Ο Λιούκ Ουόλτον κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Πριν μια εβδομάδα οι Κινγκς ανακοίνωσαν πως ο νέος τους προπονητής είναι ο Λιούκ Ουόλτον. Σήμερα ενημέρωσαν ότι είναι ενήμεροι για τη μήνυση που 'χει κατατεθεί εναντίον του (για σεξουαλική επίθεση). Υποχρεώνονται ωστόσο, να μείνουν ενεργοί στην αγορά των κόουτς, όπου γίνεται ένας χαμός.

Ο Λιούκ Ουόλτον κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Οι Κινγκς ανακοίνωσαν, πριν μια εβδομάδα, πως ο Λιούκ Ουόλτον θα είναι ο άνθρωπος που θα κάθεται στον πάγκο τους τα προσεχή χρόνια. Οι Κινγκς ανακοίνωσαν σήμερα (Τρίτη 23/4) πως είναι ενήμεροι για την αγωγή που κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας δημοσιογράφος, εναντίον του 39χρονου κόουτς.

Έως ότου καταστεί σαφές τι συνέβη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου συναντήθηκαν η καταγγέλλουσα και ο κατηγορούμενος, το Σακραμέντο δεν είναι τόσο σίγουρο ότι έχει προπονητή και ο Ουόλτον επίσης δεν είναι βέβαιος πως έχει δουλειά.

Το TMZ είναι αυτό που αποκάλυψε ότι ο Ουόλτον μηνύθηκε για σεξουαλική επίθεση, από γυναίκα που υποστηρίζει ότι ο κόουτς της ρίχτηκε. Το site βρήκε τα νομικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η Kelli Tennant, η οποία εργαζόταν τότε ως παρουσιάστρια στο Spectrum SportsNet της επιτέθηκε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Casa Del Mar, στη Σάντα Μόνικα, ενώ ήταν ακόμα βοηθός προπονητή στους Ουόριορς.


Η Κέλι Τέναντ δεν ξεκαθαρίζει γιατί αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του Ουόλτον. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι σε τυχαία συνάντηση που είχαν το Μάιο του 2017 (είχαν μεσολαβήσει διάφορες, λόγω δουλειάς) εκείνος την πρόσβαλε με λέξεις και χειρονομίες.

Δεν αποκαλύπτεται η ακριβής ημερομηνία της επίθεσης που ισχυρίζεται πως έγινε. Ξεκαθαρίζεται ότι ακολούθησε την κυκλοφορία βιβλίου που είχε γράψει η Τέναντ και ο Ουόλτον είχε αναλάβει τον πρόλογο και εκδόθηκε το 2014 -ο κόουτς έφυγε από το Γκόλντεν Στέιτ τον Απρίλιο του 2016 για να πάει στους Λέικερς.

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, η Τέναντ είχε για μέντορα τον κόουτς, τον οποίον είχε γνωρίσει μέσω της συζύγου του, Μπρι Λαντ, με την οποία έπαιζαν βόλεϊ στο κολέγιο. Είχαν δώσει ραντεβού στο ξενοδοχείο για να του πάει ένα αντίτυπο. Την προσκάλεσε στο δωμάτιο, ώστε να μην τους δει κανένα μάτι και μεταφερθεί αυτή η συνάντηση λάθος στη σύζυγο του.

" Ξαφνικά ο κ. Ουόλτον έριξε την κ. Τέναντ στο κρεβάτι και έβαλε τους γοφούς του και τα πόδια του, πάνω της. Μετά άρχισε να προσπαθεί να τη φιλήσει στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος", αναφέρουν οι Los Angeles Times, ενώ στη συνέχεια τονίζεται πως η Τέναντ άρχισε να ουρλιάζει, του έλεγε να σταματήσει και προσπάθησε να ελευθερωθεί, όπως ο Ουόλτον συνέχιζε να την ακουμπά παντού. Στη μήνυση μπορείς να διαβάσεις ότι 'φοβήθηκε πως θα τη βιάσει'. Από τις συνεχόμενες φωνές, κάποια στιγμή -όπως πάντα αναφέρεται στα έγγραφα- ο Ουόλτον παραιτήθηκε της προσπάθειας.

Οι Κινγκς, δήλωσαν ενήμεροι και ότι κάνουν τη δική τους έρευνα. Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Λέικερς (εξήγησαν πως δεν είχαν γνώση), όπως και οι Ουόριορς όπου εργαζόταν τότε ο Ουόλτον. Και αυτοί ενημέρωσαν πως έχουν γνώση και πως είναι στη διαδικασία συγκέντρωσης πληροφοριών.

Έως τότε ας δούμε τι γίνεται σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εξεύρεσης προπονητή που 'τρέχουν' αρκετοί -είναι η αλήθεια- οργανισμοί. Θα αρχίσουμε από αυτούς που είχαν εκτιμηθεί ως οι επικρατέστεροι να μην 'βγάλουν' καν τη regular season. Οι ειδικοί είχαν 1/5, καθώς ένας από τα φαβορί απολύθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη η χρονιά. Υπάρχει και ένας που δεν βρήκαν, όπως και εκείνοι που εγκατέλειψαν αφότου τελείωσε η διαδρομή, μεταξύ των οποίων είναι και κάποιοι που δεν θα έλεγες ότι έκαναν κακή δουλειά.

Τι συνέβη με τα πέντε φαβορί για να μην κάνουν... παρέλαση

Τομ Θιμποντό (Γουλβς)

Απολύθηκε από head coach και president of basketball operations, στις 6/1 του 2019. Ήταν η τελευταία απόδειξη του γεγονότος ότι αυτά τα δύο δεν μπορούν να συνδυάζονται -πλέον. Πλήρωσε την κόντρα του με τον Μπάτλερ, ο οποίος είχε άλλες προτεραιότητες (την προσωπική του ζωή) και εξέλιξε τους Minnesota Timberwolves σε Chicago Timberwolves, με τις προσθήκες των Ντενγκ, Γκίμπσον, Ρόουζ. O Ράιαν Σόντερς ανέλαβε ως υπηρεσιακός. Στα 32 έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ. Όχι της ιστορίας: αυτός παραμένει ο Dave DeBusschere, ο οποίος υπήρξε παίκτης και προπονητής των Πίστονς, στα 24 (το 1964).

Μάικ Μαλόουν (Νάγκετς)

Είχε εξαντλήσει όλες τις δικαιολογίες που υπήρχαν για την αδυναμία της ομάδας να πάει έστω στα playoffs (κάτι που χάθηκε τις δυο προηγούμενες σεζόν για μια νίκη). Είχε υποψιαστεί ότι αν δεν κάνει κάτι καλύτερο φέτος, θα απολυθεί. Προφανώς και αυτό δεν θα γίνει. Το Ντένβερ τερμάτισε δεύτερο στη Δύση (που το λες και πολύ σοβαρό πράγμα), πήρε το Νο1 στην Northwest Division (η πιο δύσκολη όλων) για πρώτη φορά μετά το 2010, πήγε στην postseason με πλεονέκτημα έδρας και ως η νεαρότερη ομάδα και βρίσκεται στο 2-2 στη σειρά με τους Σπερς.

Μπίλι Ντόνοβαν (Θάντερ)

O πρώην προπονητής των Florida Gators (τους έδωσε δυο πρωταθλήματα) ανέλαβε τους Θάντερ αφότου ο Σκοτ Μπρουκς τους πήγε στους τελικούς της Δύσης, όπου έχασαν από τους Ουόριορς. Για την ιστορία, ο Μπρουκς είχε απολυθεί γιατί κρίθηκε πως δεν είχε πάρει το βέλτιστο από το δίδυμο Ουέστμπρουκ-Ντουράντ. Χωρίς τον Ντουράντ ο Ντόνοβαν δεν φάνηκε να παίρνει το βέλτιστο από τους Ουέστμπρουκ-Τζορτζ. Η ομάδα πήγαινε στα playoffs, αλλά δεν μακροημερεύει εκεί, με τον κόουτς να έχει βαρεθεί να διαβάζει πως κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Η ασυνέπεια της ομάδας που 'χει ζητήσει και έχει πάρει παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα -ενδεχομένως μαζί με την αδυναμία του Ράσελ Ουέστμπρουκ να ηγηθεί στα playoffs. Oι Θάντερ είναι στο 1-3 στη σειρά με το Πόρτλαντ. Σημείωσε ωστόσο, πως ο Ντόνοβαν είναι μεταξύ των υποψηφίων να αναλάβουν το UCLA.

Σκοτ Μπρουκς (Ουίζαρντς)

Οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να μένει και του χρόνου εκεί όπου βρίσκεται -είχε υπογράψει πριν τρία χρόνια πενταετές. Οι διοικούντες στάθηκαν στο ότι βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο και ως εκ τούτου, δεν θα ήταν χρήσιμο να διαλυθεί η προσπάθεια που 'χει ξεκινήσει ο Μπρουκς, μολονότι για πρώτη φορά μετά το 2013 η Ουάσινγκτον τελείωσε με αρνητικό ρεκόρ. Υπήρχαν πολλοί σημαντικοί τραυματισμοί, με τους Τζον Ουόλ και Ντουάιτ Χάουαρντ να παίζουν μαζί μόνο 41 ματς. Οι Μπιλ, Σατοράνσκι, Μπράιαντ και Γκριν ήταν οι μόνο που έπαιξαν σε τουλάχιστον 50 παιχνίδια.

Λιούκ Ουόλτον (Λέικερς)

Έζησε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος 'θανάτου', που ωστόσο ήλθε στο τέλος της σεζόν. Όχι ενώ ήταν σε εξέλιξη. Το διαζύγιο, μετά τρεις σεζόν, διαφημίστηκε ως 'συναινετικό' και το όνομα του προστέθηκε στη λίστα των προπονητών που είδαν την πόρτα της εξόδου, ενώ είχαν τον ΛεΜπρον Τζέιμς για παίκτη. OΚ, οι Λέικερς δεν πήγαν στα playoffs, αλλά μάλλον αυτό δεν είναι κάτι που χρεώνεται στο 100% αυτός. Υπήρχαν τραυματισμοί, όπως υπήρχε και μια δυσχέρεια στην επικοινωνία μεταξύ της διοίκησης και του προπονητικού τιμ. Θέλω να σου πω ότι οι συζητήσεις που είχαν οι Λέικερς για να πάρουν τον Άντονι Ντέιβις (έδιναν όλο το ρόστερ) δεν δημιούργησαν και τα καλύτερα feelings στους παίκτες. Ήταν και ο λόγος να παραιτηθεί ο Μάτζικ Τζόνσον.

Aς δούμε τι δεν είχε προβλεφτεί.

> η απόλυση του Τάιρον Λου, στις 28/10 από τους Καβς, μετά το 0-6 στην εκκίνηση της σεζόν. Και όχι δεν τους ένοιαζε που ήταν αυτός που τους οδήγησε στο δαχτυλίδι το 2016 και στους τελικούς του ΝΒΑ τρεις σερί σεζόν.

> η έξοδος του Ντέιβ Γέργκερ από τους Κινγκς, προπονητή που πήρε τους επικρατέστερους να τελειώσουν με το χειρότερο ρεκόρ (στην αρχή της χρονιάς) και παρά λίγο να τους βγάλει στα playoffs. Σίγουρα το 39-43 ήταν το καλύτερο ρεκόρ των 13 τελευταίων χρόνων.

Εξαιρουμένων των Θιμποντό και Λου, όλοι οι άλλοι είδαν την πόρτα της εξόδου όταν τελείωσε η regular season. Ιδού οι ομάδες που δεν έχουν κόουτς στον πάγκο και ψάχνουν έναν.

LA Lakers

Μετά την έξοδο του Ουόλτον και σύμφωνα με τον μετρ της είδησης, Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι οι Λέικερς ενδιαφέρονται για τον Τάιρον Λου, πρώην κόουτς των Καβς -και εκ των ελάχιστων που είχε αγαστή συνεργασία με τον ΛεΜπρον Τζέιμς-, τον Μόντι Ουίλιαμς (νυν ασίσταντ στους Σίξερς και πρώην της Νέας Ορλεάνης), ενώ θα μιλήσουν και με τον Γιουάν Χάουαρντ, βοηθό προπονητή στο Μαϊάμι.

Cleveland Cavaliers

Άρχισαν με την απόλυση του Τάιρον Λου (γιατί μπήκαν στη χρονιά που δεν είχαν τον ΛεΜπρον Τζέιμς και στη θέση του εμφανίστηκε ο Τσεντί Οσμάν που μια χαρά παιδί και παίκτης είναι, αλλά δεν είναι King, ενώ ο Κέβιν Λοβ ήταν εκτός μετά την επέμβαση σε δάχτυλο του ποδιού), πήραν τον Λάρι Ντρου και τον έδιωξαν και αυτόν, παρ΄ότι τα δεδομένα παρέμειναν τα ίδια (εκτός οι Λοβ και Τόμπσον για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν). Προστέθηκαν εν τω μεταξύ και προβλήματα όπως το 'δεν ξέρει μπάσκετ' των βετεράνων για τη Νο8 επιλογή στο 2018 NBA draft, Kόλιν Σέξτον. Οι “Ιππότες” έχουν ενημερώσει πως θα αρχίσουν να μιλούν με προπονητές αυτήν την εβδομάδα. Στη λίστα είναι ο Γιούαν Χάουαρντ και ο Τζαμάλ Μόσλι, ασίσταντ στους Μαβς. Η πηγή ξέρεις ποια είναι, έτσι;

Memphis Grizzlies

Το 'χει η μοίρα του JB Μπίκερσταφ να είναι υπηρεσιακός ή εν πάση περιπτώσει, να μη στεριώνει. Με το τέλος της φετινής σεζόν το γραφείο των Γκρίζιλς ξήλωσε ό,τι υπήρχε. Και ό,τι έμεινε έζησε πισωγύρισμα. Ο Κρις Ουάλας από GM (μεταξύ αυτών που έκανε ήταν να πείσει τους Μαρκ Γκασόλ και Μάικ Κόνλεϊ να εγκατασταθούν στο Μέμφις) έγινε 'scout'.

Ο αντιπρόεδρος Τζον Χόλιντζερ έγινε επίτιμος σύμβουλος, ο 30χρονος δικηγόρος Τζέισον Ουέξλερ είναι ο νέος πρόεδρος, ο επίσης δικηγόρος Ριτς Τσο να ασχοληθεί με τα analytics (θα φτιάξει το τμήμα και θα το 'τρέξει'), ο ασίσταντ Ζακ Κλέιμαν έγινε αντιπρόεδρος και ο Γκλεν Γκράνουολντ, των 30 χρόνων προϋπηρεσίας ως GM, θα είναι στο τιμ αυτών που θα σκέφτονται και θα αποφασίζουν (μαζί με τους Κλέιμαν και Τσο). Γενικά, έγινε του χαμού. Οι πληροφορίες που αφορούν τον κόουτς της αρεσκείας τους αναφέρουν πως θα μιλήσουν με 5 που εργάζονται στο NCAA.

Phoenix Suns

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που έγινε ασίσταντ κόουτς σε οργανισμό του ΝΒΑ. Πέρυσι έγινε και ο πρώτος Ευρωπαίος head coach -για την ακρίβεια, ο πρώτος που δεν ήταν γεννημένος στη Βόρειο Αμερική. Το παραμύθι όμως, κράτησε μόνο μια σεζόν. Το 19-63 ήταν το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ, φέτος και οι 19 νίκες οι δεύτερες λιγότερες σε μια αγωνιστική περίοδο, στην ιστορία του οργανισμού. Για τέταρτη σερί χρονιά οι Σανς δεν πέρασαν τις 25 νίκες.

Και όχι, δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο το γεγονός ότι ήθελε τον Ντόντσιτς (αλλά πήρε τον Έιτον), πως ο Μπούκερ ήταν τραυματίας -συν του ότι προκάλεσε και ένα σκάνδαλο, όταν άφησε ταυτόχρονα εγκύους δυο γυναίκες-, πόσω μάλλον ότι ήταν η πρώτη χρονιά του 'μετρ της τακτικής και της πρωτοπορίας' Κοκόσκοφ στον πάγκο. Για αυτό και απολύθηκε την Τρίτη 23/4, με τον Μόντι Ουίλιαμς -ασίσταντ των Σίξερς- να είναι ο στόχος. Όποιος όμως, και αν πάει αν δεν φτιάξει ο οργανισμός τον τρόπο που λειτουργεί γενικά, χαΐρι δεν θα δει.

Sacramento Kings

Ένας άλλος οργανισμός που έκανε μαζικές αλλαγές ήταν οι Κινγκς, οι οποίοι μπήκαν στη χρονιά ως 'αυτοί που δεν διάλεξαν τον Λούκα Ντόντσιτς' και δεν τον διάλεξαν γιατί σύμφωνα με πληροφορίες έκριναν πως ο Σλοβένος θα παίξει κάποια χρόνια εκεί και θα φύγει, ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς θα τους μείνει για πάντα.

Εμφανίστηκαν στη χρονιά και ως οι βασικοί υποψήφιοι για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή με το χειρότερο ρεκόρ. Παρά λίγο να μπουν στα playoffs, με τον Γέργκερ να είναι αυτός που άλλαξε προς το καλύτερο τους Φοξ, Χιλντ και Μπάγκλεϊ (στον οποίον έδωσαν το πικ του Ντόντσιτς), ενώ είχαν μεγάλο χώρο στο ρόστερ και ο Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα.

Παρ' όλα αυτά, το ESPN είχε αποκαλύψει διαφωνίες του αφεντικού Βλάντε Ντίβατς με τον κόουτς, για το χρόνο συμμετοχής συγκεκριμένων νέων παικτών. Έτσι, ένα χρόνο πριν το τέλος του συμβολαίου του, έφυγε από το Σακραμέντο. O Λιούκ Ουόλτον αφίχθηκε στη θέση του και σήμερα προέκυψε το θέμα που διάβασες παραπάνω, για να βάλει στον 'πάγο' τα πάντα -για αυτό βλέπεις τους Κινγκς σε αυτήν τη λίστα.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK