To ρεκόρ του Ολυμπιακού στη δεύτερη ημέρα της Euroleague

Ποια ήταν η πιο αποτελεσματική πεντάδα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Μόναχο, ποιο το στοιχείο που αποδεικνύει την 'αυτοκτονία' του, πού ήταν καλύτερος όλων ο Ολυμπιακός στη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ποιο το κοινό των ηττών της Khimki. Έχουμε τις απαντήσεις.

To ρεκόρ του Ολυμπιακού στη δεύτερη ημέρα της Euroleague

Η δεύτερη αγωνιστική της Euroleague θα μπορούσε να γίνει και εμβόλιμο promo video της φετινής σεζόν, με τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μια την άλλη και τελικά, τους φιλάθλους να μένουν κολλημένοι στις οθόνες, για να δουν την έκβαση των ματς.

Στα δικά μας, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έβγαλε τα μάτια του, με τα ίδια τα χεράκια του στο Μόναχο , ενώ ο Ολυμπιακός απήλαυσε την πιο παραγωγική νύχτα του Nikola Milutinov στη Βιτόρια. Nα δούμε όμως, και δυο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως τις έδωσε στο Contra.gr ο Γιάννης Γκούφας, τον οποίον θα βρεις στο διαδίκτυο ως Euroleague Data Guy.

Οι καλύτερες πεντάδες της 2ης ημέρας

To ρεκόρ του Ολυμπιακού στη δεύτερη ημέρα της Euroleague

Στην πρεμιέρα, η Real Madrid ήταν η ομάδα που είχε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα συγκεκριμένης πεντάδας. Αυτή τη φορά δεν ήταν στο Νο1, αλλά είχε δυο συμμετοχές. Το ταίριασμα των Campazzo, Tavares, Randolph, Fernandez και Carroll έδωσε στη “βασίλισσα” +10 στο plus/minus (υπολογίζει τη συνολική επίδραση όλων, στην επιτυχία/αποτυχία της ομάδας τους, με το + να είναι θετικό πρόσημο και το - αρνητικό), στο διάστημα 8 λεπτών που βρέθηκαν αυτά τα παιδιά μαζί, στο 91-85 επί της Armani. Το επί μέρους σκορ ήταν 20-10. Oι Randolph και Tavares ήταν μέλη και της καλύτερης (σε plus/minus) πεντάδας της πρωταθλήτριας Ευρώπης, στην 1η αγωνιστική. Οπότε να ένα πρώτο συμπέρασμα.

Ο Pablo Laso βρήκε και δεύτερο αποτελεσματικό ταίριασμα: αυτό των Campazzo, Reyes, Carroll, Causeur και Randolph (να τος πάλι ο Randolph), του +8 σε πέντε λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, οι εν λόγω έδωσαν 21 πόντους (4.2 ανά λεπτό). Και ήταν η πιο επιθετική πεντάδα.

Η Ζalgiris βρέθηκε στην κορυφή στην πρώτη της παρουσία στο ΤΟΡ5, με την πιο ουσιαστική πεντάδα της εμφατικής νίκης επί της Anadolu Efes, στην Τουρκία (79-93 να συγκροτείται από τους Ulanovas, Westermann, Milaknis, Davies και Kavaliauskas. Σε πέντε αγωνιστικά λεπτά, το plus/minus έδειξε +10. Σε αυτό το διάστημα το επί μέρους σκορ ήταν 18-8.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της πεντάδας των Lekavicius, Παππά, Gist, Langford και Μήτογλου για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, στην ήττα του από την Bayern, σε 4'. Στο χρόνο που βρέθηκαν μαζί, το επί μέρους σκορ ήταν 14-4.

Μια ενδιαφέρουσα επισήμανση είναι ότι σε σύγκριση με την καλύτερη πεντάδα της πρεμιέρας, το μόνο σταθερό μέλος είναι ο Langford (οι άλλοι ήταν οι Καλάθης, Lasme, Lojeski και Thomas και έφτασαν στο +9 σε 3').

Το ρεκόρ ανήκει στον Ολυμπιακό, καθώς η συνύπαρξη των Milutinov, Toupane, Strelnieks, Παπανικολάου και LeDay έφτασε στο εντυπωσιακό +8, μόλις σε ένα λεπτό. Για την ιστορία, σκόραραν 8 πόντους και δεν δέχθηκαν ένα, σε 60''.

Ένα ακόμα συμπέρασμα που προκύπτει από όσα έγιναν το προηγούμενο διήμερο, είναι πως η Barcelona φαίνεται να 'χει βρει την πεντάδα που λειτουργεί πιο αποτελεσματικά σε μεγάλο διάστημα: είναι αυτή των Pangos, Singleton, Kuric, Claver και Tomic του +8 σε 13 λεπτά. Οι “blaugrana” ωστόσο, έχασαν από την Gran Canaria, άρα ο Svetislav Pesic θα ήταν χρήσιμο να βρει ένα δεύτερο line-up που να κάνει έστω επαρκή δουλειά.

Παρεμπιπτόντως, τα 13 λεπτά της συγκεκριμένης πεντάδας της Barça ήταν τα δεύτερα περισσότερα που βρέθηκαν πέντε παίκτες της όποιας ομάδας μαζί στο παρκέ. Σε αυτό το διάστημα, το επί μέρους σκορ ήταν 34-26.

To ρεκόρ του Ολυμπιακού στη δεύτερη ημέρα της Euroleague

Για να καταλάβεις πώς 'αυτοκτόνησε' ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, αρκεί να εστιάσεις στο plus/minus της πρώτης, σε λεπτά συμμετοχής, πεντάδας. Που ανήκει στην Bayern, αποτελείται από τους Lucic, Dedovic, Jovic, Booker και Barthel και σε 18 λεπτά είχε -1. Δηλαδή, αρνητικό συντελεστή.

Το χειρότερο plus minus πέντε παικτών που έμειναν για ώρα, παρέα να εκπροσωπούν την ομάδα τους ανήκει στη Khimki, με τους Shved, Bost, Crocker, Gill και Mickey να συνεργάζονται για 10 λεπτά και να δίνουν -8. Στην πρεμιέρα είχαν συνυπάρξει για 16 λεπτά και είχαν για συντελεστή το +1. Να θυμίσουμε ότι η Khimki έχει ρεκόρ 0-2. Άρα κάτι παραμένει προς αναζήτηση.

Η σημείωση

Ο ειδικός μας καταλήγει στο ότι “για καλύτερα συμπεράσματα, είναι χρήσιμο να περιμένουμε να περάσουν και άλλα παιχνίδια, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν να καταλάβουμε ποιες πεντάδες είναι πιο αποτελεσματικές και στις δυο άκρες του γηπέδου”. Για αυτό και επέλεξε να μη συμπεριλάβει στους πίνακες την πληροφορία πόσους πόντους έβαλαν οι πεντάδες, αλλά και πόσους "έφαγαν", έως ότου τα δεδομένα αυξηθούν σε βαθμό που θα βοηθήσουν να καταλάβουμε τα πάντα. Επίσης, τότε θα σας ενημερώσουμε και για τις χειρότερες πεντάδες.

Photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK