O Ντέρικ Ρόουζ έβαλε -και- το σουτ που χρειαζόταν

Ο Τομ Θιμποντό ήταν ο μόνος προπονητής που τον πίστεψε. Μετά την απόλυση του από τους Γουλβς, ο Ντέρικ Ρόουζ αντιλήφθηκε πως υπήρχαν κι άλλοι που τον στήριζαν: οι συμπαίκτες του. Τους ευχαρίστηκε, δίνοντας το 116-114 επί των Σανς.

O Ντέρικ Ρόουζ έβαλε -και- το σουτ που χρειαζόταν

O Τομ Θιμποντό ήταν ο τύπος που έδωσε στον Ντέρικ Ρόουζ την ευκαιρία που έψαχνε, απελπισμένα. Διόρθωση: είναι ο τύπος που ανέκαθεν στήριζε τον Ρόουζ, καθώς υπό τις οδηγίες του ο 30χρονος πόιντ γκαρντ έγινε τρεις φορές All Star (στο Σικάγο) και αναδείχθηκε MVP της λίγκας, το 2011.

Μετά άρχισαν οι εγχειρήσεις και ο ουσιαστικός αγώνας του Ρόουζ, μέσω του οποίου απέδειξε -με δέκα διαφορετικούς τρόπους- πόσο γουστάρει να παίζει μπάσκετ και πόσο καλός είναι σε αυτό. Ό,τι και αν του συμβαίνει.

Ο Θιμποντό ήταν αυτός που τον κάλεσε στους Γουλβς, όταν δεν τον ήθελε κανείς. Όταν ουδείς ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει με την πάρτη του. Τον ευχαριστούσε κάθε βράδυ, προσφέροντας 18.9 πόντους, 4.8 ασίστ, με 46.2% στα τρίποντα, ποσοστό που είναι ρεκόρ καριέρας.

Ανήμερα του Halloween είχε παράξει 50 πόντους και με τα πολλά φέτος έχει τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα, αλλά και την καλύτερη επίδοση που εμφάνισε στο Player Efficiency Rating, από τη σεζόν 2011-12. Μετά, ο Θιμποντό απολύθηκε.

Πολλοί αυτοί που σκέφτηκαν ότι αυτό θα επηρέαζε τον Ρόουζ, ο οποίος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι “ o Thob είναι ο μόνος προπονητής που πίστεψε σε εμένα”. Η αλήθεια είναι πως είχε προσθέσει ότι “ με βοήθησε να ξαναπιστέψω στον εαυτό μου”. Αλλά όλοι είχαν σταθεί στο πρώτο κομμάτι.

Δες λίγο κάτι.

Τα ξημερώματα οι Γουλβς επικράτησαν τον Σανς 116-114, χάριν του δικού του σουτ. Από τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν οι “Ήλιοι” μπορείς να πεις ότι τον υποτίμησαν. Και εκείνος τους τιμώρησε. Έχει περάσει πάρα πολλά, για να ασχολείται με τα όποια mind games ρίχνουν οι αντίπαλοι προς το μέρος του.

Σημείωσε κάπου εδώ ότι στα 30'' για τη λήξη, είχε πάει στη γραμμή των βολών και αστόχησε στην πρώτη προσπάθεια, με την οποία θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στη Μινεσότα. Άρχισε να αυτοσιχτιρίζεται, ώσπου τον έπιασε ο Τάι Γκίμπσον και του είπε “ηρέμησε. Θα 'χεις κι άλλη ευκαιρία”. Την είχε 29'' αργότερα. Και αυτή τη φορά βρήκε 'πλεχτό'. Μέτρησε τους 29 από τους 31 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο μπήκαν οι Γουλβς με -11.

Ο Γκίμπσον κάρφωσε όπως το ματς μπήκε στα τελευταία 60'', ο Τάουνς έκλεψε σε μια κακή πάσα του Μπούκερ και ο Ρόουζ ισοφάρισε στα 30.5'' σε 114-114. Κοπανήθηκε, τον συνέφερε ο Γκίμπσον, ο οποίος κέρδισε μπάλα που έχασε ο Ντέβιν Μπούκερ και με την αντίστροφη μέτρηση να 'χει αρχίσει, ο Ρόουζ κατέβασε την μπάλα -με απόλυτη ηρεμία- και βρήκε το χώρο πριν πάει επάνω του ο Μάικαλ Μπρίτζες για να εκτελέσει το σουτ της νίκης.

Εδώ να θυμίσουμε πως, σε ανύποπτο χρόνο, ενημέρωσε ότι “ μέσα από τα προβλήματα, έμαθα να προσαρμόζομαι, να είμαι πιο δυνατός, να είμαι ο εαυτός μου. Δεν άλλαξα μέσω των όσων πέρασα και είμαι ευτυχής για αυτό. Υπήρξαν πολλοί που πήδηξαν από το πλοίο, όταν περνούσα διάφορα. Τώρα βλέπω ποιοι ήταν και ξέρω να διαχωρίζω την ψεύτικη από την πραγματική αγάπη”. Ξέρει και να ανταποδίδει την πραγματική αγάπη. Διάβασε τι είπε μετά το ματς.

Είχα χάσει πολλά σουτ (σ.σ. τελείωσε με 12/24, συμπεριλαμβανομένων 0/4 τριπ. -στο δεύτερο ημίχρονο είχε 11/14), αλλά οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου με βοήθησαν να μη χάσω και την αυτοπεποίθηση μου, με το να με τροφοδοτούν διαρκώς. Με πίστεψαν.

Μη ξεχνάς πως η Μινεσότα είναι η ομάδα που μπήκε στη σεζόν ως αυτή που θα απολύσει πιο γρήγορα τον προπονητή της, μετά το Butler gate που εν τέλει, 'πλήρωσε' ο Θιμποντό. Παρ' όλα αυτά, τα αφεντικά θέλουν play-offs, όπου επέστρεψαν οι “Λύκοι” πέρυσι, έπειτα από μεγάλη απουσία (13 χρόνων). Το βράδυ που συνάντησαν το Φοίνιξ, οι Ρόουζ και Καρλ Άντονι-Τάουνς κουβάλησαν στην πλάτη τους την παρέα τους, δίνοντας μαζί 61 πόντους, σε ματς που 'έπρεπε' να πάρουν, ως 11οι στη Δύση και τρεις νίκες μακριά από την 8η.

Για την ιστορία, επτά παιχνίδια βρίσκονται μεταξύ της ομάδας που είναι στην 3η θέση και αυτής που είναι στη 13η. Δυο έχουν καταφέρει να αποσπαστούν: οι Ουόριορς και οι Νάγκετς. Να μη τα ξαναλέμε: και φέτος η Δύση είναι κυρίαρχη στο ΝΒΑ.

Το μεγαλύτερο θέμα των Γουλβς είναι η υγεία. Σπάνια έχουν καταφέρει να βρεθούν όλοι μαζί από την εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019. Ο Ρόουζ έχει χάσει 7 από τα δέκα τελευταία παιχνίδια, ο Κόβινγκτον έχει οκτώ απουσίες και κανείς δεν ξέρει πόσες ακόμα θα πάρει, ο Τάιους Τζόουνς χτύπησε στον αστράγαλο και γενικά υπάρχει ένα ζήτημα. Που λύνεται όταν είναι καλά τα παιδιά, χάρη στο ταλέντο που 'χουν.

Σου είπα για τον Ρόουζ. Να σου πω και ότι ο Τάουνς είχε 28 από τους 30 πόντους του, στο πρώτο μισό. Μετά οι Σανς έστειλαν και δεύτερο παίκτη πάνω του. Και τότε άνοιξε ο δρόμος για τον Ρόουζ.

Οι Σανς έχασαν και τα τέσσερα εκτός έδρας ματς που 'χαν στο πρόγραμμα, με το ρεκόρ τους να είναι πια το 4-20 μακριά από το σπίτι τους.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK