Στο Σαν Αντόνιο έγινε το παιχνίδι της χρονιάς

Εναντίον της Οκλαχόμα Σίτι, του monstrous Ουέστμπρουκ, οι Σπερς έκαναν ρεκόρ παραγωγής πόντων, χωρίς να χάσουν τον αριθμό των τριπόντων. Ο ΛαΜάρκους Άλντριτζ έγινε το πρώτο μέλος της φετινής λίστας των '50αρηδων', χωρίς σουτ από τα 7.25.

Στο Σαν Αντόνιο έγινε το παιχνίδι της χρονιάς

Τέσσερα ήταν τα παιχνίδια που υπήρχαν τα ξημερώματα στο πρόγραμμα του ΝΒΑ. Ένα ήταν αυτό που διεκδικεί τον τίτλο του "αγώνα της χρονιάς". Και προφανώς αυτοί που έδωσαν το χαρακτηρισμό γνωρίζουν ότι είμαστε ακόμα στις αρχές του Γενάρη. Αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο για τη συνάντηση που άλλαξε τα ρεκόρ σε ουκ ολίγες κατηγορίες.

Οι Σπερς υποδέχθηκαν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο ΑΤ&Τ, το οποίο λίαν συντόμως θα αφοσιωθεί στο ετήσιο San Antonio Stock Show & Rodeo. Πληροφορία που θα μπορούσε να είναι η άχρηστη της ημέρας, αν αυτή η έκθεση δεν ήταν ο λόγος που άλλαξε άρδην το ρεκόρ των “Σπιρουνιών”, χάριν των μαζεμένων εντός έδρας ματς που δίνουν, πριν βγουν στη γύρα - ελέω του ροντέο. Τίποτα όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που έγινε το ξημέρωμα.

Το παιχνίδι που λες, με την Οκλαχόμα Σίτι, κρίθηκε στη δεύτερη παράταση. Τα “Σπιρούνια” νίκησαν 154-147. Και τώρα αρχίζουν τα ωραία. Πριν διαβάσεις, δες λίγο τον ΛαΜάρκους Άλντριτζ -την αποτελεσματικότητα του υπό τις όποιες συνθήκες.

> Το Σαν Αντόνιο είναι η ομάδα που επιχειρεί τα λιγότερα τρίποντα στη φετινή σεζόν του ΝΒΑ (24.2), κατά την οποία ο αριθμός των προσπαθειών από τα 7.25 έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Οι -ηγέτες της λίστας- Ρόκετς, ας πούμε, δοκιμάζουν 43 ανά αγώνα και είναι μόλις 8 οι ομάδες που δεν ξεπερνούν τα 30 κάθε βράδυ.

Αυτή τη φορά, οι starters των Σπερς είχαν 16/19 τρίποντα. Μέτρησαν 10/10 στο πρώτο ημίχρονο και έφτασαν έως το 14/14, πριν αστοχήσει ο Ντέρικ Ουάιτ στην τρίτη περίοδο.

> Σύμφωνα με το Elias Sports Bureau -εταιρεία με ιστορικές και τρέχουσες στατιστικές πληροφορίες όλων των σπορ- είναι η πρώτη φορά που ομάδα ευστοχεί στα 14 πρώτα τρίποντα αγώνα, την τελευταία 20ετία. Το 84.2% που είχε για ποσοστό το Σαν Αντόνιο είναι το μεγαλύτερο ομάδας που 'χει δοκιμάσει τουλάχιστον 15 τρίποντα. Άφησε πίσω τους Μπουλς των 14/17 (82.4%) του 2005. Τρεις παίκτες ήταν απόλυτοι: ο Φορμπς τελείωσε με 3/3, ο Μπερτάνς με 4/4 και ο Μπελινέλι με 5/5.

> Ο ΛαΜάρκους Άλντριτζ είναι ο τύπος που φημίζεται για την ικανότητα του στα σουτ που μετρούν για δυο πόντους . Δες λίγο τον ανανεωμένο χάρτη με το πώς σκοράρει από την αρχή της σεζόν.

Στο Σαν Αντόνιο έγινε το παιχνίδι της χρονιάς

Εναντίον των Θάντερ σταμάτησε στους 56 πόντους. Περιέλαβαν 20/33 σουτ (όλα για 2) και 16/16 βολές), σε 48' συμμετοχής. Άρπαξε 9 ριμπάουντ, έκανε 4 τάπες και υπέπεσε σε 5 λάθη. Αυτό είναι το νέο ρεκόρ καριέρας του τύπου αυτού, που μέχρι το ξημέρωμα είχε για καλύτερη επίδοση τους 45 πόντους που 'χε σκοράρει τον περασμένο Μάρτιο.

Τοποθετήθηκε στο Νο3 της ιστορικής λίστας των Σπερς, με τους 71 πόντους του Ντέιβιντ Ρόμπινσον (το 1994) να παραμένουν στην κορυφή και τους 63 του Τζορτζ Γκέρβιν, το 1978 να είναι στο Νο2. Πέταξε από το Νο3 τον Τόνι Πάρκερ, ο οποίος είχε φτάσει τους 55 πόντους, το Νοέμβρη του 2008 σε ματς με τους Γουλβς.

> Ο Άλντριτζ έγινε το 9ο μέλος του κλαμπ των παικτών που 'χουν σκοράρει τουλάχιστον 50 πόντους φέτος. Κάνει πια παρέα σε τύπους από τα χέρια των οποίων κρίνεται ένα σεβαστό ποσοστό των επιθέσεων των ομάδων τους και στο ρεπερτόριο τους έχουν και το τρίποντο. Κάτι που δεν ισχύει για τον ηγέτη των Σπερς. Ιδού η λίστα με το usage%, για να καταλάβεις την πραγματική σημασία του επιτεύγματος.

Παίκτης

Usage%

Τζέιμς Χάρντεν

30.6%

ΛεΜπρον Τζέιμς

30.6%

Κέβιν Ντουράντ

30.5%

Κεμπά Ουόκερ

29.8%

Στέφεν Κάρι

29.3%

Μπλέικ Γκρίφιν

28.8%

ΛαΜάρκους Άλντριτζ

27%

Κλέι Τόμπσον

26.1%

Ντέρικ Ρόουζ

25.1%

> Οι 301 πόντοι που 'χαν μετρήσει μαζί οι ομάδες, με το τέλος της πρώτης παράτασης ήταν οι περισσότεροι που 'χουν μπει φέτος, σε ένα ματς. Και μιλάμε για τη χρονιά που ο ρυθμός και οι πόντοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Στο Σαν Αντόνιο έγινε το παιχνίδι της χρονιάς

H τελευταία φορά που ομάδες έφτασαν τους 300 πόντους σε αγώνα της λίγκας ήταν στις 7/12 του 2006, όταν οι Σανς νίκησαν 161-157 τους Νετς, πάλι στη δεύτερη παράταση.

> Οι 154 πόντοι που έβαλε το Σαν Αντόνιο είναι οι περισσότεροι που 'χουν μετρήσει ποτέ, επί Πόποβιτς. Το ρεκόρ οργανισμού παραμένουν οι 161 επί των Νάγκετς, το -όχι και τόσο πρόσφατο-

Ο “Ποπ” έφτασε τις 1222 νίκες, ως χεντ κόουτς και έγινε ο τρίτος πολυνίκης προπονητής του ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω τον Τζέρι Σλόαν. Από πάνω του έχει τους Ντον Νέλσον (1335) και Λένι Ουίλκενς (1332).

> Οι 147 των Θάντερ είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της ιστορίας. Προηγούνται οι 148 επί των Καβς, στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τους Καβς -του ΛεΜπρον-, τον περασμένο Γενάρη.

> Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έκανε -το δίχως άλλο- ό,τι μπορούσε. Έφτασε τους 24 πόντους, τα 13 ριμπάουντ και το ρεκόρ καριέρας των 24 ασίστ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε τέτοια νούμερα, στο ίδιο παιχνίδι.

Ήταν η δεύτερη φορά, στην καριέρα του, που είχε τουλάχιστον 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 20 ασίστ. Οι Μάτζικ Τζόνσον και Όσκαρ Ρόμπερτσον έζησαν τρία τέτοια βράδια, στην καριέρα τους.

Με δική του πάσα πήγε το ματς στην πρώτη παράταση

> Οι 24 ασίστ είναι οι περισσότερες που 'χει δώσει ΝΒΑer, μετά τις 25 του Ρατζόν Ρόντο. Τις είχε περάσει ως Πέλικαν, στις 27/12 του 2017. Είναι βέβαια, οι περισσότερες που 'χει περάσει ποτέ Θάντερ. Αν το δούμε πιο ιστορικά, πριν τη μετακόμιση στην Οκλαχόμα Σίτι, είχε δώσει 25 ο Νέιτ ΜακΜίλαν (ναι ο κόουτς των Πέισερς), το 1987.

> O 24χρονος φόργουορντ των Θάντερ, Τζέραμι Γκραντ έζησε επίσης, ιστορική βραδιά. Οι 25 πόντοι που έβαλε είναι ρεκόρ καριέρας, ενώ κατέβασε και 12 ριμπάουντ.

> Στα 'πρέπει να γνωρίζεις' ανήκει και η εμφάνιση του 24χρονου πόιντ γκαρντ των Σπερς, Ντέρικ Ουάιτ. Σταμάτησε στους 23. O παίκτης που είδε τις ευθύνες του να αυξάνονται μετά την έξοδο του Πάρκερ και τον τραυματισμό του Μάρεϊ, είχε και 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ, συν το κλέψιμο που διασφάλισε τη νίκη, αλλά και μια τάπα από αυτές που κόβουν την ανάσα.

Οι δυο τους θα τα ξαναπούν τα ξημερώματα της προσεχούς Κυριακής!

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK