Ο Χάρισον Μπαρνς ανταλλάχθηκε ενώ έπαιζε

Tο "Ενώ εσύ κοιμόσουν" έκανε τεράστια επιτυχία το 1995, 'βγάζοντας' 182 εκατ. δολ. παγκοσμίως. Το "Ενώ εσύ έπαιζες" συνεχίζει να είναι το blockbuster του ΝΒΑ, με τους παίκτες να ανταλλάσσονται ενώ παίζουν. Αυτό συνέβη στον Χάρισον Μπαρνς, με τον Ντουράντ να ενημερώνει πως "i'm done".

Ο Χάρισον Μπαρνς ανταλλάχθηκε ενώ έπαιζε

Κλασικά, θα αρχίσουμε από τα γνωστά. Δηλαδή, από τη νέα τεράστια εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο 148-129 των Μπακς επί των Ουίζαρντς -που εμφανίστηκαν με εννέα ενεργούς παίκτες στο Fiserv Forum.

Η σούμα του Μιλγουόκι ήταν σίζον χάι παραγωγικότητας, με τους 50 πόντους στην πρώτη περίοδο (7/9 τρίποντα και 13/18 δίποντα) να είναι οι περισσότεροι που 'χουν βάλει 'Ελάφια' σε δωδεκάλεπτο, από τις 12/11 του 1991. Μαζί με τους Ουόριορς είναι οι μόνοι που 'χουν φτάσει στην πενηντάρα, σε μια περίοδο τις πέντε τελευταίες σεζόν.

Ο Greek Freak έδωσε 43 πόντους -δεύτερη καλύτερη επίδοση ως NBAer-, με 17/21 σουτ, που είχαν και 3/3 τρίποντα.

Οι Ρόκετς νίκησαν τους Κινγκς 127-101, με τον -ξέρεις ποιον, μην επαναλαμβάνομαι- να φτάνει τους 36 πόντους, που εμπεριείχαν και 8 τρίποντα. Τα τέσσερα τα έδωσε στο 19-3 με το οποίο έκλεισαν οι “Ρουκέτες” τη δεύτερη περίοδο (76-45 ημίχρονο). Ήταν η τέταρτη νίκη του Χιούστον, στα πέντε τελευταία παιχνίδια και η τρίτη σερί. Το Σακραμέντο κράτησε μακριά από τη γραμμή των βολών τον Χάρντεν (δεν άντεξα), που δεν ίδρωσε. Τουναντίον βρήκε άλλους τρόπους να σκοράρει. Βασικά, σκόραρε όπως ήθελε. Ενώ λοιπόν, είχε μόλις δυο βολές (που είναι σίζον λόου) είχε και 13/26 σουτ.

Για να δώσω πάσα στο επόμενο θέμα, να σου πω ότι οι Ρόκετς με τους Κινγκς και τους Καβς δούλευαν -εν ώρα αγώνα- επί ανταλλαγής που θα στείλει τον Σούμπερτ από το Σακραμέντο στο Χιούστον, τους Νάιτ και Μακρίς Κρις από το Χιούστον στο Κλίβελαντ και και τον Μπερκς από το Κλίβελαντ στο Σακραμέντο!

Ενώ εσύ κοιμόσουν -και αυτοί έπαιζαν

Το “it's business” των αφεντικών των οργανισμών και του πώς αντιμετωπίζουν τους παίκτες που 'χουν συμβόλαια μαζί τους (τα ραπανάκια στο μυαλό τους πρέπει να είναι πιο σημαντικά, αφού ανοίγουν την όρεξη) αποδείχθηκε και με μια ακόμη ενέργεια. Οι Κινγκς πήραν τον Χάρισον Μπαρνς από τους Μαβς, για τους Τζάστιν Τζάκσον και Ζακ Ράντολφ ΕΝΩ ο Μπαρνς αγωνιζόταν για αυτούς, εναντίον των Χόρνετς (99-93, με τον Nτόντσιτς να κάνει νέο τριπλ νταμπλ με 19 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ). Ουδόλως συμπτωματικά, έμεινε εκτός στην τέταρτη περίοδο. Μετά έμαθε ότι θα χρειαστεί να μετακομίσει και έγραψε αυτό.

Το “i' done” του Ντουράντ

Σε ενημερώσαμε από χθες πως η επανάσταση των NBAers είναι σε εξέλιξη και η εκδήλωση της είναι πολυεπίπεδη. Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν αυτός που έβαλε ένα λιθαράκι ακόμα.

Οι Ουόριορς έφτασαν στο 141-102 επί των Σπερς. Ήταν η πρώτη νίκη τους επί του Σαν Αντόνιο, στις τρεις τελευταίες συναντήσεις και η κυριαρχία τους ήταν απόλυτη. Ο Κέβιν Ντουράντ τελείωσε με 23 πόντους, 9 ασίστ και 8 ριμπάουντ πριν εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου, έπειτα από εβδομάδες που αρνείτο να μπει σε αυτήν τη διαδικασία -κάτι που στο ΝΒΑ στοιχίζει, αφού όποιος δεν εκπληρώνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, όπως το να θέτει εαυτόν στις υπηρεσίες των media, πληρώνει πρόστιμα. Κάθισε στην καρέκλα του και κλήθηκε να απαντήσει στις φήμες που τον θέλουν να πηγαίνει στους Νικς, στην free agency.

Υπάρχει ένας τύπος που περιφέρεται εδώ, ο Ίθαν Στράους (ρεπόρτερ του ESPN και επιλογή του Βοϊνιαρόφσκι) και λέει την άποψη του, σαν να προέρχεται από εμένα. Δεν μιλάει με κανέναν, έρχεται, υπάρχει ανάμεσα μας και μετά γράφει. Και όλοι με πρήζετε γιατί δεν θέλω να μιλήσω για αυτά που γράφει.

"Εγώ προσπαθώ να παίξω μπάσκετ και εσείς έρχεστε κάθε μέρα και με ρωτάτε για τη free agency. Ρωτάτε τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου, τους φανς. Ας παίξουμε μπάσκετ. Και τώρα, αν δεν θέλω να σας μιλήσω έχω πρόβλημα. Ωριμάστε! Έρχομαι στη δουλειά κάθε μέρα και δεν προκαλώ προβλήματα, είμαι σωστός και προσπαθώ να παίζω σωστά. Να είναι ο καλύτερος παίκτης, σε κάθε κατοχή. Ποιο είναι το πρόβλημα; Τι κάνω σε εσάς;”.

Του είπαν πως δεν μιλάει στα media. “ So; Ποιοι είστε; Γιατί είμαι υποχρεωμένος να σας μιλήσω. Όχι πείτε μου: θα με βοηθήσει να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου; Όχι. Οπότε δεν θέλω να μιλάω”. Και έξοδος.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK