Πώς ο Γιουσούφ Νούρκιτς έχασε 16 κιλά μέσα σε ένα καλοκαίρι

Το πρώτο βήμα του 'Bosnian Beast' Γιούσεφ Νούρκιτς στο δρόμο για την καθιέρωση στη βασική πεντάδα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς ήταν μια δίαιτα, με ένα ξεχωριστό τρικ. Αυτή είναι η νέα καθημερινότητά του.

Πώς ο Γιουσούφ Νούρκιτς έχασε 16 κιλά μέσα σε ένα καλοκαίρι
ΑP/STEVEN DYKES

Πριν από 2 καλοκαίρια, ο σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς προετοιμαζόταν για την πρώτη του σεζόν ως βασικός σέντερ. Μερικούς μήνες αργότερα, τα αποτελέσματα μαρτυρούσαν εκτόξευση, τόσο για τον ίδιο τον Βόσνιο σέντερ που σημείωσε διαδοχικά ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ριμπάουντ, όσο και για την ομάδα, που τερμάτισε τρίτη στην πάντα ανταγωνιστική Δυτική Περιφέρεια. Τον Ιούλιο του 2018, ο Γιουσούφ Νούρκιτς ανταμείφθηκε για την εξαιρετική σεζόν του, με μια τετραετή επέκταση συμβολαίου.

Μέσα σε μια σεζόν, κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA με περισσότερους από 20 πόντους και ριμπάουντ, αλλά και περισσότερες από πέντε ασίστ και μπλοκ, μέσα σε ένα παιχνίδι. Ο ίδιος, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό GQ, εξήγησε πώς η προετοιμασία που έκανε το 2017, με μποξ, αερόβια άσκηση και μια φαινομενικά απλή δίαιτα έγινε το προοίμιο μιας σεζόν σαν παραμύθι:

Πώς ο Γιουσούφ Νούρκιτς έχασε 16 κιλά μέσα σε ένα καλοκαίρι
CRAIG MITCHELLDYER

"Το σημαντικότερο για μένα ήταν το να περιορίσω τη ζάχαρη. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το τηρήσω, γιατί λατρεύω τα γλυκά. Αλλά όταν θέλεις να κάνεις κάτι σημαντικό για τον εαυτό σου, πρέπει να βγεις έξω από τη ζώνη ασφάλειας σου. Αυτό ήταν σημαντικό για μένα. “Δεν έχω κόψει όμως τον καφέ! Πίνω κάθε μέρα! Όταν έχουμε προπόνηση θα προτιμήσω καφέ χωρίς ζάχαρη, ακόμα και αργά το απόγευμα".

Πώς ο Γιουσούφ Νούρκιτς έχασε 16 κιλά μέσα σε ένα καλοκαίρι
Matt York COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Εντός γηπέδων, ο Γιουσούφ Νούρκιτς κάνει πάρα πολλές και σημαντικές δουλειές για να δικαιώσει τον τίτλο του ως 'Τέρας' της αμυντικής διάταξης των Μπλέιζερς. Εκτός γηπέδων, ο Βόσνιος σέντερ κάνει ό,τι μπορεί για να προσαρμοστεί στο νέο του fit lifestyle, διατηρώντας ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής, τιμώντας παράλληλα την αγαπημένη του μους σοκολάτας και άλλες μικρές αδυναμίες.

"Στο Λος Άντζελες υπάρχει εκεί ένα εστιατόριο, το Il Piccolino, που έχει την καλύτερη μους σοκολάτας στον κόσμο. Κάθε φορά που πηγαίνω ταξίδι με την ομάδα, δεν χάνω την ευκαιρία να δοκιμάσω".

Αυτό δεν μοιάζει με μια δίαιτα κατηγορίας Κρίστιαν Μπέιλ, από εκείνες δηλαδή που η απόσταση από το junk food στην ασκητική ζωή είναι μερικά βραβεία δρόμος. Ο ίδιος ο Γιουσούφ όμως επιμένει: Το κόψιμο της ζάχαρης είναι το πρώτο βήμα για μια πιο fit ζωή:

“Όταν ήμουν υπέρβαρος, ήταν πολύ δύσκολο να βρω ρούχα στο μέγεθος μου. Αλλά τώρα που έχω αδυνατίσει και έχω διατηρήσω το βάρος μου για περισσότερο από ένα χρόνο, είναι διαφορετικά. Φοράω ρούχα που με κάνουν να νιώθω άνετα. Κάποιες φορές μέσα στη σεζόν θα πάρω κιλά, αλλά συνήθως μετά από ένα καλό παιχνίδι θα αφήσω τον εαυτό μου να κάνει μια ‘κλεψιά’ στην δίαιτα. Συνήθως το πρωί μετά το γυμναστήριο, θα φάω αυγά μαζί με μανιτάρια, ντομάτες ή γαρίδες. Μετά από την προπόνηση στα σουτ, συνήθως το γεύμα μου θα περιέχει ρύζι, κοτόπουλο και γαρίδες. Μετά από κάθε παιχνίδι προτιμώ σαλάτα, ρύζι, κοτόπουλο ή ψάρι. Τις ημέρες των αγώνων προσπαθώ να τρώω ελαφρά".

Πώς ο Γιουσούφ Νούρκιτς έχασε 16 κιλά μέσα σε ένα καλοκαίρι
COPYRIGHT 2018 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Photo Credits: AP Photos/Matt York, Craig Mitchelldyer, Jeff Chiu, Steven Dykes

News 24/7

24MEDIA NETWORK