Το Βελιγράδι είναι κοντά και για τους δύο

Ερθει, δεν έρθει το πλεονέκτημα έδρας για τον Παναθηναϊκό, και οι δύο ελληνικές ομάδες μπορούν να προκριθούν στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Χρόνος προετοιμασίας υπάρχει, το know how επίσης, οπότε γιατί όχι. Ο Γιάννης Ψαράκης καταγράφει τα πεπραγμένα των δύο αιωνίων και...αισιοδοξεί.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Α) ΠΑΣΚΟΥΑΛ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Α) ΠΑΣΚΟΥΑΛ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βίοι αντίθετοι μέχρι να –μη- συναντηθούν στα πλέι-οφ χθες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι μεν ερυθρόλευκοι μέσω… Ντόντσιτς «κλείδωσαν» την 3η θέση και πλέον ίσως βρεθούν σε θέση ακόμη και να επιλέξουν αντίπαλο την τελευταία αγωνιστική, σε συνάρτηση όμως με το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού μία μέρα νωρίτερα στο Μιλάνο. Οι δε πράσινοι, όσο η Ρεάλ έπαιζε με τη φωτιά στο Βελιγράδι, πετούσαν… φωτιές με τα καρφώματα και το υψηλής ποιότητας θέαμα στο ΟΑΚΑ, όταν όμως η «βασίλισσα» απέδρασε με νίκη, έπεσαν οι τόνοι, έπεσε και η απόδοση με αποτέλεσμα να αρκεστούν σε μία νίκη ρουτίνας επί της Βαλένθια.

Για τον Ολυμπιακό το ματς στη Μάλαγα έδειξε τα δύο διαφορετικά και με χαώδη διαφορά μεταξύ τους πρόσωπα. Αυτό της πλήρους αποσύνθεσης στη 2η περίοδο, θυμίζοντας τις άθλιες εμφανίσεις κόντρα σε Μπασκόνια και Χίμκι σε Βιτόρια και Μόσχα αντίστοιχα και αυτό της ολοκληρωτικής επικράτησης στην 3η περίοδο όταν «έκρυψε» τη μπάλα με την άμυνά του και το απλό αλλά ουσιαστικό παιχνίδι στο τρανζίσιον που του έδωσε την ευκαιρία να τρέξει το απίστευτο 23-2 σερί!

Οι απουσίες (Πρίντεζης, Παπανικολάου) δεν μπορούν να «χρησιμοποιηθούν» αφού ίδια ομάδα έπαιζε στη 2η και ίδια στην 3η περίοδο. Εκεί που φάνηκε η έλλειψη ισορροπίας και καθαρού μυαλού ήταν στα τελευταία λεπτά κανονικής διάρκειας και παράτασης όταν τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Η άμυνα της Ουνικάχα έγινε αναμενόμενα πιεστική πάνω στον Σπανούλη ο οποίος δεν βρήκε τα συνήθη στηρίγματα που του δίνουν υπό κανονικές συνθήκες οι δύο απόντες.

Ο Παναθηναϊκός ομοίως έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Καταιγιστικός και καθηλωτικός διά χειρός Νικ Καλάθη (πρόσθεσε ένα ακόμη double double, το 20ο στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα) στο 1ο και 4ο δεκάλεπτο, και απλά ανεχτός στη 2η και 3η περίοδο όταν η άμυνά του χαλάρωσε και δέχθηκε 34 πόντους. Καμία σχέση με τους 13+9 της 1ης και 4ης περιόδου αντίστοιχα.

Κέρδος για τους πράσινους η θετικότατη εμφάνιση του Αντρέιαν Πέιν (παρά τα 4/11 σουτ) ο οποίος μέρα με τη μέρα δείχνει να αφομοιώνει και περισσότερο το ευρωπαϊκό μπάσκετ και να το προσαρμόζει στο παιχνίδι του ενώ μελανό σημείο ήταν για μία ακόμη φορά η εκνευριστική αστοχία στις βολές (15/29) και μάλιστα σε ματς δίχως το παραμικρό άγχος.

Εν κατακλείδι. Οι δύο ομάδες μας ανεξάρτητα το τι εικόνα έχουν αυτή τη στιγμή και ανεξάρτητα του τι θα κάνουν την τελευταία αγωνιστική σκέφτονται ήδη τα πλέι-οφ τα οποία θα ξεκινήσουν σχεδόν σε 20 μέρες! Στις 17 Απρίλη πιο συγκεκριμένα οπότε μέχρι τότε υπάρχει μπόλικος χρόνος για να βελτιωθούν, να μελετήσουν τον αντίπαλό τους και να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στα πλέι-οφ ανεξαρτήτως αντιπάλων. Γιατί απλά αμφότεροι μπορούν να πάνε στο Βελιγράδι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK