Ο Στιβ Κερ κάποτε τα έβαλε με τον Τζόρνταν, δεν θα φοβηθεί τον Ντρέιμοντ Γκριν

Πώς ένα σκληρό σχόλιο του Κερ προς τον Ντρέιμοντ Γκριν μας θυμίζει ξανά ότι ο Στιβ Κερ δεν χαρίζεται σε κανέναν και ξέρει να κερδίζει το σεβασμό από τον κάθε παίκτη. Ακόμα κι αν αυτός λέγεται Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Στιβ Κερ κάποτε τα έβαλε με τον Τζόρνταν, δεν θα φοβηθεί τον Ντρέιμοντ Γκριν
AP/DAVID ZALUBOWSKI

Η ήττα των Γουόριορς από τους Σανς ήταν απόλυτα λογικό να συνοδευτεί από εκτεταμένη γκρίνια. Το τελικό αποτέλεσμα έγραψε: 115-111, ο Κέβιν Ντουράντ αποχώρησε με τραυματισμό και ο Κλέι Τόμσον με γκρίνια για τους 'όχι και τόσο θερμούς' οπαδούς της ομάδας. Ο Ντρέιμοντ Γκριν ολοκλήρωσε ένα ακόμα παιχνίδι όπου η παρουσία του ήταν μια μόνιμη εστία νευρικότητας και ξεσπασμάτων προς του διαιτητές, με τις μνήμες από τον καυγά του με τον Ντουράντ να μην έχουν σβήσει ακόμα.

Ο κόουτς Στιβ Κερ, ως ένας άνθρωπος που δεν έπαψε να ζει το παιχνίδι έντονα, όπως στις μέρες του ως μέλος της θρυλικής ομάδας των Bulls στα '90s, είπε προς τον βοηθό του Μάικ Μπράουν: "I'm so fucking tired of Draymond's shit". H ατάκα είχε καταγραφεί σε video, ενώ λίγο αργότερα -χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Γκριν- έχει δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι η ομάδα έχει σοβαρό πρόβλημα με την επιθετική της συμπεριφορά προς τους διαιτητές.

Οι Γουόριορς είναι ξεκάθαρα μια 'ωραία ατμόσφαιρα', ένα αναδυόμενο Βατερλό που όλοι διεκδικούν το ρόλο του Ναπολέοντα.

O Στιβ Κερ επιχείρησε να κάνει μια ρελάνς στο πανηγύρι που είχε στηθεί στο Τwitter, λέγοντας: "Όχι, όλοι όσοι πιστεύουν ότι είπα κάτι τέτοιο, κάνουν λάθος. Αυτό που είπα ήταν ότι θα ήθελα να διαφωνήσω με την προσέγγιση του Ντρέιμοντ στον αποψινό αγώνα. Αυτές ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησα, δεν καταλαβαίνω πώς βγάλατε τέτοια συμπεράσματα", ενώ στην ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν μίλησε με τον Γκριν στα αποδυτήρια, η απάντηση του ήταν "αυτά είναι εσωτερικά θέματα της ομάδας".

Μια τέτοια κρίση ίσως να γονάτιζε μια οποιαδήποτε ομάδα και να ροκάνιζε την καρέκλα ενός άλλου προπονητή. Ο Στιβ Κερ όχι μόνο δεν φοβάται να πει αυτό που έχει μέσα στο κεφάλι του, αλλά είναι εκεί για να διαχειρίζεται κάθε κρίση. Η κωμική του προσέγγιση σε αυτό το επικοινωνιακό επεισόδιο, θυμίζει παρόμοια δήλωση του λίγους μήνες πριν, όταν ο Γκριν έχοντας πιαστεί στα χέρια με τον Ντουράντ τιμωρούνταν με αποκλεισμό ενός αγώνα από το NBA Τότε ο Κερ είχε πει: "Όταν παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο, όταν είσαι ανταγωνιστικός, συμβαίνουν πολλά πράγματα. Σε κάθε ομάδα που έχω υπάρξει μέλος της, έχουν συμβεί ζόρικες καταστάσεις. Και παρεμπιπτόντως, Ι kicked MJ's ass".

Σύντομο flashback στο φθινόπωρο του 1995, όταν ο Μάικλ Τζόρνταν είχε επιστρέψει στους Μπουλς ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα στο μπέιζμπολ που ακόμα και ο ίδιος θα ήθελε να ξεχάσει. Σε προπονητικό διπλό της ομάδας του Φιλ Τζάκσον, ο Στιβ Κερ καλείται να τον μαρκάρει. Σε κάθε τους επαφή ο Τζόρνταν τον στολίζει με μπόλικα 'γαλλικά'. Ο Κερ απαντάει με ακόμα χειρότερα μπινελίκια. Στο τέλος, ο αγώνας καταλήξει σε εμφύλιο, με τον Μάικλ να χαρίζει στον Κερ ένα κατάμαυρο αριστερό μάτι. Η ειρήνη θα επέλθει λίγες ώρες μετά, όμως ο Κερ έχει κερδίσει τον σεβασμό του Τζόρνταν.

Είναι αυτός ο κοντός που δεν φοβάται Κανέναν.

"Δεν του φαίνεται, αλλά ο Στιβ είναι ένας πολύ επιθετικός, εριστικός τύπος", είχε πει κάποτε ο Τζορτζ Μάμφορντ, ψυχολόγος των Μπουλς του Φιλ Τζάκσον και ο Γκριν το έχει αναγνωρίσει αυτό. "Περιμένει από εμάς το τέλειο. Και ποτέ δεν φτάνουμε εκεί", είχε δηλώσει μερικούς μήνες πριν.

Αυτό που φαινομενικά ήταν ένα ολέθριο επικοινωνιακό επεισόδιο, φαίνεται πως θα εξελιχθεί σε ένα καλό τρικ για να βάλει τον Ντρέιμοντ Γκριν στην πρίζα. Ο παίκτης των Γουόριορς παίρνει ξεκάθαρα ένα ωμό μήνυμα από τον προπονητή του, ο οποίος στη συνέχεια τον καλύπτει στους δημοσιογράφους διαψεύδοντας κάποια μεταξύ τους σύγκρουση. Είναι σαφές ότι ο Κερ θα επαναφέρει την ενότητα στους Γουόριορς.

Θα το πετύχει, ακόμα κι αν χρειαστεί να παίξει μπουνιές.

(κεντρική φωτογραφία: AP/David Zalubowski)

News 24/7

24MEDIA NETWORK