Ένα ριμπάουντ, βρε παιδιά, ένα...

Ο Παναθηναϊκός έχασε κάτι περισσότερο το διπλό και το γόητρο στην Τουρκία. Την ευκαιρία να σκαρφαλώσει ψηλότερα στην κατάταξης, αφήνοντας (πολύ) πίσω τη Φενέρμπαχτσε (δυο νίκες και την ισοβαθμία). Ο Γιάννης Ψαράκης εξηγεί πώς οι πράσινοι θα έφταναν στην επιτυχία, αρκεί να υπήρχε φαντασία κι ένας να μαζέψει τα ριμπάουντ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE BASKETBALL  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
singleton EUROKINISSI

Κι όμως. Έχοντας κρατήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε στο ίδιο της το σπίτι κάτω από τους 70 και με τη διαιτησία ως συνήθως (σε ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες) στο πλευρό της, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να "σπάσει" την αρνητική παράδοση, να φύγει νικητής από την Πόλη και όχι να χάσει για 7η σερί φορά.

Για να κλείσουμε το κεφάλαιο διαιτησία από την αρχή, τα λάθη της ήταν το γκολ-φάουλ που δεν μέτρησε από τον Καλάθη και το φάουλ του Βέσελι στον Παππά στον αιφνιδιασμό, φάσεις που ενδεχομένως άλλαζαν τη ροή του αγώνα. Παρόλα αυτά στο τελευταίο τετράλεπτο ήταν ακριβοδίκαιη.

Εκεί, στο κρίσιμο δηλαδή σημείο, οι "πράσινοι" πλήρωσαν την απουσία ενός παίκτη που θα έπαιρνε ένα… ρημαδο ριμπάουντ μετά τα άστοχα σουτ των γηπεδούχων. Η Φενέρμπαχτσε, που για 30 λεπτά είχε κρατηθεί μακριά από την ανανέωση των επιθέσεων της με μόλις δύο επιθετικά, πήρε 7 (επτά) μόνο στην τελευταία περίοδο και απ' αυτό και μόνο το στοιχείο έφτασε στη νίκη.

Οι "πράσινοι" κατάφεραν -στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς- να μην αφήσουν τη Φενέρμπαχτσε να βρει ρυθμό. Της μπλόκαραν τα σουτ μέσης απόστασης και την αισθάνθηκαν, αμυντικά, μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όσο δηλαδή έκανε παιχνίδι ο Τζέισον Τόμπσον, που έμεινε στο παρκέ 17 από τα 20 λεπτά, έχοντας 12 πόντους. Επιθετικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν μεν μονοδιάστατο και σε κάποια σημεία προβλέψιμο με 15 προσπάθειες για τρίποντο στα 15 πρώτα λεπτά (17 στο ημίχρονο), αλλά από τη στιγμή που τα… έβαζε (με εξαίρεση τον παρατεταμένα ντεφορμέ Ρίβερς που έφτασε πλέον στα 2/23 στα 4 τελευταία ματς) και ήταν κοντά ή μπροστά στο σκορ, πρόβλημα δεν υπήρχε.

Το ματς ήταν στα μέτρα της ομάδας του Πασκουάλ που κρατούσε την πεντάδα του συνεχώς φρέσκια και με μπόλικη ενέργεια στην άμυνα μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου. Εκεί, εγκλωβίστηκε, αφού δεν είχε δημιουργία και έκανε επιθέσεις των 20 δευτερολέπτων, με αποτέλεσμα για 6 αγωνιστικά λεπτά να μην πετύχει εντός πεδιάς καλάθι! Παράλληλα, η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα, αλλά και η έλλειψη ενός παίκτη (ο Γκιστ ήταν εμφανώς εκτός κλίματος) που θα παίξει πάνω από τη στεφάνη έκαναν τη διαφορά.

Ο Βέσελι πήρε 4 επιθετικά σε ένα τετράλεπτο (34’-37’) και αυτές οι 4 επιπλέον επιθέσεις "πλήγωσαν" ανεπανόρθωτα τον Παναθηναϊκό. Τα 4 έγιναν επτά με το κρίσιμο επιθετικό του Ντατόμε και το… πουλάκι πέταξε.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία για ένα μεγάλο διπλό που θα του άλλαζε το βαθμολογικό επίπεδο και συνάμα έχασε και τη διαφορά (είχε νικήσει με +2 στο ΟΑΚΑ), κάτι που σημαίνει ότι θα υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Και αυτό είναι που "πονάει" περισσότερο και από την ήττα αφού οι ισορροπίες είναι και λογικά θα παραμείνουν λεπτές μέχρι τέλους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK