20 στοιχεία που θα σημαδέψουν τη φετινή Euroleague

Η λίστα με τα όσα περιμένουμε να δούμε από την πρεμιέρα της Euroleague ως το τελικό στη Βιτόρια περιλαμβάνει πρόσωπα, πράγματα και... καταστάσεις. Ο απολογισμός μετά το φινάλε της χρονιάς.

BASKET LEAGUE / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ /  EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ξέρω ότι θα ήθελες ένα πιο δημιουργικό promo-video για τη νέα σεζόν της Euroleague. Η κεντρική ιδέα είχε ενδιαφέρον. Το σενάριο πρέσβευε το σκοτεινό, το απόκοσμο, το απαγορευμένο. Σκηνοθετικά παρόλα αυτά 'έπασχε'. Μακρινά και ακαθόριστα πλάνα άφηναν κενά στην εξέλιξη της υπόθεσης και δεν έδωσαν το απρόοπτο των προηγούμενων προσπαθειών.

Τώρα όμως έχουμε δράση και πέντε μήνες μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα της προηγούμενης σεζόν η Euroleague σηκώνει ξανά αυλαία για να προσφέρει αυτό που δεν κατάφερε η... εισαγωγή. Μια σεζόν πλημμυρισμένη από ένταση, πάθος, θέαμα και ατελείωτες μάχες. Πρόσωπα και ομάδες αρχίζουν από την ίδια αφετηρία με στόχο να τερματίζουν πρώτοι.

On your mark, get set, go!

20. Fresh blood in town

Το καινούργιο κεντρίζει, το άγνωστο ιντριγκάρει, το φρέσκο προσελκύει. Η Μπουντούτσνοστ (πρωταθλήτρια της Αδριατικής Λίγκας) από τη μία και η Γκραν Κανάρια (δευτεραθλήτρια Ισπανίας) από την άλλη συνθέτουν ένα δίπολο με απρόβλεπτες, για τη διοργάνωση, συνέπειες. Αμφότερες διαθέτουν ισχυρές έδρες, σε Ποντγκόριτσα και Λας Πάλμας αντίστοιχα, έχουν τον ενθουσιασμό της πρωτάρας και ο ρόλος τους αναμένεται να είναι ρυθμιστικός. Να πρωταγωνιστήσουν δεν θα καταφέρουν, ούτε το ειδικό βάρος διαθέτουν ούτε την εμπειρία και το ρόστερ ν' ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις διαχειριζόμενοι τις ανάγκες τόσων πολλών αγώνων. Όσα όμως από τα φαβορί πέσουν στην παγίδα τους και ηττηθούν, θα έχουν ένα μειονέκτημα που θα ψάχνουν να καλύψουν εν καιρώ.

19. Γιατί 'όχι' τρίτη ελληνική ομάδα

Το αιώνια αναπάντητο ερώτημα, μια κουβέντα χωρίς τέλος. Θα χωρούσε η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ στην Euroleague; Όσο οι δυο τους, γιατί άλλη ελληνική ομάδα δεν διαθέτει στην παρούσα φάση την απαιτούμενη ισχύ, αφενός δεν καταφέρνουν να 'γκρεμίσουν' το 'πρασινοκόκκινο' δίπολο και να κερδίσουν -έστω το δικαίωμα- να διεκδικήσουν μια θέση από την εγχώρια λίγκα, αφετέρου έχουν επιλέξει το δρόμο της FIBA. Το παράδειγμα της Καρσίγιακα, τη στιγμή που Φενέρμπαχτσε και Εφές είχαν συμβόλαιο, και αυτό της Γκραν Κανάρια, που έφτασε στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος και χώθηκε, είναι τρανταχτά. Η Μπουντούτσνοστ επίσης εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις και άφησε εκτός τον Ερυθρό Αστέρα. Αν θέλουν, μπορούν. Θέλουν όμως;

18. Βαυαρικό χιούμορ

Σε περίπτωση που η Μπάγερν Μονάχου, στην επάνοδό της στην Euroleague, ακολουθήσει το παράδειγμα του λογαριασμού - πρότυπου της ποδοσφαιρικής ομάδας (στην αγγλική έκδοσή του), ο χειμώνας θα είναι υπέροχος.

Ελπίζουμε σε ανάλογες αναρτήσεις...

17. Ο γέρος Όλιβερ έχει το ζουμί

Τι 30, τι 40... Ο Άλμπερτ Όλιβερ διάγει μια δεύτερη μπασκετική νεότητα και στο δρόμο για τα 41 χρόνια του (4 Ιουνίου του 1978) η εμβληματική φυσιογνωμία και αρχηγός της Γκραν Κανάρια θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης που θ' αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα μετά τον Νταν Γκέι της Φορτιτούντο Μπολόνια το 2006. "Ένιωσα κάποιες φορές ότι έχασα το τρένο, αλλά ευτυχώς το τρένο με περίμενε", υποστήριξε χαριτολογώντας χωρίς να κρύβει τη χαρά του. Από τους Ισπανούς γκαρντ παλιάς κοπής, καθώς άρχισε καριέρα στα 90s, θα τον παρομοίαζες με τον Αλμπέρτο Ερέρος λόγω εμφάνισης και κοψιάς. Αντέχει πάντως τους κραδασμούς, μετρώντας 117 ματς στο Eurocup, όντας ο τρίτος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης, και δεν θα πρέπει να τον υποτιμήσεις. Κι ας ζητούν τα δυο παιδιά του, η 13χρονη Άινα και ο 10χρονος Μαρκ, αυτόγραφα από τους αντιπάλους του.

16. Αναζητώντας τον χαμένο οργανωτή

20 στοιχεία που θα σημαδέψουν τη φετινή Euroleague

Το πάσα-πάσα-σουτ είναι το ήμισυ του παντός στο μπάσκετ. Βασική αρχή προνηπιακής προπόνησης. Στη Μιλάνο επιμένουν να ψάχνουν τρόπους αναθεώρησης των πραγμάτων και ανατροπής της λογικής. Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι επέλεξε, καλώς ή κακώς, ν' αφαιρέσει από το ρόστερ τον καλύτερο πασέρ του, τον Θίοντορ των 4.3 ασίστ ανά αγώνα, και προτίμησε να μην προσθέσει δίπλα στον Τζέρελς έναν αντίστοιχων χαρακτηριστικών γκαρντ. Αντιθέτως συναίνεσε για τον Μάικ Τζέιμς, ακόμη έναν scoring guard και όχι δημιουργό από τον 'άσο'. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας ήταν πέρυσι η τρίτη χειρότερη σε δημιουργία ομάδα της διοργάνωσης, πάνω μονάχα από Εφές και Ερυθρό Αστέρα. Μήπως στόχος είναι πλέον η... τελευταία θέση;

15. Κόουτς με ημερομηνία λήξης

Όταν ο Πάμπλο Πριγκιόνι έφευγε από την Μπασκόνια ήταν μόλις 26 Οκτωβρίου. Νωρίς-νωρίς. Ακολούθησε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, αποχωρώντας από την Εφές κάνοντας Πρωτοχρονιά με το επίδομα ανεργίας, προτού ο Σίτο Αλόνσο και ο Αντρέα Τρινκέρι χτυπήσουν την πόρτα του ΟΑΕΔ τον Φεβρουάριο λύνοντας τη συνεργασία τους με την Μπαρτσελόνα και την Μπάμπεργκ αντίστοιχα. Η Euroleague είναι μια εξίσου επίπονη διαδικασία για τους προπονητές που από παιχνίδι σε παιχνίδι οφείλουν ν' αντιπαρέρχονται τα εμπόδια και ν' απαντούν σε κάθε ζητούμενο. Ο Αχμέτ Τσακί της Νταρουσάφακα, ο Αλεξάνταρ Τζίγκιτς της Μπουντούτσνοστ και ο Σάλβα Μαλδονάδο της Γκραν Κανάρια θα είναι οι εύκολοι στόχοι, αν στην αρχή στραβώσει το πράγμα. Μην αποκλείσεις πάντως προπονητές που τώρα βρίσκονται στο απυρόβλητο.

