Μία από τις 11 ασίστ του Αντετοκούνμπο ήταν προς τον... Ντέιβις

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ισοφάρισε την καλύτερη εφετινή επίδοσή του σε τελικές πάσες. Ήταν ένα μήνυμα πως ο Άντονι Ντέιβις χωράει δίπλα του. Διότι οι Μπακς προσφέρουν στους Πέλικανς ό,τι έχουν. Εκτός από τον ίδιο.

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo plays against the Detroit Pistons in the first half of an NBA basketball game in Detroit, Tuesday, Jan. 29, 2019. (AP Photo/Paul Sancya)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo plays against the Detroit Pistons in the first half of an NBA basketball game in Detroit, Tuesday, Jan. 29, 2019. (AP Photo/Paul Sancya) AP PHOTO/PAUL SANCYA

Ανοίγεις μια ιστοσελίδα. Ταξιδεύεις στο twitter. Ακούς ένα podcast. Οπουδήποτε κι αν κυκλοφορείς διαδικτυακά αυτές τις μέρες πέφτεις πάνω στο όνομα του Άντονι Ντέιβις.

Δικαιολογημένα, θα πεις. Φυσικά.

Τα 50.000 δολάρια που του επεβλήθη ως ποινή από το ΝΒΑ για το γεγονός πως ο ατζέντης του μίλησε δημοσίως για την επιθυμία του να φύγει άμεσα από τους Πέλικανς ήταν η πιο 'αδιάφορη' είδηση που τον αφορούσε.

Ο ίδιος θα γελούσε με το πρόστιμο, τη στιγμή που για την τρέχουσα σεζόν θα λάβει συνολικά σχεδόν 25.5 εκατομμύρια! Το 0.2% των ετήσιων απολαβών του. Για την περίσταση βρήκαμε αυτό.

Όλοι ασχολούνται, αποκλειστικά και μόνο, με τον προορισμό και όχι το ταξίδι που θα μεσολαβήσει. Πού θα καταλήξει ο 25χρονος φόργουορντ/σέντερ. Ποια ομάδα θα τον 'ψήσει' και ταυτόχρονα θα δελεάσει τους Πέλικανς μ' ένα συνδυασμό που θ' αξίζει την 'θυσία' της απώλειας του κορυφαίου combo ψηλού του πρωταθλήματος.

Τον έχουν ήδη ντύσει με όλες τις εμφανίσεις.

Οι Σέλτικς προσέγγισαν ήδη την ομάδα του, ποντάροντας στη σχέση του με τον Ίρβινγκ. Οι Νικς τον ονειρεύονται δίπλα σε Πορζίνγκις και Νοξ. Στους Λέικερς οργάνωσαν έκτακτη σύσκεψη κορυφής για να καταστρώσουν το πλάνο τους, αν δηλαδή θα χαρίσουν κάποια από τα πρότζεκτ τους. Οι Μπουλς είχαν διάθεση, αλλά σ' αυτούς δεν πάει, παρόλο που το Σικάγο είναι η πόλη του. Οι Ράπτορς είναι μια εξαιρετική προοπτική, παρέα με Λέοναρντ - Λάουρι.

Οι αναλυτές του ΝΒΑ επιμένουν: τύχη σε αυτό το trade έχουν οι Μπακς. Η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ - ρεκόρ που έφτασε στο 36-13 μετά το 115-105 επί των Πίστονς στο Ντιτρόιτ. Η ομάδα που δεν χάνει δεύτερο ματς μετά από ήττα (13/13). Η ομάδα που αγωνιστικά ταιριάζει στο στιλ παιχνιδιού του Ντέιβις. Η ομάδα που έχει έναν προπονητή ιδανικό για να τον εκμεταλλευτεί δίνοντάς του χώρο.

Η ομάδα που προσφέρει στους Πέλικανς όποιον θέλουν. Πλην ενός. Του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τον Ντέιβις θέλουν να τον βάλουν δίπλα στον 'Greek Freak', όχι να τους ανταλλάξουν. Θέλουν να πλαισιώσει ο ένας τον άλλον, ν' αλληλοσυμπληρωθούν και όχι να εξουδετερώσει ο πρώτος την ισχύ του έτερου ή τούμπαλιν.

Του... έδωσε πάσα

Την Τρίτη το βράδυ στη 'Little Caesars Arena' ο Αντετοκούνμπο έπαιξε 35 λεπτά. Πέτυχε 21 πόντους (με 7/12 δίποντα, 1/4 τρίποντα) και έμεινε 2 ριμπάουντ μακριά από το τέταρτο triple double της σεζόν. Μοίρασε ωστόσο 11 ασίστ - 5.1 πάνω από το μέσο όρο του. Τις περισσότερες που έχει δώσει εφέτος στη σεζόν επαναλαμβάνοντας την επίδοση που είχε στον αγώνα της 4ης Νοεμβρίου με τους Κινγκς στο Σακραμέντο.

Το αποτέλεσμα ήταν άλλοι νυν πέντε συμπαίκτες στο Μιλγουόκι (γιατί δεν ξέρεις τι τους ξημερώνει) να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και ακόμη δύο να το φτάσουν οριακά.

" Είναι ένας εξαιρετικός όταν χρειάζεται να πάρει μια απόφαση", δήλωσε ο κόουτς Μάικ Μπουντενχόλτζερ σε μια βραδιά που δύο περιφερειακοί, ο Μπόγκντον και ο ΝτιΒιτσέντζο, ήταν εκτός δράσης και υπήρχε ανάγκη για κατεύθυνση στην επίθεση.

Ενδεχομένως ο Γιάννης ήθελε να περάσει το μήνυμά του. Έλα εσύ και θα 'χεις τις μπάλες που σου αναλογούν. Περισσότερες, σίγουρα, από τις 9.4 που παίρνει ο Μπρουκ Λόπεζ σε κάθε ματς (με τις 6.5 να είναι τρίποντα). Ενδεχομένως περισσότερες και από τις αντίστοιχες του Κρις Μίντλετον που τελειώνει, χωρίς βολές, με 14.1 σουτ κάθε αγώνα.

Οι Μπακς έχουν τη δυνατότητα να του προσφέρουν την προοπτική της άμεσης επιτυχίας. Δίνοντάς του παράλληλα (για πέντε χρόνια) μέχρι και 205 εκατομμύρια δολάρια. Όχι λίγα...

Τα χρήματα βέβαια δεν είναι η βασική παράμετρος επιλογής του Ντέιβις. Θέλει δαχτυλίδι. Το λέει από καιρό και οι 'αράχνες' έχουν απλώσει τον ιστό τους. Το trade machine του ESPN σού επιτρέπει να κάνεις εσύ τη δουλειά των GM και να στείλεις των 25χρονο όπου νομίζεις ότι ταιριάζει. Με μια μικρή, αλλά βασική λεπτομέρεια: ότι δεν είναι σε θέση να υπολογίζει τα draft picks, παράγοντας που θα έχει σημασία σ' αυτό το deal. Ιδίως τη στιγμή που οι Πέλικανς θέλουν να 'χτίσουν' από την αρχή κάτι άλλο. Χωρίς τον Μίροτιτς, τον Ραντλ και τον Μουρ (που τους έβγαλαν στο σφυρί).

Και φυσικά χωρίς τον Ντέιβις.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Paul Sancya

News 24/7

24MEDIA NETWORK