Ο Ντόνοβαν Μίτσελ πήρε 35 σουτ και δεν έδωσε ούτε μία ασίστ

Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα και ένας αθλητής μόνος του δε μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι. Από αυτό το μάθημα μάλλον απουσίαζε ο Ντόνοβαν Μίτσελ, ο οποίος πήρε 35 σουτ, στην ήττα των Τζαζ από τους Σίξερς, αλλά η στατιστική του δεν είχε ούτε μία ασίστ!

Utah Jazz's Donovan Mitchell, right, makes his move on Philadelphia 76ers' Wilson Chandler, left, during the second half of an NBA basketball game, Friday, Nov. 16, 2018, in Philadelphia. (AP Photo/Chris Szagola)
Utah Jazz's Donovan Mitchell, right, makes his move on Philadelphia 76ers' Wilson Chandler, left, during the second half of an NBA basketball game, Friday, Nov. 16, 2018, in Philadelphia. (AP Photo/Chris Szagola) AP

"Μηδέν ασίστ. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει". Οι δηλώσεις δεν ανήκουν στον Σνάιντερ, τον προπονητή των Τζαζ, αλλά στον άνθρωπο που πήρε τις 35 προσπάθειες στην αναμέτρηση με τους Σίξερς χωρίς να δώσει ούτε μία ασίστ! Ο Ντόνοβαν Μίτσελ κατάλαβε το λάθος του μετά την αναμέτρηση, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει των κατηγοριών.

Με 12/24 δίποντα, 1/11 τρίποντα και 4/7 στις βολές θα έπρεπε να καταλάβει πως καταστρέφει την ομάδα του πριν οδηγηθεί ηττημένος στ' αποδυτήρια και γράψει το όνομά του στα βιβλία ιστορία του NBA.

Για να κατανοήσουμε το... μεγαλείο της εμφάνισης του Μίτσελ, αξίζει μόνο να αναφέρουμε πως την προηγούμενη φορά που ένας παίκτης πήρε τόσες πολλές προσπάθειες χωρίς να δώσει ασίστ και είχε λιγότερους από 31 πόντους, ήταν ο Έλβιν Χέιζ στο μακρινό 1969. Υπάρχει βέβαια και το φαινόμενο Καρμέλο Άντονι, ο οποίος πριν από 4 χρόνια είχε επίσης 35 σουτ και καμία ασίστ με μία σημαντική διαφορά. Ο Μέλο έγραψε 62 πόντους εκείνο το βράδυ με 23/35 σουτ!

Ο Μίτσελ δίνει κατά μ.ο. 4.3 ασίστ ανά αγώνα, με την μπάλα να είναι στα χέρια του στο 28.9% των plays της παρέας του, ενόσω αυτός είναι στο παρκέ. Είναι εμφανές πως αρέσκεται να εκτελεί από το να δημιουργεί, αλλά το "μηδέν" παραμένει εντυπωσιακό, από όποια πλευρά και αν το δει κανείς.

Οι Τζαζ δεν είναι η καλύτερη ομάδα στο ομαδικό παιχνίδι (Ουόριορς με 29,2 ασίστ), αλλά ούτε η χειρότερη (Νικς με 18,8 ασίστ) καθώς φέτος έχουν μέσο όρο 23,2 ασίστ ανά αγώνα, με την διαφορά πως ο Μίτσελ κατάστρεψε το παιχνίδι τους απέναντι στους Σίξερς καθώς έδωσα μόλις 15 στη χθεσινή βραδιά.

Ο Μίτσελ πάντως φαίνεται να έχει καταλάβει το λάθος του και θα δούμε στη συνέχεια αν αυτή η κατανόηση μεταφερθεί εντός του παρκέ: " Πήρα 35 σουτ. Αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Δεν είμαι εγώ αυτός, δεν παίζω έτσι. Το ξέρω ότι πρέπει να είμαι επιθετικός, αλλά πρέπει να γίνω πιο έξυπνος.

Περιμένω από τον εαυτό μου να είναι τέλειος. Δεν μπορώ να έχω παιχνίδια σαν αυτό κατά την άποψή μου. Οι συμπαίκτες μου πάντα θα είναι εκεί για εμένα, όπως και ο προπονητής μου. Αυτό μου δίνει κίνητρο. Θα βγω από αυτή την θέση σουτάροντας σταδιακά καλύτερα και μένοντας συγκεντρωμένος” , δήλωσε ο ίδιος εμφανώς απογοητευμένος.

photo: (AP Photo/Chris Szagola)

News 24/7

24MEDIA NETWORK