Ο ΠΑΟΚ ανάσανε και τώρα πρέπει να... φωνάξει!

Η γκίνια των εκτός έδρας ματς που κάποτε θα γύριζε υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Πέλκας που έγινε... Κλάους την ώρα του πανηγυρισμών για το πρώτο γκολ στην Ξάνθη και ο μάγκας Λημνιός που... το λέει η καρδούλα του. Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τη νίκη-ανάσα που πήρε ο "Δικέφαλος του Βορρά" και ο Λουτσέσκου λίγο πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ ανάσανε. Ναι, σε αυτό το σημείο ειχε φτάσει. Να ψάχνει το πρώτο του "διπλό" ως δόση ηρεμίας μετά απο μια... άκρως τρελή κι ασπρόμαυρη εβδομάδα. Με μια ενδεκάδα ελαφρώς Ελληνοποιημένη, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να ξέρει πως η νίκη στην Ξάνθη θα σημαίνει πολλά υπό προϋποθέσεις.

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΖΕ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ όλο έλεγε για τις στιγμές που έχουν κρίνει τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας του και ήταν όλες εναντίον της ομάδας του. Και τις μετρούσε μία μία και μουρμούριζε... Αυτή τη φορά, όλα ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ. Μαζεμένα. Οι "ασπρόμαυροι" βρήκαν δυο γκολ απο στημένες φάσεις και ένα γκολ στην ουσιαστικά πρώτη τελική της ομάδας στην εστία. Ο τρόπος με τον οποίο σκόραρε στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός με τον οποίο δέχθηκε τα γκολ σε "Καραισκάκης", "ΟΑΚΑ" και το πρώτο στη Νέα Σμύρνη. Έτσι ειναι αυτά. Κάποτε θα γύριζε.

ΤΟΤΕ ΚΛΑΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΝΤΟΡ, ΤΩΡΑ ΠΕΛΚΑΣ ΣΕ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Η αναμέτρηση στα Πηγάδια θύμισε σε ενα σημείο την αναμέτρηση που ειχε δώσει ο ΠΑΟΚ, εκτός έδρας, με αντίπαλο την Καλλονή, την σεζον 2015-16, για το πρωτάθλημα. Τότε, ο Ιγκόρ Τουντορ ήταν στα σχοινιά, ειχε παραθέσει γεύμα στους ποδοσφαιριστές, ενώ νωρίτερα ειχε κάνει ομιλία. Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει πετυχαίνοντας δυο γρήγορα γκολ. Στο πρώτο, ο Αθανασιάδης ειχε τρέξει πάνω στον Τούντορ, καλώντας τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Τώρα, στα Πηγαδια, ο Πέλκας πήρε το ρόλο του Κλάους, φωνάζοντας τους συμπαίκτες του στον πάγκο, μετά το αυτογκόλ με το οποίο ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ. Αυτή ήταν η πρώτη φορα φετος, που παίκτες και προπονητής πανηγύρισαν μαζί ενα γκολ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΛΗΜΙΟΣ, ΤΑ ΑΞΙΖΕΙ

Τον περασμένο Μάιο, έγινε μεγάλος ντόρος για τα χρήματα που εδωσε ο ΠΑΟΚ στον Ατρόμητο για να αποκτήσει τον Δημήτρη Λημνιό. Ο Στανόγεβιτς δεν τον "έβλεπε" και του ειχε ετοιμάζει βαλίτσες για Περιστέρι. Ο Λουτσεσκου αρχίζει να ποντάρει στην μεγάλη του όρεξη να παίξει. Και τον έριξε σε ματς που καίει. Και ο Λημνιος αξίζει πολλά. Και μαγκιά του που το λέει η καρδούλα του. Δε μασάει. Έπαιρνε μπαλα... και βουρ. Το'χει και πάει στο ένας εναντίον ενός με θράσος.

ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Και τώρα, Παναθηναϊκός. Ο Λουτσεσκου, λογικά, δε θα αλλάξει το δόγμα της περασμένης εβδομάδας. Όποιος μπορεί, όποιος έχει όρεξη, διάθεση, το πιστεύει, και ειναι υγιής, θα παίξει. Ο Καντουρί βγήκε οφ, ο Βιεϊρίνια ίσως προλάβει. Αν στη Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ ανάσανε, τώρα πρέπει να φωνάξει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK