"Μαύρισαν" τα Χριστούγεννα όλων των Παναθηναϊκών!

Ο Κώστας Γουλής καταγράφει τις ευθύνες του Ουζουνίδη για τον ιστορικό διασυρμό του Παναθηναϊκού στη Λαμία, την "τουριστική" συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, τους "πέριξ" της ομάδας που… ζουν κι αναπνέουν προσδοκώντας στην "καταστροφή" της για να νιώσουν "δικαιωμένοι" και το "απωθημένο" του Αρετόπουλου.

"Μαύρισαν" τα Χριστούγεννα όλων των Παναθηναϊκών!
Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Μαύρες γιορτές για όλους του Παναθηναϊκούς, πιο μαύρες δεν γίνονται! Και στη δύση του 2017, να μην φαίνεται "φως" πουθενά… Ούτε διοικητικά -οικονομικά- επενδυτικά, ούτε αγωνιστικά…

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ξέχασε πλέον να νικάει -αποτυγχάνοντας και στους 8 αγώνες σε 55 μέρες μετά από εκείνο το 1-0 επί του Ολυμπιακού- αλλά πλέον γνωρίζει και συντριβές. Σερί συντριβές, όχι μόνο σε ντέρμπι, αλλά κι από ομάδες επιπέδου (της εξαιρετικής) Λαμίας, που τον έχουν βρει πλέον… σάκο του μποξ και του δίνουν και καταλαβαίνει!

Κι από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αρχίζει εκ νέου το ανακυκλούμενο "ανάθεμα". Φταίει ο Ουζουνίδης γιατί το έχει "χάσει", φταίνε όλοι οι παίκτες γιατί κατέβηκαν σαν… τουρίστες, φταίει ο ένας, ο άλλος, ο παρ' άλλος…

Σαφώς και φταίει κι ο Ουζουνίδης γιατί δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή στα περισσότερα ματς του τελευταίου διμήνου... Ναι, έχει μεγάλες ευθύνες γιατί το πράγμα παραστράβωσε και δεν μπορεί να το… ισιώσει, όμως μισό λεπτό και… άνω τελεία: Να κριθεί ο Ουζουνίδης όπως δεν κρίθηκε ποτέ κανείς στο παρελθόν, εάν πίσω απ' όλο αυτό που παρακολουθούμε με θλίψη εδώ και μήνες, τα πάντα λειτουργούσαν υποδειγματικά, όλα ήταν λυμένα, άνετα κι ωραία.

Ναι, τότε όχι απλά να κριθεί, αλλά να τα ακούσει πιο χοντρά από κάθε άλλον, εφόσον το θέαμα ήταν αντίστοιχο. Εδώ που να το πρωτοπιάσεις και που να το πρωτοαφήσεις.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ούτε "ιερή αγελάδα" είναι, ούτε έχει ανάγκη τις "αβάντες". Απλά είναι πλέον πολύ δυσδιάκριτα τα όρια στο μυαλό των περισσότερων. Και βεβαίως μέσα στην όλη "αναμπουμπούλα" θα χαίρονται (φαίνεται αυτό, δεν κρύβονται καν) όλοι εκείνοι που έχουν "επενδύσει" την… προσωπική τους "δικαίωση" πάνω σε μία πιθανή καταστροφή του Παναθηναϊκού.

Χαίρονται και περιμένουν πως και πως την κάθε ευκαιρία που τους δίνει αυτός ο παρηκμασμένος Παναθηναϊκός, για να βγουν απ’ τις ντουλάπες με τα φαντάσματα του παρελθόντος και να βγάλουν τη… χολή τους κατά της ομάδας (τους;).

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ, Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ!

Η "καζούρα", ο χλευασμός, οι ειρωνείες των αντιπάλων είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Πάντα έτσι ήταν… Αυτό που -εντούτοις- ξεπερνάει κάθε λογική είναι το να αποτυπώνεται όλο αυτό απ’ τους συγκεκριμένους, πέριξ του Παναθηναϊκού. Κάθε ήττα των "πράσινων" γίνεται αυτομάτως η ευκαιρία τους να βγουν απ’ τη ντουλάπα, να χλευάσουν και να ειρωνευτούν. Να επιχειρήσουν να αποδομήσουν τους πάντες. Και πλέον (και) τον Ουζουνίδη.

Ο Μαρίνος είναι ο επόμενος, μεγάλος "στόχος" τους. Διότι αν φύγει και ο Ουζουνίδης (που ξαναλέω δεν είναι άμοιρος ευθυνών για όλο αυτό που βλέπουμε), η "κατάρρευση" και η καταστροφή αυτής της βερσιόν του Παναθηναϊκού θα έρθει ακόμη πιο εύκολα. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει συντριβές, ο κόσμος του, ΟΛΟΣ ο κόσμος του υποφέρει και βλέπει μπροστά του "μαύρες" τις γιορτές κι ορισμένοι απλά το… απολαμβάνουν.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ!

Μιλώντας για γιορτές, θυμήθηκα πριν από λίγες μέρες τους περισσότερους παίκτες του Παναθηναϊκού να… δυσφορούν όταν ο Ουζουνίδης τους είπε πως η εορταστική άδειά τους θα ήταν από 22 έως 26 Δεκεμβρίου (απόγευμα). Διότι κρίθηκε πως ήταν μικρή και πως -ειδικά οι ξένοι- για να βρίσκονται στην Αθήνα στις 26/12, θα έπρεπε μαζί με τις οικογένειές τους να βρίσκονται στο αεροπλάνο ανήμερα Χριστουγέννων.

Υπάρχει λύση για όλο αυτό, μετά την τουριστική συμπεριφορά που παρακολουθήσαμε απ’ τους περισσότερους στη Λαμία… Να ΚΟΠΟΥΝ όλες οι άδειες και παίκτες και τεχνικό τιμ να περάσουν τα Χριστούγεννά τους στο Κορωπί με προπόνηση!

Τι πράγμα; Απάνθρωπο; Γιατί, αυτό που είδε όλος ο κόσμος στη Λαμία, ο κάθε φίλος του Παναθηναϊκού, δεν ήταν απάνθρωπο και ισοπεδωτικό για την ψυχική του υγεία;

ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ… ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ!

Λέγοντας για "υγεία", θυμήθηκα και τον γνωστό και μη εξαιρετέο Αρετόπουλο. Θα μου πουν πολλοί "εδώ ρε μεγάλε έφαγε τέσσερα ο Παναθηναϊκός απ’ τη Λαμία, απ’ τη ΛΑΜΙΑ, κι εσύ με τον Αρετόπουλο ασχολείσαι;". Ναι, παιδιά ΚΑΙ με τον Αρετόπουλο.

Τελευταίο τον Αρετόπουλο, αλλά ΚΑΙ τον Αρετόπουλο.

Πρώτα απ’ όλα, είναι πραγματικά συγκλονιστικό το πώς ο συγκεκριμένος Τρικαλινός ρέφερι, ένας εκ των χειρότερων που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καταφέρνει και… επιβιώνει σε όλες τις "συνθήκες". Συγκλονιστικός ο τρόπος του να επιστρέφει πάντα στον… αφρό. Δεύτερον, ο Αρετόπουλος, ειλικρινά πρέπει να είχε… απωθημένο από κάποια άλλη ζωή του να "δαμάσει" τα στοιχεία της φύσης! Δεν εξηγείται αλλιώς…

Τον Ιανουάριο του 2015 άφησε να παιχθεί για 32 λεπτά το ματς στα Γιάννινα, με την ομίχλη να έχει σκεπάσει τα πάντα και να χρειάζεσαι… ψαλίδι για να την κόψεις και να δεις στα δύο μέτρα. Και το απόγευμα της Πέμπτης (21/12) είπε να δοκιμάσει τις αντοχές 28 ποδοσφαιριστών σε συνθήκες… χιονοστιβάδας.

Διότι βεβαίως και οι παίκτες της Λαμίας στο ίδιο γήπεδο βγήκαν κι έπαιξαν και διέσυραν τον Παναθηναϊκό. Αν όμως έσπαγε ένας, ΕΝΑΣ παίκτης το πόδι του, επειδή έτσι… γούσταρε ο Αρετόπουλος, ποιος θα είχε μετά την ευθύνη; Και βεβαίως, ουδείς λησμονεί κι άλλα μεγάλα «σφυρίγματα» του Τρικαλινού, όπως το «Παπουτσέλειο» πέναλτι που έδωσε πριν από δύο χρόνια στην Τούμπα. Να τον χαίρεται και να τον… καμαρώνει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Κι αυτόν και τον β’ βοηθό Γιώργο Πασχάλη (Ηπείρου) που "έφαγε" το κανονικό γκολ του Κουρμπέλη στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου.

Αλλά είπαμε. Έχουν βρει όλοι πλέον το διαλυμένο "κορμί" του Παναθηναϊκού και νιώθουν… σπουδαίοι με το να "ασελγούν" πάνω του.

Ρόδα, είναι όμως και κάποια στιγμή, όσο και να μην το θέλουν ορισμένοι, θα γυρίσει…

News 24/7

24MEDIA NETWORK