14. Ο Σβεντ με γεύση... κάρι

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα επιχειρήσει να βάλει χαλινάρι στον Αλεξέι Σβεντ, γιατί ξέρει ότι θα τον 'ευνουχίσει' και θ' αφήσει 'ανικανοποίητη' τη Χίμκι. Ο Ρώσος σούπερ σταρ, στα 30 του σχεδόν, έχει τα χούγια του και είναι σαν τον λύκο που εγέρασε. Θέλει την μπάλα στα χέρια, να παίρνει αυτός τις αποφάσεις και να τις εκτελεί χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αναπόφευκτα θα κάνει λάθη. Περισσότερο όμως ευχή είναι για τον προπονητή που καταφέρνει να τον διαχειριστεί έχοντας έναν ηγέτη στο γήπεδο. Κατάρα μόνο για εκείνους που παλεύουν να τον εγκλωβίσουν σε γυάλινο μπουκάλι. Ο Έλληνας κόουτς τον έμαθε. Πέρυσι ο Σβεντ επιχείρησε 324 σουτ πίσω από τα 6μ75. Ευστόχησε στα 107. Δεν απέχει πολύ από τα 501 που είχε ο Στέφεν Κάρι στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ.

13. Η ομάδα που δεν λες (ότι θα ξεχωρίσει)

Η νέα μορφή της διοργάνωσης έχει μειώσει τις πιθανότητες εκπλήξεων. Παίζουν όλες μ' όλες και οι πιο καλοδουλεμένες και πλήρεις ομάδες παίρνουν στο φινάλε ό,τι αξίζουν. Πάντα, βέβαια, δημιουργείται κενός χώρος για να τρυπώσει ένας απρόσκλητος επισκέπτης. Ένας άγνωστος Χ που δεν τον λογάριαζαν όλοι οι υπόλοιποι. Τη μία χρονιά ήταν η Μπάμπεργκ, την άλλη ο Ερυθρός Αστέρας, την τρίτη η Ζαλγκίρις, παλιότερα η Μιλάνο. Το χρήμα μπορεί να μην φέρνει πάντα την ευτυχία, το σχέδιο ωστόσο, ο σωστός προγραμματισμός, το κοφτερό μάτι στις επιλογές παικτών και η δουλειά προεξοφλούν, σε μεγάλο ποσοστό, μια γεμάτη χρονιά.

12. Το 'carpe diem' του Ράντονιτς

Ο Αστέρας των προηγούμενων ετών δεν ήταν διάττων. Άντεξε, είχε συνέπεια και συνέχεια, εμφάνισε μια πρόταση στην Ευρώπη με πύργους στη ρακέτα (Μαριάνοβιτς, Τσίρμπες, Κούζμιτς) και στο μέτρο του δυνατού πέτυχε. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε το μέλλον, προέβλεψε την καθίζηση και αποχώρησε προτού το κακό φτάσει στην πόρτα του, με αποτέλεσμα να μην πληγεί το προφίλ του και ν' ανταμειφθεί με μια καλή δουλειά στην Μπάγερν. Ο Μαυροβούνιος κόουτς, στα 48 του πλέον, είναι 'ψημένος' και όχι 'νωπός' στη διοργάνωση. Γνωρίζει τα κατατόπια και τα κακοτράχαλα σημεία του δρόμου, αφήστε που έχει στα χέρια του ένα ζηλευτό 'στρατό'. Το στοίχημα που βάζει είναι πρώτα απ' όλα με τον εαυτό του. Ανήκει στην ελίτ των προπονητών, είναι ο επόμενος της σχολής των 'πλάβι' ή θα παραμείνει σ' ένα flat level, μια επικίνδυνη για την καριέρα του στασιμότητα, ξύνοντας απλώς το ταβάνι του;

11. Πόση Μπαρτσελόνα αντέχεις χωρίς Ναβάρο

Ο άχαρος και άγαρμπος τρόπος με τον οποίο η Μπαρτσελόνα ενήργησε στην προσπάθειά της ν' αποκολληθεί από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα παραμείνει κηλίδα στην ιστορία της. Ενεργοποίησαν το δικό του όπλο, τη 'bombita' του, για ν' αφαιρέσουν την πέτρα που συνέδεε το παρόν με το παρελθόν και γκρέμισαν μεμιάς όλο το οικοδόμημα. Ο Καταλανός στάθηκε βράχος ολόρθος, ακλόνητος. Πληγώθηκε, μα δεν την έπεσε. Πικράθηκε, αλλά δεν σπίλωσε κανέναν. Το έκαναν, αντ' αυτού, οι φίλοι του, αυτός όμως περήφανος αποχαιρέτησε τον οργανισμό που για 20ετία (1997-2007, 2008-2018) τού χάρισε οντότητα, αλλά και ο ίδιος υπηρέτησε με αυταπάρνηση, σχεδόν στρατιωτικά. Συνήθως η ιστορία σε τιμωρεί όταν συμπεριφέρεσαι αλαζονικά, στο γυρίζει. Η Μπαρτελόνα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη...

10. Bad boys, whatcha gonna do?

Μάικ Τζέιμς και Κρις Σίνγκλετον. Ο κοντός και ο ψηλός, δύο συμπατριώτες με παράλληλη πορεία που 'έφτιαξαν' το όνομά τους την ίδια σεζόν (2014-15) και το εξαργύρωσαν με καλά συμβόλαια στον Παναθηναϊκό. Αξίωσαν περισσότερα χρήματα για να συνεχίσουν, η πολιτική των 'πράσινων' δεν συμβάδιζε με τις δικές τους απαιτήσεις και η νέα σεζόν θα τους βρει σε Μιλάνο και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Σε δύο προβληματικά σύνολα, στα οποία θα χρειαστεί εκτός από το να δικαιολογήσουν τις 'φουσκωμένες' αμοιβές τους να λειτουργήσουν ηγετικά κουβαλώντας στους ώμους τους τις ελπίδες για καλύτερο μπάσκετ και στην έσχατη περίπτωση είσοδο στα playoffs. Αν καταφέρουν, θα χρεώσουν και... ΦΠΑ!

9. Η συνέχεια της Ζαλγκίρις που δεν ορίζει τη μοίρα του Σάρας

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους απέδειξε αν είναι καλός προπονητής. Θες... τιμολόγιο; Η τρίτη θέση στην περυσινή κατάταξη, το 'χρυσό' συμβόλαιο που του προσέφερε η Μπαρτσελόνα, αλλά ο ίδιος απέρριψε ευγενικά, και οι... μεταγραφές των Πάνγκος, Τουπάν και Μίτσιτς σε ομάδες που πλήρωσαν τις υπεραξίες τους. Αναπόφευκτα η Ζαλγκίρις αρχίζει από ένα διαφορετικό σημείο εκκίνησης. Την ξέρουν, την περιμένουν, τη φοβούνται και την υπολογίζουν. Αν αυτό το πρότζεκτ χαρακτηριστεί από διάρκεια, δεν αποκλείεται ν' αποτελέσει κανόνα λειτουργίας για πολλούς από τους υπόλοιπους της ελίτ. Όπως η αντίστοιχη ομάδα του '99 υπό Καζλάουσκας. Ό,τι κι αν συμβεί πάντως ο Σάρας του χρόνου θα ψάχνει για νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Βαρκελώνη - Αθήνα - Τελ Αβίβ, μην αποκλείεις το ΝΒΑ, όπου τον βγάλει ο δρόμος.

8. Το 'deep purple' είναι all time classic

Η virality των εκρήξεων του 'ηφαιστειογενούς' Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Χρώμα δεν αλλάζουν τα μάτια, αλλάζει όμως η όψη του 'Ζοτς' κάθε φορά που η οδηγία του δεν εκτελείται στην εντέλεια, οι επιθέσεις ξοδεύονται η μία μετά την άλλη, η αμυντική προσήλωση κυμαίνεται υπό το μηδενός. Ο Σέρβος κόουτς έχει καταφέρει, με βαρβάτο μπάτζετ στην τσέπη του, να πετύχει με τη Φερνέρμπαχτσε ό,τι δεν κατάφερνε διαδοχικά σ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες που δούλευε, μηδέ του Παναθηναϊκού εξαιρουμένου. Αφαιρώντας την προκαταρκτική σεζόν του στην Πόλη, έφερε 4 Final Four, δύο τελικούς και ένα τρόπαιο. Όλα με το δικό του τρόπο: εξοργίζεται, φωνάζει, ωρύεται. Ο Κώστας Σλούκας είναι αυτόπτης μάρτυρας.

7. Δώρα... θεού

20 στοιχεία που θα σημαδέψουν τη φετινή Euroleague
24MEDIA

Η πλήρης επιβεβαίωση, όχι πως αμφιβάλλαμε, πως η εκθαμβωτική ομορφιά δεν είναι ουτοπικό να συμβαδίζει με τη γνώση του αντικειμένου. Δεν έχουν μονάχα οι Ισπανοί την Μιλένα Μαρτίν. Η 'Νικολέτα Καρρά' της αθλητικής δημοσιογραφίας, η εντυπωσιακή μελαχρινή των καναλιών Nova Sports, Δώρα Παντέλη, κατάφερε να επιβληθεί, όχι γιατί γεμίζει την οθόνη με την παρουσία της και το πάντα λαμπερό χαμόγελό της, αλλά διότι χειρίζεται άψογα την αγγλική γλώσσα, είναι ευγενική και συνάμα ετοιμόλογη, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εκάστοτε παιχνιδιού, λειτουργεί όσο συμπληρωματικά χρειάζεται, δεν καλύπτει τον συνομιλητή της. To the point...

6. Τα ευρω-ραντεβού των 'αιωνίων' είναι διαφορετικά

Θα ήθελες ένα πιάτο καλομαγειρεμένο φαγητό χωρίς ίχνος αλατιού; Δίχως αυτήν την ένταση που προσδίδει στη γεύση του πιάτου σου ο 'λευκόχρυσος' της θάλασσας; Γιατί να θες μια ευρωσεζόν χωρίς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός; Γιατί να μην ανυπομονείς για μια από τις πιο παραδοσιακές μάχες, παρέα με το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα; Δύο μεγάλα παιχνίδια μακριά από την ελληνική εσωστρέφεια και ιδιοσυγκρασία. Απαλλαγμένα από τη μουρμούρα για τους ορισμούς των 'γκρι' από την ΚΕΔ, την γκρίνια για τα κερδισμένα φάουλ και τις βολές. Αποστειρωμένα από το 'δηλητηριασμένο' κλίμα των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος. Κάτω από γηπεδικές συνθήκες αντάξιες της φήμης δύο top class αντιπάλων. Ραντεβού στις 9 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ και στις 4 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ.

5. Don't-cic

Είναι η κάτοχος του τροπαίου και φέρει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Θα έχει εξ αρχής τον Γιουλ και τον Κούζμιτς, τους οποίους στερήθηκε πέρυσι με σοβαρούς τραυματισμούς. Έχει τον ίδιο (καλό) προπονητή και σταθερό κορμό επί χρόνια, στον οποίο γίνονται κατά καιρούς προσθαφαιρέσεις. Λείπει κάτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να διατηρηθεί στην κορυφή; Τον λένε Λούκα Ντόνστιτς και ξεχωρίζει ήδη στο Ντάλας παίρνοντας τη θέση του Ντιρκ Νοβίτσκι στην ηγεσία των Μάβερικς. Ο 19άρης Σλοβένος δεν έδινε μόνο 16 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ. Ήταν πηγή σιγουριάς. Ώριμος παρά τα νιάτα του και στιβαρός παρά τον ενθουσιασμό του, αφήνει ανοικτή πληγή η απώλειά του. Στο ρόστερ δηλώθηκε ένα millenium boy, ο γκαρντ Μέλβιν Πάντζαρ, μόνο που δεν έχει την ίδια μαμά...

4. Το αδερφικό αίμα νερό θα γίνει

Γρήγορο flash back. Καλοκαίρι 2013. Ο Κώστας Παπανικολάου επιβιβάζεται στο αεροπλάνο για τη Βαρκελώνη και ο Ολυμπιακός πείθει τον Ιωάννη Παπαπέτρου ν' αφήσει το Τέξας για να επιστρέψει στην Ελλάδα, κερδίζοντας στο νήμα τη μάχη από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Μεσολαβεί ένας σοβαρός τραυματισμός και η επιστροφή του Τρικαλινού σμολ φόργουορντ στον Πειραιά το χειμώνα του 2016, μετά τη ωφέλιμη περιπέτεια του ΝΒΑ. Μεταφορά στο σήμερα. Ο Ιωάννης αφήνει τον Ολυμπιακό για τον 'αιώνιο αντίπαλο' και οι 'Pap Brothers', αυτοκόλλητοι από καιρό, χωρίζουν. Ο Κώστας καταλαβαίνει τον Ιωάννη, γιατί όσα λεν οι φίλοι μεταξύ τους είναι λόγια σοβαρά, και τον υπερασπίζεται, παρόλα αυτά όταν θα τεθούν αντιμέτωποι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Αντίπαλοι πλέον, η εξουδετέρωση του ενός θα είναι η αποστολή του άλλου. Α-παπ-ά...

3. Ο μπλατ-ωνικός έρωτας στην αρχή μιας σχέσης

Η Princeston Offense, με τις σωστές αποστάσεις, τη διαρκή κίνηση χωρίς την μπάλα και φυσικά τις παραλλαγές της, τού χάρισε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Το 2014 στο... Μεδιόλανο η δική του Μακάμπι Τελ Αβίβ 'υπέγραψε' το διάταγμα αμερικανοποίησης των ευρωπαϊκών ομάδων, 'εξολοθρεύοντας' ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης και καταρρίπτοντας κάθε προγνωστικό πριν καν τα πλέι οφ που ήθελαν τη φορμαρισμένη (και οικοδέσποινα του Φάιναλ-4) Μιλάνο να παίρνει ένα από τα τέσσερα εισιτήρια. Ο Ντέιβιντ Μπλατ εμφάνισε τη δική του εκδοχή και έλαβε τα credits με το συμβόλαιο στους Καβαλίερς. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια 4ετία με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, προσέγγιση αγώνα και τακτική. Τα εντατικά μαθήματα από τον Αύγουστο είχαν διακοπές, λόγω απουσίας των διεθνών παικτών, και επειδή το πρόγραμμα των Πειραιωτών είναι πολύ απαιτητικό στην αρχή της σεζόν είναι βάσανο να συνδυάσει τη μετάβαση στη νέα εποχή με τ' αποτελέσματα που θα χαρίσουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

2. Οι 3D ασίστ στον Λάσμε θα έχουν Καλάθη

Τη διετία 2012-14 οι συνεργασίες του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Στεφάν Λάσμε πάνω από τη στεφάνη των αντιπάλων του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν (μαζί με το πλάτη-πλάτη του Γιόνας Ματσιούλις) το Α και το Ω του -σχετικά μονοδιάστατου- επιθετικού πλάνου του Αργύρο Πεδουλάκη. Τότε ο Νικ Καλάθης ήταν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, ως ένας από τους καλύτερους πασέρ του Eurocup, και κατόπιν στους Μέμφις Γκρίζλις. Σήμερα ο ομογενής (με νέο ηγεμονικό συμβόλαιο για την επόμενο 3ετία) είναι ο φύσει ηγέτης του 'τριφυλλιού' και ο σέντέρ από την Γκαμπόν ένας 36άρης (σε δύο μήνες) που έχει προσθέσει ποικιλία στο παιχνίδι του, σουτάροντας εξίσου καλά από τα 4-5 μέτρα μειώνοντας τα άλματά του.

Ποιος αποκλείει όμως φάσεις όπως αυτές;

1. Ο τερματικός σταθμός

Βιτόρια, ερχόμαστε. Ένας από τους ωραιότερους, μπασκετικούς και μη, προορισμούς. Κάνε τα κουμάντα σου, βρες την κατάλληλη παρέα (ζεύγος ή φίλους) και οργάνωσε από τώρα το ταξίδι σου στη Χώρα των Βάσκων. Φτάσε αεροπορικώς στη Μαδρίτη, νοίκιασε ΙΧ, διέσχισε την ενδοχώρα μέσω της Α-1 και μετά από 400 χιλιόμετρα και 4 ώρες οδήγησης - όχι πολλές - κατέληξε στο Μπιλμπάο. Το τρένο είναι μια πολύ φθηνή επιλογή, αλλά συστήνουμε να διαθέτεις το δικό σου όχημα. Για να επισκεφθείς το Σαν Σεμπαστιάν και να κολυμπήσεις (μέσα Μάη θα 'ναι) σε μια από τις διασημότερες παραλίες, να κάνεις μια βόλτα μέχρι τη γοτθική Παμπλόνα και από την Παρασκευή να βρίσκεσαι στην πιο σύγχρονη και αστική Βιτόρια για ν' απολαύσεις μπάσκετ στη 'Fernando Buesa Arena' ανεξαρτήτως χρωματισμών. Σοφή επιλογή...

Κεντρική photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK