Ο Κόπονεν δεν είναι μακριά από τον ΠΑΟ, γιατί...

Οσο απομακρύνονται Τζέιμς και Παππάς, τόσο πλησιάζει ο Πέτερι Κόπονεν που ταιριάζει σε Πασκουάλ και (κυρίως)... Καλάθη. Η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Φινλανδό "μπόμπερ", η πρώτη απάντηση και η τελική έκβαση της κουβέντας. Γιατί είναι άσχετη περίπτωση με αυτήν του (με διαβατήριο πλέον) Μήτρου-Λονγκ. Όλες οι λεπτομέρειες.

Ο Κόπονεν δεν είναι μακριά από τον ΠΑΟ, γιατί...

Θέλει... Κόπο(νεν), έχει τον τρόπο(νεν)! Φινλανδικά δεν γνωρίζουμε, αυτό που ξέρουμε είναι πως ο πρώην γκαρντ της Μπαρτσελόνα, ελεύθερος στην αγορά από τα τέλη Ιουνίου, είναι εκ των βασικών υποψηφίων για την ενίσχυση της περιφερειακής άμυνας του Παναθηναϊκού. Θα πεις πως αυτό το ξέρεις ήδη, έχει ήδη γραφεί. Αυτό που δεν έχει κυκλοφορήσει όμως είναι πως οι "πράσινοι" έχουν ήδη προσεγγίσει την πλευρά του 30χρονου κόμπο γκαρντ, αφήνοντας πάνω στο τραπέζι συγκεκριμένη προσφορά συνεργασίας.

Μια προσφορά που σε πρώτη φάση δεν έχει φτάσει στα χρήματα που αξιώνει ο Κόπονεν για να υπογράψει, αλλά πηγές εκτιμούν ότι με μικρές υποχωρήσεις η διαφορά εύκολα μπορεί να καλυφθεί. Πρόκειται, άλλωστε, για ανοικτή διαπραγμάτευση που έχει προτάσεις και αντιπροτάσεις.

Προφανώς και η περίπτωση του Κόπονεν συνδέεται με την αρνητική εξέλιξη (και πιθανότατα έκβαση) στην κουβέντα που έγινε με τον Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός δεν έμεινε ευχαριστημένος απ' όσα άκουσε, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Με τη στάση του και τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ασχέτως αν μετά προσπάθησε να μαζέψει όσα... σκόρπισε, χειροτέρεψε τη θέση του, έπεσε στα μάτια πολλών εντός ομάδας και βρέθηκε έκθετος απέναντι σ' ανθρώπους που τον εκτιμούσαν. Επί της ουσίας "κρέμασε" τον εαυτό του.

Επίσης η απόκτηση ενός ποιοτικού παίκτη στο 1-2 γίνεται επιτακτική, δεδομένου ότι ο Νίκος Παππάς περισσότερο απομακρύνεται παρά πλησιάζει. Η υπόθεσή του έχει μπει στον πάγο μετά τις δύο αρνητικές απαντήσεις που έδωσε και το "ξενέρωμα" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που διέρρεε το περιβάλλον του, παρά το γεγονός πως τον έχει στηρίξει πολύ και σε διαφορετικά διαστήματα.

Ο Κόπονεν είναι καλύτερος χειριστής, πασέρ, αλλά και ασύγκριτα πιο συνεπής σουτέρ από τους δύο, στοιχείο που βολεύει το παιχνίδι του Καλάθη. Ίσως δεν έχει τις ηγετικές ικανότητες, λόγω χαρακτήρα, ή τον απρόβλεπτο τρόπο να μπαίνει σ' ένα ματς και ν' αλλάζει τη μοίρα του. Τον διέπει ωστόσο η σταθερότητα, είναι καλός συμπαίκτης, ενώ αν βρει ρυθμό στην επίθεση, γίνεται ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος για την άμυνα. Στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα (δυο σεζόν με Χίμκι, δύο με Μπαρτσελόνα) έχει 8.4 πόντους με 45% στα τρίποντα (πέρυσι είχε 51%) και το εξόχως σημαντικό 92% στις βολές. Όλα αυτά με 2 ασίστ ανά αγώνα.

Επειδή ο Πασκουάλ θέλει να κλείνουν μία-μία οι εκκρεμότητες, ίσως δούμε να προχωράει ή να ατονεί εντελώς εντός των επόμενων ημερών.

Ανεξάρτητα πάντως από την εξέλιξη που θα έχει η περίπτωση Κόπονεν, δεν επηρεάζει το ενδιαφέρον για τον ομογενή γκαρντ Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος έγινε γνωστό πως εξασφάλισε ελληνικό διαβατήριο. Ούτως ή άλλως οι "πράσινοι" θέλουν να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο, λόγω των περιορισμών, πόσο μάλλον αν φύγει ο Παππάς, και ο 25χρονος Ελληνοκαναδός, με το εξαιρετικό σουτ, που παίζει εξαιρετικά στο σάμερ λιγκ και τον παρακολουθούν οι "πράσινοι" είναι μια πρώτης τάξεως επιλογή με προοπτική.

News 24/7

24MEDIA NETWORK