Ο Κρις Πολ ξόρκισε (επιτέλους) την κατάρα

Θα παραμείνει ένας σούπερ σταρ χωρίς δαχτυλίδι, όπως τόσοι άλλοι, ή εφέτος είναι η χρονιά του; Στα 33 του ίσως ο Κρις Πολ δεν θα έχει άλλη τέτοια ευκαιρία και το ξέρει...

Houston Rockets guard Chris Paul (3) and James Harden celebrate the team's win over the Utah Jazz during Game 5 of an NBA basketball second-round playoff series, Tuesday, May 8, 2018, in Houston. (AP Photo/Eric Christian Smith)
Κρις Πολ Τζέιμς Χάρντεν AP PHOTO/ERIC CHRISTIAN SMITH

Ως τώρα είχε 0/10 απόπειρες, ποσοστό αδιανόητο για την κλάση του Κρις Πολ! Είτε με τη Νέα Ορλεάνη (Χόρνετς τότε) είτε με τους Κλίπερς έκοβε... το αυγολέμονο!

Αυτή τη φορά ο δρόμος δεν είχε... γυρισμό. Λίγες ημέρες αφότου γιόρτασε τα 33α γενέθλιά του (6 Μαΐου) μπήκε στο παρκέ πιο αποφασισμένος από ποτέ. Δεν ήθελε να ξοδέψει αυτήν την (πρόωρη) ευκαιρία, δεν γινόταν να τη χάσει.

Σε μια προσωπική παράσταση έβγαλε από μέσα του τον σκόρερ κι άφησε στην άκρη τον οργανωτή - συμπαίκτη. Πέτυχε 41 πόντους με 8/10 τρίποντα και αν είχε τρία παραπάνω ριμπάουντ θα είναι καταλήξει να έχει τριπλ-νταμπλ, έχοντας μοιράσει 10 τελικές.

Το 4-1 των Ρόκετς στη σειρά με τους λαβωμένους Τζαζ, χάρη στο 112-102 στο Χιούστον, ήταν πια γεγονός. Ο Κρις Πολ μόλις είχε φτάσει για πρώτη φορά στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας. Κι ας ήταν σε... κακό φεγγάρι ο Χάρντεν με 7/22 σουτ και μόλις 18 πόντους.

Βοήθησε ο τραυματισμός του Ντόνοβαν Μίτσελ σ' ένα κομβικό σημείο του ματς; Πολύ πιθανό. Ο βετεράνος πόιντ γκαρντ ωστόσο θα έβαζε και... buzzer beater τρίποντο από το κέντρο, αν χρειαζόταν...

Τώρα η πρόκληση είναι διπλή. Γιατί στο δρόμο της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ ΝΒΑ (65-17) που θέλει τον πρώτο τίτλο της μετά το 1995 (και τρίτο συνολικά) βρίσκονται οι πρωταθλητές Γουόριορς. Οι οποίοι με 36 ασίστ επιβλήθηκαν 113-104 των Πέλικανς στο Όκλαντ και για άλλη μια χρονιά έφτασαν στους τελικούς της Δύσης.

Θα επαναληφθεί το έργο του 2015 ή το sequel έχει διαφορετικό τέλος;

Ο Κρις Πολ δεν θέλει πάντως να είναι στην παρέα του Μπάρκλεϊ, του Μαλόουν, του Στόκτον και του Γιούιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK