Με τον... Λεμπρόν ίσως θα είχαν τύχη οι Ρόκετς

Σούπερ ο Χάρντεν, καλός και ο Πολ. Λείπει όμως ο τρίτος πόλος. Αυτός που θα παίξει στα ίσα τον Κέβιν Ντουράντ και θ' αναγκάσει τους Γουόριορς ν' αναδιπλωθούν. Διότι μετά το 1-0 στο Χιούστον έχουν το πάνω χέρι στη σειρά των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας.

Golden State Warriors forward Kevin Durant (35) drives to the basket past Houston Rockets guard James Harden (13) during the first half of Game 1 of the NBA basketball Western Conference Finals, Monday, May 14, 2018, in Houston. (AP Photo/David J. Phillip)
Κέβιν Ντουράντ AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Για να μην ψάχνεις να καταλάβεις τι συνέβη στον πρώτο τελικό της Δύσης μεταξύ Ρόκετς - Γουόριορς στο Χιούστον, αρκεί να διαβάσεις αυτό το tweet:

Πόση αλήθεια χωράει σε τόσους λίγους χαρακτήρες; Διότι η καλοστημένη παρέα του Τζέιμς Χάρντεν φάνταζε η ιδανική για να σταματήσει τους πρωταθλητές στο δρόμο για το back to back. Ωστόσο το 119-106 στην έδρα της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ διέψευσε παντοιοτρόπως την εν λόγω άποψη.

Όχι πως η σειρά δεν μπορεί να γυρίσει. Νωρίς είναι ακόμη και οι παράγοντες είναι αστάθμητοι. Ποιος ξέρει τι του ξημερώνει και τι μπορεί να συμβεί.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα ωστόσο οι Γουόριορς έχουν μετατραπεί από απλό φαβορί σε αδιαφιλονίκητο. Όχι μόνο γιατί έκαναν το μπρέικ. Κατά βάση διότι ξέρουν ακριβώς πώς να πάρουν αυτό που θέλουν, με το μπάσκετ που θέλουν, ακόμη κι όταν βρίσκονται υπό πίεση. Μάλλον αυτό ακριβώς είναι το μυστικό τους: δεν νιώθουν πίεση.

Σκεφτείτε ότι στο 73-70 και στο 87-83, όταν δηλαδή οι Ρόκετς πλησίασαν απειλητικά, έβγαλαν δυο άμυνες και βρήκαν αμέσως τρίποντο με τον Κλέι Τόμπσον. Του οποίου οι 28 πόντοι, παρά τα 6/15 τρίποντα, ήταν ένας κι ένας. Φυσικά και πρωταγωνιστής ήταν ο Κέβιν Ντουράντ των 37. Όπως μην ξεχνάς και τον Κάρι με τους 18 πόντους, τις 8 ασίστ και τα 6 ριμπάουντ!

Πώς είπαμε Τζέιμς Χάρντεν (41 πόντοι με 5/9 τρίποντα, 7 ασίστ) ότι θ' αποκρούσετε τις επιθέσεις των "πολεμιστών";

News 24/7

24MEDIA NETWORK