Και ο Μωραϊτης έχει ψυχή: 10 σημειώσεις από την 6η αγωνιστική

Ο Νίκος Παππάς ήταν ο ήρωας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ντέρμπι. Όχι ο μοναδικός της 6ης στροφής του πρωταθλήματος. Η ανταπόκριση του Μωραϊτη στις ανάγκες του Μπάνκι, ο Ντόρσεϊ που βοηθάει τους υπόλοιπους, ο ψηλός και ο κοντός του Περιστερίου και η φωτογραφία της αγωνιστικής.

Και ο Μωραϊτης έχει ψυχή: 10 σημειώσεις από την 6η αγωνιστική

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ είχε τη δική του ιστορία. Ήταν όμως μόνο ένα από τα επτά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής στη Basket League. Μην θεωρήσεις μάλιστα πως στα υπόλοιπα έξι συνέβησαν ελάχιστα, μη άξια αναφοράς, γεγονότα.

Έχουμε και λέμε:

10.

Ο επίσημος Άρης δεν έχασε μόνο τον αγώνα στο παρκέ. 'Ηττήθηκε' κυρίως επικοινωνιακά, σκοράροντας... αυτοκαλάθι. Διότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ομάδας να υψώνει φωνή διαμαρτυρίας, εφόσον θεωρεί πως αδικείται. Οφείλει όμως να στηρίζει αυτή την αντίδραση σε πραγματικά γεγονότα κι όχι μια φάση, από αντίθετη γωνία της κανονικής λήψης, που εξέθεσε τους εμπνευστές της ανακοίνωσης.

9.

Το Ρέθυμνο είναι η μόνη ομάδα χωρίς νίκη στα πρώτα έξι ματς. Η παράδοση άνευ όρων κατά το β' μισό του αγώνα στη Νέα Σμύρνη (52-37 το επιμέρους σκορ) φανέρωσε μια ομάδα χωρίς μέταλλο. Μέχρι το τέλος του χρόνου οι 'Βασιλιάδες' της Κρήτης θα ξέρουν αν θα είναι μονάχα... 'Κερατάδες'. Διότι, αν αφαιρεθεί από την εξίσωση ο αγώνας με τον Ολυμπιακό παίζουν το μέλλον τους με Χολαργό, Κύμη, Κολοσσό και Ήφαιστο. Αν δεν βρουν 2-3 νίκες, θα ναυαγήσουν στ' ανοικτά.

8.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι τέτοια. Με 2/22 τρίποντα απέναντι στον Προμηθέα και 29/129 συνολικά (22.4%) ο Χολαργός αδυνατεί ν' απειλείσει από μακριά και κατ' επέκταση γίνεται προβλέψιμος και πολύ πιο εύκολα αντιμετωπίσιμος. Με αποτέλεσμα να έχει σκοράρει τουλάχιστον 70 πόντους μόνο στα 3/6 παιχνίδια του. Δόγμα Λυκογιάννη η άμυνα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό.

7.

Τυχαίο το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ χάνει όταν ο Φιλ Γκος κάνει πολύ παραγωγικά παιχνίδια; Ενδεχομένως. Συμβαίνει πάντως. Στη Λήμνο είχε 22 πόντους ο Αμερικανός, παρόλα αυτά η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ηττήθηκε. Όπως είχε συμβεί και στο Χολαργό. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

6.

Ο Προμηθέας του Μάκη Γιατρά έχει φτιαχτεί από αντικραδασμικά υλικά. Αυτά του επιτρέπουν ν' αντέχει και να ισορροπεί μεταξύ της υπέρμετρης προσπάθειας για την ευρωπαϊκή υπέρβαση και της υποχρέωσης να επιβεβαιώνει κάθε εβδομάδα ότι ανήκει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της Ελλάδας. Η εμπειρία του Λίποβι βοηθάει πολύ σ' αυτό το σκέλος. Όπως φυσικά και το 70% από το τρίποντο (7/10) στα τελευταία δύο παιχνίδια.

5.

Το Λαύριο δεν διαθέτει εφέτος ένα πολυμηχάνημα όπως Μακένζι Μουρ. Παίκτη που θα ενισχύσει τα προτερήματα του συνόλου και θα κρύψει τα μειονεκτήματα. Οι δουλειές έχουν μοιραστεί διαφορετικά, ωσότου όμως επιτευχθεί η συνοχή της προηγούμενης διετίας, ο Ντορόν Λαμπ πρέπει να βγει πιο μπροστά. Απέναντι στον Κολοσσό είχε το πιο παραγωγικό παιχνίδι του, όχι αποκλειστικά και μόνο γιατί έδωσε 21 πόντους. Κυρίως γιατί αυτοί ήρθαν με... οικονομία σουτ.

4.

BASKET LEAGUE / ÇÖÁÉÓÔÏÓ ËÇÌÍÏÕ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÇÖÁÉÓÔÏÓ ËÇÌÍÏÕ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η εικόνα του Σωτήρη Μανωλόπουλου με τα δυο παιδιά στην αγκαλιά του. Είναι ό,τι ακριβώς επιδιώκει να πρεσβεύει ο Ήφαιστος Λήμνου στα εντός έδρας παιχνίδια του: την οικογενειακή ατμόσφαιρα, το φίλαθλο πνεύμα, την απλότητα και παιδικότητα του σπορ. Το γήπεδο μοιάζει περισσότερο με... θέατρο και το κοινό το απολαμβάνει, πόσο μάλλον όταν οι αγώνες συνδυάζονται με νίκες επί του ΠΑΟΚ (80-79) από τάπα (από τον Τζέρι Σμιθ στον Γιάννη Αθηναίου) στην εκπνοή.

3.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ μέτρησε 10 πόντους και 9 ριμπάουντ παίζοντας 23'43'' στο δεύτερο παιχνίδι του με τον Πανιώνιο. Πολλά περισσότερα σε αριθμούς δεν θα δώσει, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ωστόσο η παρουσία του και μόνο στη ρακέτα ανατρέπει τις ισορροπίες και επιτρέπει στους υπόλοιπους του κόουτς Φραγκιά να γίνονται πολύ πιο αποδοτικοί επιθετικά. Το 88-72 επί του Ρεθύμνου ακριβώς εκεί βασίστηκε.

2.

Κάθε 'κοντός' έχει το ψηλό 'alter ego' του. Στο Περιστέρι ο Ράιαν Χάροου βρήκε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Όταν δύο παίκτες προσφέρουν μαζί τους 33 από τους 68 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ στο διπλό του Παλέ (68-62), εύκολα γίνεται κατανοητό γιατί η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχει τον τρόπο να διατηρείται αήττητη μετά από 6 ματς, έχοντας ήδη επικρατήσει της ΑΕΚ (εντός) και του Άρη (εκτός). Τέτοια

1.

Από τα 11 λεπτά στο σύνολο με Περιστέρι και ΠΑΟΚ στα 10'29'' με το Χολαργό και στα 21'30'' με την Κύμη. Ο Λούκα Μπάνκι δείχνει εμπιστοσύνη στον Δημήτρη Μωραϊτη και αυτός ανταποδίδει. 5 πόντους και 3 ασίστ είχε στο σαββατιάτικο διπλό της ΑΕΚ στη Χαλκίδα γιατί όσο παίζει τόσο πιο ωφέλιμος γίνεται. 'Ωριμος είναι ήδη κι ας υποπίπτει εύκολα σε φάουλ. Ενδιάμεσα μέτρησε και 28 λεπτά με την Λιετκαμπέλις.

Photos: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK