 21 από 8/19 σουτ συνδυάστηκαν με 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Υπερόπλο, ακόμη κι αν την ίδια στιγμή στο παρκέ ήταν ο Αμάρε Στουνταμάιρ.

Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν υπήρξε ένας από τους πολλούς ξένους που πέρασαν το κατώφλι της ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα για τον φέρει ο 'Δικέφαλος' από την τουρκική Τουρκ Τέλεκομ τον Ιανουάριο του 2016 είχε χρειαστεί να διαπραγματευτεί σκληρά, διότι δεσμευόταν με συμβόλαιο.

Η ΑΕΚ είχε πληρώσει για το 'δήμιό' της και τον άφησε να φύγει
EUROKINISSI

Αν μονάχα οι εμφανίσεις του Αμερικανού ήταν κριτήριο για την παραμονή, θα έπρεπε να έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη λήξη της σεζόν. Είχε αγωνιστεί σε 20 ματς (10 κανονικής περιόδου και 10 πλέι οφ) μετρώντας 10.20 πόντους. Λίγοι; Ίσως. Είχε όμως σκοράρει 24 απέναντι στον Ολυμπιακό και είχε πολύ καλά νούμερα στην post season, κυρίως δε στη νικηφόρα σειρά με τον Άρη για την τρίτη θέση (20, 12, 14 και 22 πόντους αντίστοιχα).

Είχε προηγηθεί ωστόσο, μόλις ένα μήνα μετά την άφιξή του, ένα χοντρό λεκτικό επεισόδιο με τον εκρηκτικό Ζντοβτς στο εντός έδρας ματς με την Κηφισιά. Δεν ήταν το πρώτο που είχε ο Σλοβένος με παίκτη του σε δημόσια θέα. Υπήρξε όμως αυτό που δεν συγχωρέθηκε ποτέ στον Μπράουν. Είχε αντιμιλήσει στον προπονητή του, την ώρα που αποχωρούσε για τον πάγκο, και λίγους μήνες μετά βρέθηκε εκτός, αφού δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν ανανέωσης.

Ο ίδιος δεν χάθηκε. Βρήκε γρήγορα δουλειά στην Καρσίγιακα και πέρυσι στη Χάποελ Γκιλμπόα. Είναι μόλις 28 χρόνων και από το καλοκαίρι ανήκει στη δεύτερη πιο ισχυρή ομάδα του Ισραήλ. Την ίδια περίοδο ο Ζντοβτς απολυόταν από την Τσεντεβίτα.

Εκείνη την απόφαση του Ζντοβτς 'πλήρωσε' με... τόκο ο Λούκα Μπάνκι.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK