Η ΕΟΚ συμμάχησε μ' έξι Ομοσπονδίες: Καλούνται όλοι οι διεθνείς...

Οι ομοσπονδίες που συγκρότησαν κοινό μέτωπο απέναντι στην Ευρωλίγκα, η επαναστατική Ζαλγκίρις και οι ποινές που προβλέπονται για τους παίκτες που θ' αρνηθούν την πρόσκληση.

Η ΕΟΚ συμμάχησε μ' έξι Ομοσπονδίες: Καλούνται όλοι οι διεθνείς...

Το 'παν και το 'καναν. Οι πρόεδροι των έξι Ομοσπονδιών που "εκπροσωπούν" τις 13 από τις 16 ομάδες της Ευρωλίγκα, δηλαδή από Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία συναντήθηκαν στην έδρα της FIBA στην Ελβετία και συνυπέγραψαν κοινή δήλωση στην οποία ανέφεραν ότι και (οι έξι αυτές Ομοσπονδίες) θα καλέσουν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τους παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκα!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πρόεδρος της ΕΟΚ, ο Ίνγκο Βάις πρόεδρος της γερμανικής, ο Αντρέι Κιριλένκο της ρωσικής, ο Τζιάνι Πετρούτσι της ιταλικής, ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα της ισπανικής και ο Χινταγέτ Τούρκογλου της τουρκικής Ομοσπονδίας, με τις… ευλογίες της FIBA, συναποφάσισαν να καλέσουν την Ευρωλίγκα στην… τάξη, να της ζητήσουν ν' αλλάξει το πρόγραμμα δύο αγωνιστικών προκειμένου οι παίκτες να είναι διαθέσιμοι για τα προκριματικά και ν' αποφευχθεί η ολοκληρωτική ρήξη.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση τους, θα καταστήσουν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση υπεύθυνη την ECA, δηλαδή τις ομάδες μετόχους της Ευρωλίγκα, αν δεν πράξουν αναλόγως. Επίσης έκαναν γνωστό ότι θα συμπαρασταθούν σε κάθε άλλη Ομοσπονδία που τυχόν αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Οι έξι αυτές Ομοσπονδίες "εκπροσωπούν" τις παρακάτω ομάδες: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Βαλένθια, Ουνικάχα, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Εφές, Φενέρμπαχτσε, Μιλάνο, Μπάμπεργκ, ΤΣΣΚΑ, Χίμκι.

Δηλαδή εκτός κάδρου είναι ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, η λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους πρωταθλητές Λιθουανίας μάλιστα να έχουν ενημερώσει -μέσω του Γενικού Αρχηγού τους- ότι δεν θα αφήσει τους παίκτες της για τα προκριματικά, ακόμη και αν κληθούν.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: πώς θα πράξουν αυτές οι Ομοσπονδίες, αν οι ομάδες των χωρών τους αρνηθούν να δώσουν ή απαγορεύσουν στους παίκτες τους να ενσωματωθούν στην Εθνική που είναι και το πιο πιθανό ενδεχόμενο.

Θα τιμωρήσει δηλαδή η ΕΟΚ Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ή τους παίκτες αυτών όπως ορίζει ο κανονισμός με αποκλεισμό; Και αν οι παίκτες προφασιστούν (με τις ευλογίες των ομάδων τους) τραυματισμό με "ποινή" να μη μπορέσουν να παίξουν στο αμέσως επόμενα… αδιάφορα ματς της Α1, αλλά παίξουν κανονικά στην Ευρωλίγκα την οποία η FIBA θεωρεί και χαρακτηρίζει "ιδιωτική διοργάνωση";

Σημειώνουμε, εδώ, ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΟΚ (Άρθρο 94, Πειθαρχικό Δίκαιο) παράγραφος 2 αναφέρεται:

" Για αθλητή που αρνείται αδικαιολόγητα τη συμμετοχή του στην προετοιμασία και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Εθνικής στην οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει και δεν έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση συμμετοχής του στα εθνικά συγκροτήματα, με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ή που αποκλεισθεί από αυτές λόγω της σκόπιμης πλημμελούς και της εν γένει αρνητικής συμπεριφοράς του επιβάλλεται αυτοδίκαια και αυτεπάγγελτα, η ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ομάδας του.. Ο αριθμός των αγώνων αποκλεισμού του είναι ίσος με τους αγώνες που θα συμμετάσχει η Εθνική στα πλαίσια των διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας"

Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση για δύο αγώνες που θα δώσει η Εθνική για παράδειγμα τον προσεχή Νοέμβριο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK