Ο Butler έφτιαξε τη μέρα του Jones ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες δολάρια

Όταν φύγει από τους Timberwolves, ο Butler θα έχει αφήσει πίσω ένα φίλο. Ο Tyus Jones ήταν στεναχωρημένος και ο αμφιλεγόμενος σταρ φρόντισε να δώσει τη λύση, δίχως να σκεφτεί το κόστος.

Minnesota Timberwolves players, from left, Jimmy Butler, Tyus Jones, Andrew Wiggins and Karl-Anthony Towns sit it out in final couple minutes during the second half of Game 4 in an NBA basketball first-round playoff series Monday, April 23, 2018, in Minneapolis. The Rockets won 119-100, and lead the series 3-1. (AP Photo/Jim Mone)
Minnesota Timberwolves players, from left, Jimmy Butler, Tyus Jones, Andrew Wiggins and Karl-Anthony Towns sit it out in final couple minutes during the second half of Game 4 in an NBA basketball first-round playoff series Monday, April 23, 2018, in Minneapolis. The Rockets won 119-100, and lead the series 3-1. (AP Photo/Jim Mone) AP PHOTO/JIM MONE

Τον Jimmy Butler τον έχουν στήσει στη γωνία και τον πυροβολούν. Ακατάπαυστα. Τον κατηγορούν ότι σκέφτεται μονάχα τον εαυτούλη και το συμφέρον του. Πως είναι εγωιστής, παίζει για τα φράγκα και δεν τον νοιάζουν οι συμπαίκτες του.

Το γεγονός πως αναστάτωσε έναν ολόκληρο οργανισμό, τους Timberwolves εν προκειμένη, με την αναπάντεχη και σε κακό timing απαίτησή του να δοθεί ανταλλαγή, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του, δεν αμφισβητείται σίγουρα. Όπως και το "δεν μπορείτε χωρίς εμένα" που ξεστόμισε στον καβγά που είχε με τα υπόλοιπα αστέρια των 'λύκων' (Towns, Teague, Wiggins), αφού μαθεύτηκε πως θέλει να φύγει. Ή το γεγονός πως όποτε ζητήσει ξεκουράζεται έχοντας χάσει ήδη 3/11 παιχνίδια στην αρχή της σεζόν.

Την ίδια ώρα όμως που συμβαίνουν όλα αυτά, ο Butler ναυλώνει τζετ για να παράσχει στον Tyus Jones τη δυνατότητα να δει τον μικρό αδερφό του Tre, κολεγιόπαιδο στο Duke, να παίζει απέναντι στο Kentucky.

Ο 22χρονος γκαρντ έψαξε αεροπορική πτήση για την Ινδιανάπολη που να βολεύει, αλλά δεν βρήκε διαθέσιμη. Ο Butler, που εκτιμά πολύ τον μικρό τόσο ως παίκτη όσο και ως χαρακτήρα έχοντας δηλώσει πως "όταν ο Tyus είναι εκεί έξω παίζουμε με το σωστό τρόπο" ρίχνοντας το καρφί του για τον βασικό οργανωτή Teague, και τον έχει ως προστατευόμενό του φρόντισε να δώσει τη λύση χωρίς να υπολογίσει τα χρήματα. Του αρκούσε να ικανοποιήσει την επιθυμία του Jones, να τον δει να χαμογελάει. Σαν το τζίνι που βγαίνει από το λυχνάρι και πραγματοποιεί τις ευχές του αφέντη.

O Jones είναι επίσης παιδί του Duke και στο Final Four του 2015 ήταν ο 'Most Outstanding Player' στην κατάκτηση του τίτλου από τους 'Μπλε Διαβόλους' για πέμπτη και τελευταία φορά ως και σήμερα. Αποδείχθηκε δε γουρλής, αφού η σεζόν άρχισε με το νικηφόρο 118-84, στο οποίο ο αδερφός του έπαιξε 31 λεπτά και είχε 6 πόντους, 4 ριμπάουντ, αλλά και 7 ασίστ!

Κεντρική φώτο: AP Photo/Jim Mone

News 24/7

24MEDIA NETWORK